lørdag 16. januar 2010

En stilla lördagsmorgon

Att vakna upp i ett tyst hus..
..försiktigt gå ned för trappen
kaffet väntar på att bli färdigt
Mörkt ute
Sinnesro och närvaro
Livet känns enklare
Tankar som jag lämnar
Dagen väntar med förväntan
Jag vill vara med

Några tankar måste bli tänkt färdigt, och några tankar måste man lämna för att de inte går att tänka färdigt just nu. Precis som med alla uppgifter...se vilka du kan göra - gör dem. Men de uppgifter du inte just nu kan göra på grund av det är något som fattas, lägg undan dem ett tag och ta fram dem när det är rätt tid. (låt de inte ligga på skrivbordet..och hela tiden påminna dig om att det inte är gjorda..när du ändå inte kan göra dem) Likadant med tankar...tänk de tankar du kan och handla efter de. Men de tankarna som bara surrar runt och skapar kaos i ditt huvud, de tankarna som handlar om det du inte kan påverka och ändra just nu..lägg undan dem, låt inte de tankarna hindra dig och ta plats från de tankarna som du kan tänka, de tankarna som kan föra till handling, de tankarna som kan ge dig energi och mod att våga. Allt handlar helt enkelt om att sortera...och här måste jag vara ännu mer sträng mot mig själv än när det gäller en vanlig garderobssortering.

Så idag ska jag tänka goda tankar...och faktiskt leva med den vissheten att jag gör det jag kan och att jag har ett öppet sinne för de människor jag möter. Samtidig som jag låter några tankar och några möten ligga lite åt sidan just nu, för det bara tar energi från mig.

Nu blir det snart en skön dag tillsammans med en god vän, och det är en härlig tanke.


4 kommentarer:

sylvia sa...

god morgen.
dette var såå fantastisk skrevet,å veldig kloke ord,
ja så viktig å lære å ta seg et pusterom å legge ting litt vekk,å nyte livet.
som du sier samle energi til dem,
da går det så mye lettere.
takk for at du satte ord på dette.
ønsker deg en herlig dag.
klem fra sylia

Fånga dagen sa...

Jättefina tankar och så äkta och sanna. Men det här med tankar är svårt när det händer en sån tragedi som på Haiti tex. Man bara måste tänka och försöka förstå hur de drabbade människorna har det, och sen känna tacksamhet för det vi har, det blir mer värdefullt på något vis och man inser verkligen skillnaderna i vårt samhälle.
Vi får göra som du sa, njuta av den där kaffekoppen och av att få umgås med en nära vän och verkligen njuta av att den vännen är din.
Ha en fin lördag
Kram Lena

"oroshjärta" sa...

öNSKAR DIG EN HÄRLIG HELG! KRAM!

Vita hjärtan sa...

Så sant så...men det är svårt att låta bli att tänka tankar...speciellt sådana som man inte mår bra av...och speciellt nattetid om man inte kan sova.

Hoppas du haft en fin dag med din vän....full av härliga tankar!!! =))

Kraaaaam Annemari