mandag 29. november 2010

Nu var det mycket

Mycket snö alltså...helt otroligt vad det snöade i går. Jag var på resande fot, så det var min man som fick vara ute och skotta - 4 gånger i går. Själv var jag lite skeptisk till min tågresa hem, snö och tåg har ju inte alltid varit en helt lyckad kombination - men men, glatt överraskad så gick allt fint fint och tåget var precis i tid. Själv har jag nu valt att ha en förlängd helg, en ledig måndag. En måndag som ska innehålla sköna ting, och inte direkt några krav. Kanske lite julklappsinslagning, eventuelt lite städning, en gåtur och varför inte en skön stund i soffan med bok eller film. Nästa helg blir det pepparkaksbak, förjulssällskap hos goda vänner och julmarknad i Oslo.

En mycket snöfull ingång - men härligt lätt pudersnö. Och när jag ser ut genom mitt fönster så ser jag grannens fågelhus och taket där är täckt med nästan en halvmeter snö. Men idag ska det bli sol - och gnistrande kallt.

8 kommentarer:

HAGENS VITA VARDAG sa...

Halloj Marie! Å vad härligt att se att det är bra med dig. Det var så länge sedan jag skrev, är verkligen urusel på att kommentera hos mina vänner just nu.. =/...
Vad härligt med en extra ledig dag och bara få ta allt lite som det kommer.
Ser att du börjat släktforska, gud vad spännade, det har jag verkligen funderat mycket på att göra.
Ha en toppendag Marie och sköt om dig
Kramar Anna

Skaparglädje sa...

Vintern kommer tidigt i år, undrar om snön tänker ligga kvar hela vintern.
Kram!

Marie//Tekla Maräng sa...

Det är tidig vinter i år med mycket snö. Ser att ni har lika mycket på din fina bild.
Skönt med en dags extra ledigt, det behövs för att hinna med att njuta.
Kramar:)

Fånga dagen sa...

Hej kära Mar
Oj vad härligt det ser ut med ett rejält snötäcke. Visst är det skönt med vår och sommar men det är ändå vackert på vintern tycker jag. Det som märks nu är att det bli riktigt kallt tidigt i år och det går mycket ström för att värma upp huset men så ska det väl vara.
Vad skönt att det gick smidigt med tåget för det brukar det inte alltid göra, har aldrig varit med om maken till krångel med tågen som det har varit i år.
Hoppas du haft en skön ledig dag nu och bara gjort sånt som känns viktigt och roligt.
Jag skickar en stor kram till goaste tjejen.
Lena

Gry sa...

Hei vakre Marie ♥ Åh ja, er det ikke nydelig ute nå!? I går var det jo rene snøstormen fra morgen til kveld og det var umulig å ikke få julestemning ;) Godt at togturen gikk fint og at du har hatt en fin helg ♥

Så deilig med en rolig mandag, bare kunne pusle på og ta dagen som den kommer. En fin tid med mye kos nå. Ha en fin uke og nyt adventskosen ;) Fine vinterbilder hos deg og takk for dine søte ord hos meg ♥♥ Klem fra Gry

LisaMatilda sa...

Här har vi - 11 grader, solen börja titta fram och det är vitt, vitt, vitt... Vackert, men känns lite tidigt ändå!
Vilket härligt beslut att ta måndagen ledigt - gäller det alla måndagar eller var det bara denna? I vilket fall som helst - njut av ledigheten!
Kram

Ann-Sofie sa...

Hej Marie, vi har också massa snö..., lite mysigt nu när vi äntligen är inne i december!! :)
Imorse hade vi -18 och det var en påbylsad tjej som gick till skolan :))

Burr och en varm KRAM till dig i vinterkölden!
Ann-Sofie

Barbro sa...

Om jag inte minns fel kom den tidigt förra året också. Å sen gick den bort innan den stora vintern kom...

Pudersnö är fint och lätt att skotta.

Kramar