lørdag 13. november 2010

Lite tidigt eller?

Enligt mig, så är detta tidigt....snön alltså. Ett tjockt vitt täcke har lagt sig över allt, och jag hade precis vant mig till att hösten hade kommit. Och om två veckor är det advent...förklara detta för mig, om någon kan? Det är som om tiden rusar där framför mig, och jag står kvar och undrar vad var det som sprang förbi mig. Det är en konst att leva i tiden, när nu tiden går så snabbt. Om jag andas långsammare, om jag stannar upp en stund....kan tiden vänta på mig en stund, så jag hinner med. Eller är det livets stressiga vardag, som gör att tiden går fort...att vi hela tiden är mitt upp i något, eller väntar på något annat eller tänker på något som varit - är det som gör att tiden går fort. Om jag istället stannar, så kanske också tiden lugnar ned sig och jag finner en rytm som passar mig, helt tidsriktig.

13 kommentarer:

Barbro sa...

Efter snart tre veckors sjukskrivning står tiden stilla.

vaknade idag utan det allra minsta stress över allt som ska hinnas med.

Rätt skön känsla...

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja det beror nog en hel del på att man är mitt upp i någonting som tiden rusar...
Själv har jag nyss vaknat efter nattens jobb och tycker att det kan var första advent så jag får fixa här hemma.
Kramar:)

Skaparglädje sa...

Ja, inte klokt vad tiden går fort. Jag tycker nog också att det är för tidigt med snön, fast advent är mysigt när alla stjärnor och stakar ska upp i fönstren.
Kram

Maleviks Rosenträdgård sa...

Oj......jo det Är tidigt :)

Idag har jag SATURDAY SHOW OFF
hos mig.....
Lägg gärna till Din blogg med
Håkan

Pia sa...

Ja, tiden rusar! Trots lugn och ro går dagarna oundvikligt fort, så det gäller att ta vara på varje stund, för om en minut har denna minut passerat!

Varmaste kramen till Dig Marie!

Malys krok sa...

Tror det er tidens jag som gjør at det "fyker avsted"! Til og med barna har sagt at tiden går for fort!
takk for hyggelig hilsen! -Margit-

Fånga dagen sa...

Hej kära Marie!

Hoppas allt är bra med dig.
Jag håller med dig det är tidigt merd snön, här kom det ett riktigt oväder snabbt men nu är snön borta.
Jag hade en otrolig resa till jobbet härom dagen det tog en timma dit och i vanliga fall tar det 20 minuter.
En stor olycka mellan en husbil och en snöplog gjorde att jag fick ta en stor omväg kl. halv fem på morgonen. Phu vad härlig tid vi har framför oss.
Huvudsaken är att vi mår bra eller hur.
Jag skickar en stor kram till dig.

Lena

Monika Häägg sa...

Vacker bild men alldeles för mycket snö. Här hos mig på västkusten är det som väl är inte någon snö ännu så det tackar jag för. MEN... tiden går snabbt, för snabbt...

Lisbet sa...

Egentligen borde dygnet få några extra timmar, då skulle det kanske bli lite långsammare fart!
Att sätta sej ner med en kaffe- eller tekopp vid ett levande ljus ger lite mer tid...
Jag skulle faktiskt vilja ha lite långtråkigt emellanåt...
kram

Ninnie sa...

O ja, livet bara rusar förbi en, jag förstår precis hur du känner. Vill hålla kvar tiden lite ibland, hinna med att njuta av nuet, allt går ju så fort. Jag tror att det har att göra med att vi har så mycket omkring oss, jobb, familj, hem, media...och allt, allt vill vi göra, allt, allt vill vi se och uppleva...
Ha det bra, njuta av helgen!

Freedomtravel sa...

Jag insåg plötsligt hur kort tid det är kvar till julen och blev ganska stressad. Tiden går fortare och fortare känns det sm, och jag vet inte riktigt hur man saktar ner... Men om några år tänker vi säga upp oss, sälja lägenheten och resa utomlands i husbilen... kanske kan tiden börja gå långsammare då...?

Gry sa...

Ja, det er utrolig hvor fort tiden raser av sted! Og det kjennes ganske vanskelig å være tilstede i nuet for det er hele tiden noe vi skal rekke... Da er det som du sier så viktig å stoppe litt opp og tvinge seg selv til å ta det med ro, det er nok eneste mulighet til å få tiden til å gå litt saktere ;) Jeg merker at jeg bare blir mer og mer opptatt av dette med årene. Leve i nuet og nyte hvert åndedrag <3

Så fint at du fikk tak i zinkhus ;) Kjøpte du det lille? Det ville jeg gjerne også ha, men de var tomme for det da jeg var der.

Ønsker deg en fin ny uke, stress ned og lyt livet ;) Varm klem

Livskrafter sa...

Jag älskar årstider och jag älskar när snön kommer och lägger sig som ett vackert vitt täcker över allt. Här i Göteborg är det mörkt blött och snöfritt tyvärr
kram
Emma