lørdag 6. februar 2010

Märkligt

Har haft några dagar av en total trötthetskänsla. I torsdags blev det så otroligt tydligt...någon ställer frågan "hur är det Marie?"...och det är så att jag bara inte klarar av det...tårarna bara kommer, samtidigt som jag biter ihop för nästa uppgift väntar på mig...det är bara så hemskt..och så blir jag ledsen och arg samtidigt..ledsen för jag är trött, arg för att jag inte klarar av det med gränser. Konstigt är det...ju mer jag får höra vad jag kan, vad duktig jag är och ju fler uppgifter som jag klarar av...desto mer misslyckad känner jag mig. "Ta vara på mig själv kompetens" är för tillfället en egenskap som jag har stor brist på.

Men jag har gjort ett forsök idag...lång tur ut i ett vackert vinter landskap..och när jag kom hem väntade en hel hög med böcker som jag fått i posten. Och är det något som ger mig glädje och energi så är det frisk luft och därefter en stund med en bok. Enkla nöjen som alltid finns tillgängliga för mig...så det är bara för mig att gripa fatt i möjligheten.

20 kommentarer:

Ulrika Gabriel sa...

Vissa dagar är bra, andra ok och en del känns riktigt dåliga - det är livet.
I bland mår man kanon och allt är på topp. Det känns som man klarar vad som helst. Andra dagar känner man sig eländig och misslyckad - det är att vara människa.
Det finns hos oss alla.
Ta hand om dig själv och lyssna på vad kropp och själen försöker tala om för dig. Kanske är det bara en andingspaus, tid för vila och reflektion som behövs för att kraften ska komma åter.
Att vara människa innebär både styrkor och svagheter, glädje och sorg, trötthet och enerig och allt där emellan.
Stor varm kram till dig från mig.

Gry sa...

Livet består av ups and downs og jeg kjenner meg så godt igjen i de følelsene du beskriver. Når man har tunge dager er det om å gjøre å ikke miste troen på at ting tar seg opp igjen, at det alltid venter noe godt på oss der framme. Etter regn kommer sol ;)En gåtur gjør underverker, jeg har også gått en god tur i dag. Kanskje vi får til en gåtur eller cafèbesøk en dag, det hadde vært koselig. Ha en fin helg videre. Klem Gry

Anne Britt sa...

Det er lov å være trøtt. og det er lov å være lei. Hvorfor skal vi alltid være så flinke? Hør på kroppens signaler, og gjør noe bare for deg selv. Og det har du gjort ved å proritere tur og bok. Kos deg godt i kveld, Marie. Ikke tenk på alle krav og alt du burde.Og husk livet består ikke bare av solskinnsdager.

Skaparglädje sa...

Förstår precis hur du känner det. Ibland är man så trött man vill bara ligga i sängen och dra täcket över huvudet, bara få vara. Slippa tänka på alla andra. Människor i ens omgivning tycker att man är duktig, men själv tycker man precis tvärtemot. Men försök vila och samla krafter.
Kram Anne-Lie

Anonym sa...

´Samma här... helt färdig. Har lyssnat på det och bara varit. Ovanligt med denna trötthet.
Hoppas din energi snart är tillbaka. Här känns det bättre.
Kram

Fånga dagen sa...

Oj vad jag har funderat på det du skriver. Kan det vara så att när man får beröm och man märker att folk uppskattar det man gör också får något högre krav på sig som man kanske inte alltid orkar leva upp till. Det är så svårt att veta men du måste nog lyssna på dig själv nu, vad säger din magkänsla? Varför kan man inte bara få vara och känna sig annorlunda ibland, det gör ju faktiskt ingenting.
Du behöver verkligen den där Kielturen nu så försök att bara vara och njut av det du ser omkring dig utan några som helst krav.
Många kramar till en underbar kvinna.
Lena

promenader på landet sa...

Hej vännen och ta hand om dig! I bland känner man inte att det är mycket förrän det "rinner över". Va rädd om dig kram från Maria

Hagens Vita Vardag sa...

Hej Marie! Ååå du och dina kloka ord...
Vissa dagar är verkligen tyngre, tröttsammare och jobbigare än andra men man får glädjas åt att det andra underbart härliga dagarna finns där de också...och väntar på oss.!

Ha de så gott
Kramar Anna

Babsan sa...

Nu har jag äntligen tagit emot och skrivit om awarden jag fick av dig!

Allt goot!

"oroshjärta" sa...

Skickar dig kärlek värme & energi samt ett tillåtande öppet sinne,det är okej att må sådär...Efter regn kommer sol du vet! KRAM!

Annika sa...

Somliga dagar är tyngre än andra. Hoppas du piggnar till snart igen!

Maria Björkman sa...

Kära Marie, visst har man såna perioder ibland. Jag tror det är viktigt att acceptera det, ju mer man kämpar emot desto mer ont gör det. Det som är, är. Du är samma underbara människa ändå, kom ihåg det. Livet är ett mirakel!

Siv sa...

Krya på dig och ta dagen som den kommer. Naturen är det bästa botemedlet den ställer inga krav på dig. Kram.

Jessica sa...

Åh kikade förbi och få läsa att du inte känner dig helt okej.

Skickar över mängder med kramar och styrka,
livet går upp och ner och vissa perioder klarar man mer än andra.
Man är bara människa och man måste få vara ledsen oxå,
du är ju samma fantastiska Marie oavsett.

Var rädd om dig!

Kramar
//Jessica

Peace in mind sa...

Åh de där orden...jag kunde yttrat dem själv. När energin rinner iväg, när jaget inte orkar ta sin rättmätiga plats.

Hoppas att du hittar en liten stig att vandra åt rätt håll, jag går gärna med. Tillsammans inspirerar vi varandra...bloggens plusvärde:)

Stor kram.

Afrodite sa...

Skickar en hög med varma kramar! De behövs i massor när man befinner sig i en sån svacka...men snart är du på väg upp igen! Hoppas jag! KRAAAAM

"oroshjärta" sa...

LO.V.E

Ninnie sa...

Hej Marie, hur har du det? Hoppas det känns lite bättre nu, att du fått lite lugn och vila.
Snart kommer våren med sol och värme....
Varma kramar till dej, sköt om dej
hälsar Ninnie

Moonroose sa...

Ibland går man där och biter ihop och jobbar på i det tysta, man följer med av bara farten, tröttheten finns där....någon såg din trötthet, bryr sig om och frågar hur du mår och alla känslor bara släpper..så skönt du fick släppa lite på all press. Hoppas du är piggare nu och fått tillbaka massor av energi.
En tur i ett härligt vinterlandskap är riktigt energigivande...ta nu hand om dig ordentligt, man måste inte vara så duktig och stark jämt.
Sänder med en energigivande Kram

Yvonne

Vi på 18 sa...

Hej Marie, usch , jag känner med dig, jag hoppas du har fått en vecka med tid att landa och komma till ro! Jag hoppas du hittar din inre styrka att säga "nej"

Det är så lätt att ställa upp för allt och alla, kunde det inte vara lika lätt att ta hand om sig själv :)

Stor Styrkande KRAM!