tirsdag 26. januar 2010

Att tacka

Såg lite på guldbagge-galan igår, säkert något jag har gemensamt med en hel del andra. Filmen "Bröllopsfotografen" tror jag inte har visats i Norge, så jag missar en del av de svenska filmerna här i min exil i utlandet...Men tids nog kommer de väl på DVD. Men filmerna "Män som hatar kvinnor" och "Flickan som lekte med elden" har visats också här i Norge, så de har jag sett. Men egentligen var det inte filmerna som jag önskade att kommentera efter galan...nej det var mer tack-talen. Tänker särskilt på talet till Kjell Bergqivst...han sa något som kanske var tänkt att vara lite provokativt...men för mig blev det något helt annat...kommer inte ihåg det ordrätt med ungefär så här "och så vill jag tacka mig själv, för att jag har gjort ett sådant förbaskat bra jobb" Och då tänkte jag....hur ofta säger vi så om oss själva...stolta över det vi gjort och är det inte dags att själv komma med i alla fall en gnutta uppskattning, från mig till mig....helt klart vill jag tacka mig själv, för utan mig vet jag inte hur jag hade klarat av denna dagen eller livet....

(och så vet ju alla andra att jag vill tacka er också...och ni vet vilka ni är!)

3 kommentarer:

Pia sa...

Tänk att jag tänkte samma sak som Du! Det är inte ofta vi berömmer oss själva för något bra vi gjort.

Eftersom jag är finska brukar min mamma använda sig av ett finskt ordspråk som fritt översatt lyder: "Vem ska lyfta kattens svans om inte katten själv". Också ett sätt att säga att vi ska vara stolta över oss själva.

Ha en skön tisdagkväll!
Kram

Anne Britt sa...

Ja, det var virkelig et ord i rett tid. Hvorfor ikke huske på å rose seg selv iblant. En bør jo ikke rope det ut, bare bruke tid til en liten oppsummering for seg selv med ordene: Dette greide jeg bra!Det skal jeg jammen huske, og nå er jeg litt stolt av meg selv fordi jeg fulgte denne tankerekken...Ha en god kveld!(Må bare ha med meg gullkornene dine. Bare må ha det!)

Fånga dagen sa...

Ja men visst så är det ju, hur ofta tackar vi oss själva, det borde vi göra oftare.
Och stolta och nöjda med vad vi gjort vore en självklarhet.
Man lär sig något nytt varje dag.
Kramar
Din idol Lena