søndag 21. november 2010

Telefonsamtal

Man vill ju gärna att telefonsamtal ska vara trevliga, uppskattade och efterlängtade. Inte alla som är det tyvärr...I går kväll ringde det...ett helt okänt nummer för mig. Det var någon som ville att jag skulle ställa upp i en undersökning...massor av frågor om många olika saker. (har ju allt för svårt att säga nej, därför har jag reservert mig mot telefonsäljare....men det gäller tydligen inte utfrågare) Har fått en del sådana telefonsamtal...och undrade nu..."hur har du fått mitt telefonnummer?" Vet ni vad...Min telefonoperatör hade sålt mitt telefonnummer (kan de göra de??)...och tydligen kunde man inte reservera sig mot sådana typer av sällskap, som gjorde undersökningar av detta slaget...för det räknades som samhällsnyttiga...Så jag sa ja...Och frågorna som ställdes var...om bensinstationer, EU, om jag röstat och om min kunskap om olika universitet. Så då får jag hoppas jag har bidragit med någon samhällsnyttigt...men jag undrar jag.....Nästa gång säger jag nej...så kan någon annan bidra...så gör jag något annat samhällsnyttigt...:-)

6 kommentarer:

Cajsas Faster sa...

I Sverige finns det nåt som heter NIx. som spärrar telefonnumret mot försäljare. Det värsta är att nu har de börjat ringa på mobilen istället! Jag blir också så himla trött!

Ha en skön kväll// Marie

Annika sa...

Jag brukar svara att jag tar 500 kr i timmen för att ställa upp på den typen av intervjuer och kräver att få det i förskott. Det brukar göra susen! Några pengar får jag alltså inte, men utfrågarna lägger på...

LisaMatilda sa...

Ibland blir man bara inte av med dem...
Kram

Sjabbig men chic sa...

Ja, det där är lite knepigt. Kommer ihåg en gång när någon skulle fråga mig om typ TV-tittande och reklam. Jag blev väl lite väl långrandig med mitt frågande när jag inte förstod frågorna och jaha! åh, ena sidan så kan det ju... men å andra sidan så kan det... och ibland så... fast andra gånger... Så den där stackars utfrågaren ångrade sig nog flera gånger om att han hade ringt mig. Inte lätt att vara till lags;)

Kramis Lisa

Lisbet sa...

Jag vet inte om jag gör fel, men jag brukar stänga av samtalet med samma om det är ngn intervju eller ngt liknande. Vilken garanti har man för att det är på riktigt? Att ngn inte skämtar med en? Jag är ganska misstänksam och mycket ifrågasättande!

kramar till dej

Freedomtravel sa...

Jobbigt med såna samtal. Försäljare är ännu jobbigare. Av nån anledning älskar både undersökare och försäljare att ringa till mig...?