onsdag 27. januar 2010

Snurriga onsdagstankar

Jag är alltid i tid, eller jag är nästan alltid för tidig. Så jag väntar ofta....när jag ska vara en plats, möta någon eller så, så väntar jag. Tänk om det gäller andra delar av livet också...att jag är för tidig...att jag går och väntar...eller så är jag precis i rätt tid, men jag tror att jag är för tidig, så jag väntar. Väntar på livet, så jag glömmer bort att leva...så hemskt. Nej jag vill vara i tid, varken för sen eller för tidig, men i riktig tid. Men om jag nu skulle vara lite tidig, så kan ju den tiden användas till något smart...och då är jag väl helt plötsligt inte för tidig, utan i precis rätt tid.

Okej, jag erkänner att nog ny stor filosof, som man om många år kommer att studera, det blir jag inte...men att vara lite vardagsfilosofisk tror jag är nyttigt.Annars sa en av mina kollegor idag, att jag nog på något sätt kunde användas till en form av energikälla...om man kopplat något slag vindkraftverk till mig, så skulle man kunna dra nytta av alla den energi och vind som susar runt mig när jag närmast småspringer fram. Tänk att vara sitt eget vindkraftverk...sin egen energikälla...inte dumt om man tänker efter. Men samtidigt så vill jag vara sammankopplad med andra...för utan andra så tror jag det definititvt blir ett strömavbrott.

8 kommentarer:

Anne Britt sa...

Vet ikke hvorfor, men jeg fikk assosiasjoner om en duracellkanin...(unnskyld)

LisaMatilda sa...

Att vara sin egen energikälla... Låter fint - att alltid ha tillgång till en aldrig sinande källa...
Helt klart nyttigt med eget vardagsfilosoferande!
Kram

Trollmaya sa...

Ja att vara precis i rätt tid är viktigt i livet så man inte missar något åt varken det ena eller andra hållet. Det där med vindkraftverken var så smart! Men precis som du så är jag hellre i en grupp med vindkraftverk så att när en inte riktigt orkar med vindarna så finns det alltid någon annan som stöttar upp en. Och du, en stor filosof skulle du visst kunna bli..:)

Fånga dagen sa...

Käraste Marie!
Du är verkligen en filosof.
Jag känner igen mig i ditt inlägg idag, väldigt mycket.
Jag har inte så många sena ankomster heller, varken till jobbet skolan eller till vänner och annat. Nej det är väl snarare så att jag alltid får vänta på andra och det är ett stressmoment. Jag avskyr verkligen att vänta.
En sak till som är likt mig, jag kan inte göra något utan att halvspringa men mår faktiskt bra av att bestämma själv hur jag vill ha det.
Jag ses också som en energikälla så vi ska nog sluta tänka så mycket på hur vi borde vara och bara acceptera saker som de är eller vad tror du?
Usch nu kände jag att jag var rörig.
Kramar till den goa tjejen
Lena

Annika sa...

Jag tycker inte om att komma för tidigt och jag avskyr att komma för sent. Så jag kämpar hårt för att komma precis på slaget och det är så stressande! :O

Gry sa...

Flott med et litt filosofisk blikk på livet synes jeg! Vi trenger å fundere litt over livets små og store gleder, både trivialiteter og hverdagslige ting og store og begiventhetsrike. Som å være i rett tid, ikke alltid like lett. Ha en skjønn dag ;-) Klem

Afrodite sa...

Och jag försöker vara precis i rätt tid, här och nu...i nuet, varför är det så svårt att vara? Jisses, nu satte du igång mina två geniknölar oxå...=) Tror att det är väldigt nyttigt och viktigt att ha de här reflektionerna då och då...Lycka till med filosoferandet! =)
Kramelikram

Peace in mind sa...

Bara att fundera, ta fram och ventilera...så bra det är. Allt framstår så mycket tydligare när vi formulerar våra tankar i skrift.

Kram till dig vardagsfilosofen, från en som verkligen är urusel på att komma itid:)