torsdag 11. mars 2010

Att få och att ge tillbaka

"Pay it forward"

"Pay it forward" En underbar film...har du sett den? En film om en pojke som bestämmer sig för ett projekt...han ska göra något för tre personer, och så ska de i sin tur göra något för tre andra personer var osv. Hans enkla idé, du gör något för någon och det sprider sig. Helt enkelt "pay it forward" Denna tanken ligger bakom mitt inlägg idag och inte minst det flotta paketet jag fick i posten idag. Paket kom från Anne BrittEn hälsning fylld med läsning, godsaker, ljus och inte minst en god tanke. När jag nu haft en sådan härlig tur att få ett sådan paket i posten så önskar jag att föra det vidare. Så om du nu lägger in en kommentar här, innan 15.04.10, så blir du med i utlottningen...3 personer ska få en present/gåva av mig i posten. Efter den 15/4 drar jag 3 vinnare, som inom 365 dagar får ett paket i posten (jag fick mitt paket bara efter några dagar) Tanken är att det ska vara något man gjort själv...men jag är väl bäst på bullbakning, så här får jag tänka kreativt....bullar är svåra att sända i posten.

Annars är livet bra...upp och ned som livet, men det är ju inte så dumt. Snart är det påsk, och jag hör att det droppar från taket. Om några veckor så är väl snön borta, trots att det ser mörkt ut just nu (eller väldigt vitt med tanke på all snö) Senare i vår blir det en resa till Mallorca...har aldrig varit där, så det blir spännande. Men innan dess väntar en helg hos en min barndoms/ungdomsvän och jag glädjer mig. Har faktiskt de sista veckor fått höra av några av mina ärliga vänner..."Marie, något har släppt taget om dig, rynkan i pannan är inte längre så djup (obs obs ingen botox här inte)....så jag tar det som ett tecken på att jag gjort något riktigt.

Stora kram till er alla.....så sprider vi kramarna till de som behöver eller hur?

18 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Hej min kära vän!
Underbart att ha dig på plats igen.
Har tänkt på dig ofta och funderat på hur du gått vidare i livet med dina tankar i och funderingar.
Vad härligt att vänner talar om när de ser skillnaderna på dig, det är positivt.
Vilket härligt paket du fått, glad överraskning minsann och vilken kul idé att du ger den vidare, fast med dina personligheter.
Här har vi haft sol flera dagar nu men det tar sakta på snön minsann.
Men det finns vårkänslor ändå när man hör takdropp och fågelkvitter.
Ha en underbar kväll nu och hoppas du inte försvinner igen.
Stor kram Lena

Skaparglädje sa...

Hej!
Roligt att få läsa ett nytt inlägg från dig, jag har saknat dig i bloggvärlden. Jag vill gärna vara med i din utlottning. "Delad glädje är dubbel glädje"
Var rädd om dig!
kram Anne-Lie

Sjabbig men chic sa...

Va?! utan botox Marie?! Men hur har du gjort då? Recept tack;)
Man måste ge. Så är det bara och de som inte har förstått det är det bara synd om för det är när man ger man mår som allra, allra bäst.

Kram Lisa

Ann-Sofie sa...

Hej Marie, så fint att hör ifrån dig! Och visst har jag sett filmen, så homla fin tanke!
Och jag tänker på dig, men som jag känner dig är jag säker på att du mår bra och njuter av ögonblicken!

STOR KRAM!

Babsan sa...

Åh, nu blev jag riktigt glad!
Riktigt, riktigt.

Å glad att du mår bra.

Å att du ser vacker ut utan botox förstås.

Stor kram

Hemmafruns hörna sa...

Å, så skönt att du är tillbaka! Ja, jag ska skicka kramar lite hit och dit idag... och den filmen måste jag nog se. Hoppas du fortsätter med att släta ut rynkorna och Haribo...mmmm. Fast OM jag vinner vill jag helst ha några av dina bullar i alla fall!

Anne Britt sa...

Hei - jeg skal ikke være med på trekningen, men det var kjempetrivlig at du skrev litt igjen.

Malys krok sa...

Hei! Og takk for din hilsen til meg. Så at du var her igjen og syns det var fint, men siden jeg ikke har lyst å være med på " Pay it forward", lot jeg være å skrive. Nå vil jeg likevel gi lyd fra meg her.
Så bra at du føler deg bedre, ja så bra at andre legger merke til det!! Så flott!! Fin gave du har fått! Ha det godt videre. Kanskje "ser" jeg deg snart igjen. Håper det! -Margit-

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

Stor kram right back! Blir så glad när du susar in hos mig!

Jessica75 sa...

Åhh Marie, va glad jag blev när jag såg att du har gjort ett inlägg. Hoppas allt e bra med dig. Saknar dina inlägg. Kram från Jessica i Skåne

Gry sa...

Ja, vi var heldige denne gangen som fikk så mye fint fra Anne Britt! Artig lek ;) Siden jeg har sendt leken videre selv er jeg ikke med på konkurransen din. En fin uke til deg! Klem Gry

Tigris Predikantan sa...

Själva tanken är inte dum alls! Nu är jag inte med och tävlar, tyckte bara om att göra något gott för 3 och se det sprida sig! *ler*
:)

Anonym sa...

Jag vill också gärna vara med i din utlottning...
Här är också mycket snö kvar, men det är milt idag i alla fall.
Kram Karin Hermansson i Örebro

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

Kram & trevlig helg!

LisaMatilda sa...

Så roligt att höra ifrån dig, Marie! Har verkligen saknat dina kloka inlägg. Skönt att höra att du mår bättre och att livet traskar på i ett lugnare tempo. Tror att det är viktigt att stanna upp och lyssna inåt.
Hoppar över din tävling den här gången, känner att jag är inte så bra på det där med "något man har gjort själv". Annars är tanken väldigt fin! Förresten så vann ju jag hos dig sist, den söta lilla väskan tycker jag så mycket om!
Önskar dig en fin helg och en glad påsk!

Fånga dagen sa...

Hej Marie!
Oj vad jag saknar dina fina inlägg på bloggen. Vet du jag blev så glad när jag såg din kommentar hos mig, det bevisar ju att du finns därute i alla fall.
Tack för att du tyckte om mitt inlägg, det värmer.
Jag blir riktigt avundsjuk på dig när du säger att du ska träffa 3 goda vänner äta mat, dricka vin och definitivt skratta, du det är sånt som gör livet värt att leva.
Jag önskar dig en otroligt mysig och kul kväll och hoppas vi hörs snart igen.

Många kramar till goa tjejen
Lena

Sjabbig men chic sa...

Önskar dig en helt underbar fortsättning på helgen!

kram Lisa

Pia sa...

Åh, vad glad jag blev när jag såg ett inlägg ifrån Dig! Hoppas Du är här för att stanna ett tag igen, för jag har saknat Dina fina inlägg.

Filmen är underbar och min son älskar den också. Vi såg den tillsammans när han var 13 och han pratar fortfarande ofta om den.

Varmaste kramen till Dig min fina bloggvän!