torsdag 10. november 2011

Flying home...

Det finns en melodi som heter "Driving home for Christmas" - definitivt en av mina favoriter. Nu är det inte riktigt det jag ska göra, mer "flying home the week before Christmas" - hade det varit en bra sångtitel måntro?? Men jag är väldigt glad för att jag ska en hel vecka ledigt före jul, för att kunna åka på besök till mina föräldrar - det blir helt perfekt och jag ska göra mitt bästa för att glädja min mamma (som haft en tufft år med uschliga sjukdommar..) och min pappa. Resan går från Oslo till Köpenhamn...och transport till och från flygplatserna sker med tåg - så bra böcker med i handbagaget är en nödvändighet.

Men just nu så ligger julen långt! framför oss...eller är det kanske inte länge till? Höstveckorna är mörka, men fortfarande ingen snö - passar mig perfekt, som då kan springa på torr asfalt i förhoppningsvis några veckor till. Det där med att springa har blivit en riktigt glädje för mig - det är så avkopplande för huvudet och så energigivande för kroppen. Min tanke är: Att om jag håller mig i god form, så är jag redo att stå emot och/eller hantera eventuella små lömska sjukdommar. Jag springer och tränar för att det ger mig glädje nu, samtidigt som det är med på att ge mig en bättre hälsa - så hur kan jag låta bli. Men träning utan andra stunder av njutning blir lite tråkigt - så god mat, härliga vänner, spännande resor, läsvärda böcker, vacker natur och underbar familj - det gör livet innehållsrikt.

søndag 6. november 2011

Jag drömmer om New York Marathon

Här står jag och väntar på starten i Oslo Marathon (26 september) Eller rättare sagt, jag sprang ju halvmarathon. Idag gick New York Marathon, och oj oj vad snabbt de springer. De som vann håller samma hastigt i 4 mil, som jag hade klarat under ett 100 meters lopp. Imponerade! Men tänk vilken känsla, få stå på startstrecket i New York, och vänta på att starten skal gå. Jag tyckte att det pirrade rejält i kroppen bara det att stå och vänta i Oslo - jag hade svårt att stå stilla (men det har jag ju alltid) . New York kan det inte bli nästa år, för ska man vara med där, så gäller det att vara ute i god tid - fullbokat nästa år redan. Så ska det bli så får det bli 2013, och då har jag tid både till att träna och spara pengar.

Hösten är här

Nu är det verkligen höst, grått och lite regn. Som varje år så kommer den så fort och plötsligt, det var ju inte länge sedan det var sommarvarmt ute. Dagarna tillbringas springandes, både på jobb (stressigt) och efter jobb (skönt) Det nya huset vi flyttade in i denna sommaren, har nu fått ny ingång till källaren, ny dränering och en liten uteplats utanför ingångsdörren. Mycket arbete, men det har blivit väldigt bra. Är så nöjd med flytten, cykel/gångavstånd till jobbet - kan det bli bättre? På tal om bättre....såg på "så mycket bättre" på tv igår. Tanken som fastnade i mig..."Jag är inte som alla andra....men det är inte heller de andra" Vi är oss själva och så möts vi.