lørdag 31. juli 2010

Min lilla plats

Alla behöver vi hitta vår plats...och det fina är ju att platsen kan variera...allt efter humör och årstid. Just nu är platsen ute, även om solen lyser med sin frånvaro så är det varmt. Särskilt om man jämför med den otroligt kalla vintern. Ibland måste vi se allt i ett annat perspektiv, och så ser vi allt vi har, allt vi får uppleva.... Idag blir det tur med motorcykel, där jag får vara passagerare och bara njuta av vinden.....

fredag 30. juli 2010

Doften av regn

Den är god...och så friskt. Precis som trädgården behöver vatten, en riktig avsköljning så behöver också jag det. (och då menar jag inte min morgondusch, även om den också känns bra) ...men att skölja av lite gammal smuts och ingrodda tankar och mönster. Nu ska ju ut och gå barfota i grästet...(för det ska man göra länge och ofta...)

torsdag 29. juli 2010

En sommarvana

De som känner mig, vet att jag inte är den största köksmästaren....(men vi får mat här i huset) Men när sommren kommer, och ledighet känns självklar...då vaknar min lust till att baka. Så nu på morgonen har jag bakat tortilla (superenkelt, så även jag klarar det) Dessa kan nu fyllas med allehanda godsaker...eller bara lite smör och ost, ibland är det ju det enkla det bästa.

När tiden är där, och vi inte stressar, då upptäcker vi andra delar av oss själva. Små gömda hemligheter och önskningar...i vardagen tar vi oss inte tid att leta eller känna. Undrar vad jag mer kan hitta inom mig, om jag letar lite (eller kanske det handlar om att lyssna!) Men först en njutningsbar kopp kaffe...ute på förstukvisten, trots att regnet öser ned. Men så gott det luktar!

onsdag 28. juli 2010

Länge sen sist....


Sommaren har varit bra, är bra. Måste alltid övertyga mig själv om att sommaren inte är över, även om semestern närmare sig sitt slut. Sommaren är här just nu...och just nu lyser solen och värmer. Så många gånger måste jag nypa mig själv i armen...glöm inte Marie...det är nu det är...det är nu du lever och andas....inte sen.