lørdag 29. januar 2011

Lördag i slutet av januari

Dagarna går, eller springer. Först är man storförvånad över att helgen är slut och så är den där helt plötsligt igen. Känns som om man befinner sig i ett vakum...och allt snurrar runt och man står där i mitten och ser smått förvånad ut. Men lördagar älskar jag...vakna tidigt, och ingen kalender som styr dagen...utan jag kan själv styra den. Välja vad jag vill och var jag vill gå...inga speciella önskningar från något håll, bara från mitt inre. Glada tulpaner på bordet, och snön och kyla får jag väl bara acceptera, för det är inget jag kan göra med det. Det gäller att välja sina kamper, inte kämpa mot det som du inte kan styra. Så kylan och snön får bara finnas där, så letar jag efter andra ljuspunkter och varma platser/tankar. På tal om varma platser, min man ska till Egypten nästa lördag...undrar om det går...Mycket tveksam till en sådan resa nu. Men idag så ser jag ut genom fönstert på solen över trädtopparna och funderar på att börja min lördagsresa...

mandag 10. januar 2011

En dag att längta till


27 april är en dag som ligger där framför mig och lockar. Då ska jag äntligen göra en resa till en stad som jag länge har drömt om att få besöka. Det blir 6 övernattningar...och med all säkerhet många många mil. Goda skor är nödvändigt, en inte all för full väska på vägen dit (förhoppningsvis lite mer innehållsrik på vägen hem) Jag vill gå, lukta, se, känna och njuta. Allt det som jag bara sett på film/tv, ska jag nu uppleva. Jag ska till New York med en god väninna. Läser nu allt jag kommer över om denna stad....att planera och drömma är också en stor del av resan. http://www.ilovenewyork.se/ (bilden är hämtad från denna sidan)

mandag 3. januar 2011

ETT NYT T ÅR

Lilla Clara och den lite större Marie. (en väldigt stolt faster)
Så mycket förväntan...vad finns där bakom nästa sväng. 365 dagar som alla skall fyllas och levas...upplevas och kännas. Underbara dagar, glada dagar, kanske några sorgsna stunder men mest av allt livliga dagar - dagar fulla med liv. Tror jag ska börja året med att köpa tulpaner, några härliga färgsprakande. Annat nytt blir en soffa...den gamla blev idag såld på nätet. Nu blir det en bäddsoffa, så vi kan ta emot gäster. För jag vill ha ett år som bjuder på mer gemenskap med vänner och familj, och mindre övertidstimmar. För om jag jobbar övertid, så blir det inte så mycket tid över till allt det andra. Sköna frukoststunder, långa promenader, inspirerande samtal med vänner, glada skratt tillsammans med de jag älskar, många bra böcker, turer ut i skogen, resor till när och fjärran och inte minste lugna ensamma stunder. Men visst är jag glad att jag har ett jobb, ett jobb som också ger mig upplevelser och som känns meningsfullt. (och inte minst en lön) Jag är glad i min lediga tid, men också glad i den tiden som är fylld med aktiviteter och jobb. För livet består av allt, det gäller bara att hitta den rätta balansen.