mandag 15. november 2010

Släktforskning

Visst hade det varit kul...och så hade det med all säkerhet varit en tålamodsövning. Idag har jag tagit den enkla varianten...ringde farmor. Fick reda på vad farmors farmor hette, och att hennes pappa var sadelmakare. Syskonen till farmors farmor emigrerade till USA, men att de så omkom i den stora branden i Chicago 1871. Men hur ska jag nu gå vidare...Men visst är det kul, att veta något om de som var där innan. Vilka drömmar hade de? Var bodde de, vad gjorde de. Kanske en tur upp till Stockholm hade varit på sin plats, längre samtal med farmor och så skulle man kunna dyka ned i de gamla kyrkböckerna. Bilden är från min mors sida av släkten...men vem var det nu igen på bilden?? Min morfar som liten?

7 kommentarer:

Malys krok sa...

det er spennende å vite litt om sine forfedre! Spør du, mens det er noen som vet mer enn deg selv! Flott bilde av en vakker familie! -Margit-

Pia sa...

Släktforskning är spännande. Min biologiska pappa släktforskade under 15 års tid om vår släkt på hans sida och nu finns en tjock inbunden bok med text och gamla fotografier, utgiven på ett litet bokförlag till oss släktingars glädje. Han kom så långt som till början av 1700-talet.
Ju äldre man blir, ju intressantare blir det!

Fin bild Du har lagt upp!
Kram

Anne Britt sa...

Så spennende. Og så fint at du ringte din farmor.. Jeg angrer på at jeg ikke spurte min svigerfar mer om det han visste om sin slekt. For det er vanskelig å finne det ut alene. Men jeg hadde flaks (tur, vil vel du si?) Det dumpet et Amerikabrev ned i postkassen en dag, fra en hittil ukjente slektning, svigerfars ene av to gjenlevende søskenbarn. Nå har jeg en komplett slektsliste tilbake til min manns oldefar.Ikke verst det, når slekten var ukjent tidligere.

Under Ytan sa...

Snälla berätta inget om min familj. Jag vill inget veta.

LisaMatilda sa...

Roligt att få veta om tidigare generationer. Gäller att ta tillvara så länge man kan fråga och få svar...

Lisbet sa...

Precis igår satt jag och funderade bakåt på min mormors bakgrund. Henne vet jag inte mycket om, eftersom hon dog långt före min tid. Borde ta reda på, medan tid är...

kramar

"oroshjärta" sa...

Spännande.