mandag 20. september 2010

Ett val

Igår hörde jag om köer till val-lokaler, ett sundhetstecken. Utanför ambassaden i Oslo var det kö, svenskar i Norge som ville rösta i det svenska valet. Eftersom vi vet att det är otroligt många unga svenska personer som har flyttat för att arbeta och bo i Oslo, så är väl detta ett mycket bra tecken - unga människor bryr sig, vill vara med att påverka. (bara min egen lilla analys )

Min personliga åsikt:...skrämmande att ett parti som styrs av rädsla för det okända ska få en plats i svensk riksdag....Ett parti som vill exkludera istället för att inkludera, ett parti som vill sätta upp murar istället för att riva ned...

Jag behöver dig, och du behöver mig. Tillsammans kompletterar vi varandra, olikheter blir till en styrka. Att lyssna och lära av varandra, detta för oss närmare - så stäng inte ute, det har vi inte råd med. Jag är glad att det bara finns en av mig....glad för att andra är olik mig.....det skapar en balans.

4 kommentarer:

Vi på 18 sa...

Hej Marie, så fint inlägg! Ja, det är verkligen skrämmade att SD kommit in i riksdagen och med så många procent också..
Jag skulle inte klara mig i ett svenskt samhälle, med bara svenskar, så himla tråkigt, då skulle jag hellre ta mitt pick o pack o flytta till Afrika :))

KRAM

Evatina-beth sa...

Jag är så glad att det finns en av dig!!!

Marie//Tekla Maräng sa...

Visst är det ett sundhetstecken att det stod körer i utan för Svenska ambassaden för att kunna rösta.
Det är ju en rättighet som vi verkligen skall värna om.

Vad som gör både dig och mig ledsen och mig lite rädd är att människor och så många har röstat på SD så dom kommit in i riksdagen. Jag skäms.

Kramar:)

Lisbet sa...

Och... ifall vi är olika, vilket vi ju är, så kompletterar vi varandra. Vilken rikedom!
kram