torsdag 10. november 2011

Flying home...

Det finns en melodi som heter "Driving home for Christmas" - definitivt en av mina favoriter. Nu är det inte riktigt det jag ska göra, mer "flying home the week before Christmas" - hade det varit en bra sångtitel måntro?? Men jag är väldigt glad för att jag ska en hel vecka ledigt före jul, för att kunna åka på besök till mina föräldrar - det blir helt perfekt och jag ska göra mitt bästa för att glädja min mamma (som haft en tufft år med uschliga sjukdommar..) och min pappa. Resan går från Oslo till Köpenhamn...och transport till och från flygplatserna sker med tåg - så bra böcker med i handbagaget är en nödvändighet.

Men just nu så ligger julen långt! framför oss...eller är det kanske inte länge till? Höstveckorna är mörka, men fortfarande ingen snö - passar mig perfekt, som då kan springa på torr asfalt i förhoppningsvis några veckor till. Det där med att springa har blivit en riktigt glädje för mig - det är så avkopplande för huvudet och så energigivande för kroppen. Min tanke är: Att om jag håller mig i god form, så är jag redo att stå emot och/eller hantera eventuella små lömska sjukdommar. Jag springer och tränar för att det ger mig glädje nu, samtidigt som det är med på att ge mig en bättre hälsa - så hur kan jag låta bli. Men träning utan andra stunder av njutning blir lite tråkigt - så god mat, härliga vänner, spännande resor, läsvärda böcker, vacker natur och underbar familj - det gör livet innehållsrikt.

3 kommentarer:

Evatina-beth sa...

Välkommen hem lilla gumman !!!

Skaparglädje sa...

Du är så duktig med din löpning. Förstår att du längtar efter en vecka tillsammans med dina underbara föräldrar. Är det kanske därför Rune bakar så mycket gott på dagarna?
Kram!

Lisbet sa...

Helt riktigt är det som du säger. Det gör livet innehållsrikt... och det gäller att man tar tag i olika saker för att få ett bra innehåll!
Själv har jag varit lite lat med motionen den senaste tiden. Vet att jag nog har möjlighet, för man kan om man vill. Så lätt att skylla på än det ena och än det andra. Fast jag har jättemycket med jobbet nu... :)

Nåja, det om det.
Ha en fin vecka!
kram