mandag 3. januar 2011

ETT NYT T ÅR

Lilla Clara och den lite större Marie. (en väldigt stolt faster)
Så mycket förväntan...vad finns där bakom nästa sväng. 365 dagar som alla skall fyllas och levas...upplevas och kännas. Underbara dagar, glada dagar, kanske några sorgsna stunder men mest av allt livliga dagar - dagar fulla med liv. Tror jag ska börja året med att köpa tulpaner, några härliga färgsprakande. Annat nytt blir en soffa...den gamla blev idag såld på nätet. Nu blir det en bäddsoffa, så vi kan ta emot gäster. För jag vill ha ett år som bjuder på mer gemenskap med vänner och familj, och mindre övertidstimmar. För om jag jobbar övertid, så blir det inte så mycket tid över till allt det andra. Sköna frukoststunder, långa promenader, inspirerande samtal med vänner, glada skratt tillsammans med de jag älskar, många bra böcker, turer ut i skogen, resor till när och fjärran och inte minste lugna ensamma stunder. Men visst är jag glad att jag har ett jobb, ett jobb som också ger mig upplevelser och som känns meningsfullt. (och inte minst en lön) Jag är glad i min lediga tid, men också glad i den tiden som är fylld med aktiviteter och jobb. För livet består av allt, det gäller bara att hitta den rätta balansen.

13 kommentarer:

Sommertid sa...

visst Marie, är livet härligt. Man måste ta en dag i taget, några gånder är det pur glädje, andra gånger lite sorgsnet..men mest av allt så lever man så gott man kan..och gör det bästa utav det.
Tack för kommentar på mitt inlägg.
Ja, först måste man igjennom lite vinter till förrän våren skall åter ge liv til träden, nya liv födds, man får känna värmen från solen..en sommar kommer efter det här, hoppas den bliver just så fin som vi önskar om.
Ha en trevlig vecka og lycka till med sofa kjöpet. Tulpaner är ljuvliga nu..färgsprakande.

Evatina-beth sa...

Vilka härliga flickor!!!

Malys krok sa...

Er så enig i dine betraktninger! Så skjønn liten niese du har sammen med deg!
Lykke til med alt du gjør i 2011!
-Margit-

Skaparglädje sa...

Hoppas att alla dina önskningar går i uppfyllelse under det nya året.
Kram Anne-Lie

Annika sa...

En så fin bild Marie!
Ja, vi ska vara glada för jobb vi gillar och som ger inte bara en lön utan även skapar nyanser i tillvaron, skillnad mellan vardag och helg. God fortsättning!

LisaMatilda sa...

Visst finns det mycket härligt att se, uppleva och göra. Gäller att hitta tiden, att prioritera. Och där kommer kanske inte jobbet högst upp, eller bör inte göra...
Kram

Anonym sa...

GOTT nytt år :)
Är du tillbaka i bloggandet nu?
Har för mig du tog en paus?
Varmt varmt välkommen i alla fall, så glad att åter vara här hos dig.
Kram kram

Lisbet sa...

Så är det för mej också, ett evigt balanssökande.
Fin bild av er!
Har du själv ritat bilden överst? Den är verkligt fin!
Ha en god fortsättning på det påbörjade året!

Anonym sa...

Hej Marie!
När jag håller i mitt barnbarn Ellen överför hon omedelbart till mig konsten att vara i nuet och lyckan av att bara finnas - jag kan ana att du känner detsamma där du står med Clara - kram bobo

Lisbet sa...

Din far verkar ju vara en riktig konstnär!

Jo, zumba är väl inte det lättaste. Jag gör så gott jag kan och tycker det är huvudsaken att jag blir svettig. Därför är zumba så bra, ingen perfektion krävs! Jag tycker musiken är så otroligt medryckande :)

Ha en fin dag!

Vita hjärtan sa...

Vilket underbart inlägg!!! Kan bara hålla med, o jag kommer gärna och provligger nya soffan ;)

Kraaam Annemari

Rune Lundblad sa...

Visst är hon söt.

Anna-Lena sa...

Ett gott nytt år alltså... ;)