lørdag 4. desember 2010

Vilken glädje

Att uppleva ren glädje, en känsla av att vara nöjd men samtidigt nyfiken. Glädja sig över det man har, samtidig som jag ser fram mot det som ligger framför mig med stor entusiasm. Jag minns de goda stunderna, härliga upplevelserna...och skrattar för mig själv. Det jag inte har, förminskar inte det jag har. Det är strålande vackert ute...och jag ska baka pepparkakor. Enkla glädjer, som inte kräver mer av mig än att jag ser dem och upplever dem. I kväll blir det förjulsällskap hos kära vänner - mitt bidrag är en mjuk pepparkaka (om nu min man kan låta bli att provsmaka - han får äta saffransbullarna istället)

Måste också berätta om en skön film...Julie&Julia. Underbara Meryl Streep og Amy Adams i en film som fick mig att le, känna och jag sitter igen med en varm känsla i kroppen. Två kvinnor i olika tider, vars kärlek till matlagning binder ihop filmens handling. Se den! Se den

Så nu ska jag leva i denna känslan...och låta all tankar om misslyckande, krav och dolda intentioner flyga sin kos....ingen har rätt att förstöra min glädje.

5 kommentarer:

Barbro sa...

Vad mysigt med julstämning.
Sitter och tittar ut genom fönstret där fåglarna flyger fram och tillbaka för att hämta mat. Det är också en härlig känsla.

Lisbet sa...

Nej ingen ska förstöra din glädje! Hoppas din man kan låta bli kakan :)
Tack för filmtipset. Ska se den!
Ha en fin dag och sedan kväll med vännerna!

Sommertid sa...

Glädje är herligt att uppleva. Att titta på en film som Julie&julia är toppen, jag har själv inte sätt hela, bare några klipp. Vet inte om den har kommit på DVD än. Kan inte gå på bio pga allergier.
Att baka mjuk pepparkaka och sedan äta den med vänner är lycka och god känsla det med.
Ha en fin lördagskväld och en fin 2. söndag i advent.

Gry sa...

Hvilken herlig livsglede Marie! Så viktig å fokusere på alt det som er bra i livet ♥ Takk for at du delte gleden med oss, det smitter! Jeg sitter her og smiler og kjenner meg GLAD ♥♥♥ Ha en fin ny uke! Klem fra meg

Vita hjärtan sa...

Ett sådant ljuvligt inlägg Marie! :) Hoppas glädjen fortfarande finns kvar och filmen måste jag absolut se!!

Kraaam Annemari