lørdag 23. oktober 2010

En hårresande historia

Eller kanske en historia om mitt hår.

Oj oj, tänk så många tankar jag har tänkt runt mitt hår. Och det har jag väl säkert gemensamt med en stor skara kvinnor...eller det gäller nog många män också. Ska det vara långt, kort, ljust eller mörkt. Vad glad jag är för min lockar, men tänk om jag kunde ha mörkt långt hår, eller varför inte en tuff kortklippt blond frisyr. Dålig hårdag, bra hårdag....jag står inte ut en dag till...Men egentligen är så jag väl nöjd.
- Trots detta så är min tid hos frisören alltid en liten kamp. För på något sätt så är mina önskningar oftast inte lika de önskningar och tankar min frisör har för mitt hår. Idag ville jag klippa kort. Vintern med sin kalla och torra luft gör mitt hår risigt...och kort vill jag ha. Min frisör däremot menar att om jag bara står ut några månader till så kommer jag ha så fina längder och det blir helt perfekt....är lite tveksam, men lät inte lockarna falla idag.....Samtidig längtar mitt hår efter fuktiga varma havsvindar....så en resa söderut två gånger varje år, det är vad mitt hår behöver och så följer jag naturligtvis med.

Så här ska håret se ut..... som allra bäst (sommarvärme i Turkiet) Inte så tokigt här heller...norsk vinter, så håret är mörkare
Här var det mer hår....vilket rufs.Men om man ser på den sista bilden, så kan det ju se ut som om jag alltid haft samma frisyr mer eller mindre....Lagom rufsigt, för att passa med min person. Lite hit och dit.

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Ja, det här med hår är inte enkelt.
Och är man som du och jag lockig, så tycker jag det är svårt att ha det för kort, för mitt "korkar" ihop sig. Och går man ut i fuktigt väder "kryllar" det också ihop sig.
Men jag tycker du är fin i din frisyr, fast visst är det roligt att prova på något nytt ibland.
Kram Anne-Lie

"oroshjärta" sa...

Älskar livet i ditt hår!