tirsdag 8. mars 2011

Att lära sig

Att lära sig är svårt...ibland känns det nästan omöjligt. Jag har några områden i mitt liv som jag hela tiden behöver att förbättra mig på. I en period så trodde jag verkligen att jag hade lärt mig....men helt plötsligt så är jag tillbaka i fällan. Det att se och förstå när det är dags att ta en paus...att säga nej. När jag är riktigt stressad, då klarar jag inte av att säga nej....då säger jag bara ja ja, och arbetar fortare (men definitivt inte smartare) Det här felet har jag gjort i så många år, och jag trodde nu att jag hade det hela under kontroll, men ack vad fel jag tog. Så nu gäller det bara att sätta sig på skolbänken igen....att lära på nytt, eller kanske det mer handlar om att avlära.

3 kommentarer:

Anne Britt sa...

Jeg kjenner meg så godt igjen på
beskrivelsen din. Jeg har lest "milevis" med bøker om å leve i nuet, ikke stresse, være oppmerksom osv. Men det er lett å falle tilbake i gamle uvaner. Man må lære seg å kjenne igjen feilene en gjør. Det må en trene på igjen og igjen. Sett deg ned en liten stund hver dag, pust dypt inn og ut og vær oppmerksom på tankene som kommer. Er det stresstanker? Noter dem ned. Og ta fatt i dem. Det er så mye vi egentlig ikke MÅ. Prioriter deg selv, min venn. Sett grenser. Si fra til omgiveldene at dette blir for mye for "flinke" deg.Og gjør det du liker og får positiv energi av.

Helena sa...

Hej!
Jag känner igen mig, att säga nej är inte det lättaste, speciellt inte när man verkligen skulle behöva säga nej. Men man måste ju stanna upp och tänka efter och lyssna på sig själv.
Hoppas du får en fin vecka och ta hand om dig!
Kram Helena

Gry sa...

Ja, dette høres kjent ut Marie.. Vi har lett for å gå i de samme fellene gang på gang.. Jeg har gjort samme feil som deg mange ganger, men man lærer så lenge man lever... Og man lærer smått om senn og sette sine egne grenser. Bruk tid på deg selv og hent deg litt inn, så ordner det seg <3 Klem Gry ;)