torsdag 2. september 2010

Dagstur

En tur ut i vackert väder, med målet att plocka björnbär till kvällens fikastund - en björnbärspaj. Aldrig sett så många björnbär, förresten har jag aldrig tidigare letat.
Turens fikaplats låg naturskönt vid en sjö - ett gammalt stenbrott som nu var vattenfyllt. Vädret var helt perfekt - skönt att känna septembersolen värma. Turen blev cirka en mil.

7 kommentarer:

Pia sa...

Vad mysigt det låter! Att få njuta septembersol och sedan få komma hem och baka en paj av nyplockade bär är en riktig vardagslyx.

Ha en härlig torsdagkväll och fredag fina Du!
Kram

Skaparglädje sa...

Härliga naturbilder.
Kram Anne-Lie

Vita hjärtan sa...

Björnbär är nog inte så vanliga här omkring, har aldrig plockat mer än några att äta direkt. En paj låter inte alls dumt :)

Kram Annemari

Vi på 18 sa...

Hej Marie, så kul att du lägger ut lite inlägg igen :) Mums med björnbär, vi hade en jättefin buske i trädgården som mina föräldrar fick :)
Vilken plats att stanna vid, stenbrottet, ligger det nära Drammen? ;)

ha en fin helg!
Kram Ann-Sofie

"oroshjärta" sa...

Åh vad fint du har det! Så vackert!

Lisbet sa...

Jag har aldrig sett björnbär, tror jag. Vilken vacker vägg i ditt förra inlägg!
Ha en skön helg!

Ninnie sa...

Mmm, så gott! Björnbärspaj. Jag har plockat björnbär EN enda gång i mitt liv. Det var för många år sen när mina barn var små, vi var ute på biltur med dem, hade haft picknick på en vacker plats neråt kusten. På vägen hem hann vi knappt ens starta förrän vi fick bensinstopp...! Mannen fick traska iväg för att skaffa bensin, jag och barnen var kvar vid bilen på en grusväg. Där växte stickiga buskar fulla med bär i vägkanten. Björnbär! Jag och barnen hann plocka ganska många innan mannen kom tillbaka med bensindunken....