søndag 27. februar 2011

Att höra till -att känna sig hemma

Tänker ibland på detta att höra till....att passa in, att vara en del av en helhet. Bor ju i Norge sedan snart 13 år tillbaka, och ändå är det alltid som om en del av mig inte riktigt är här. Konstigt egentligen, eftersom Norge och Sverige är så lika varandra -språket, kulturen, människor....men ändå inte riktigt riktigt detsamma. Jag som så ofta annars brukar säga att det är olikheterna som just gör helheten......Men det viktigaste är ju att man känner sig hel inne i sig själv....men ibland längtar jag hem till Sverige.

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Du verkar känna dig lite rotlös just nu.
Skickar en STOR KRAM till dig!

Marie//Tekla Maräng sa...

Den kanske kan vara så att en del, en bit av roten alltid finns kvar där ifrån man kommer.
Jag vet ju inte riktigt för jag har inte flyttat speciellt mycket på mig.
Kramar:)

Lisbet sa...

Visst ska man få känna så! Helt naturligt det.

Jag hoppas att du har det bra.

Ha en skön måndag!

kram

Anonym sa...

Vi oroliga själar vill röra på oss o resa-när du far till NY kommer din inre rotlöshet stämma med din yttre situation - du blir hänvisad till dig själv och blir samtidigt en del i hela världen - kosmopolit och "hemma" - mitt NY-tips - 131 West 3:rd Street "Blue-Note"(jazz-club) kram bobo

Vita hjärtan sa...

Jag är glad att du fortfarande känner dig svensk :) Pratade med Ruth Rudolfsson på tåget imorse och hon verkar fortfarande se sig som dansk, så det är nog helt normalt att känna som du gör!

Kraaam Annemari

Anna-Lena sa...

Jag tycker skillnaderna blir fler och fler ju längre jag bor här- har bott här 8 år nu!.. jag har lärt mig språket- inga problem- men kulturen, humorn... den sitter svenska, torra, ironiska humor jag vuxit upp med sitter ju så djupt i mig att det är svårt, faktiskt omöjligt, att ändra... och det är inte många norrmän jag möter iaf, som förstår... känner ju lite då att de inte förstår mig... eller alltså jag förstår inte norrmännen och det känns verkligen jobbigt... just nu har jag en period som jag tänker mkt på det... :)