tirsdag 15. mars 2011

Att sätta sig ett mål

Innan vinterkylan tog tag i oss alla i november månad så var jag ute på löpturer flera gånger i veckan, och jag tyckte att jag verkligen hade kommit igång med en bra rutin. Sprang 8,5 km och var väldigt nöjd. Men så kom vintern...och minus 20 grader och massor av snö lockade inte ut mig på löpturer. Men nu så är det ljusare och varmare, och trots att inte snön är borta, så har jag nu varit ute på min första tur. Det blev faktiskt 7 km, så trots 4,5 månader utan löpträning så gick det riktigt bra. (har ju tränat styrka i vinter, så det är kanske det som också ger lite effekt) Nu funderar jag på att sätt upp ett mål.....kanske jag skulle springa ett halvmaraton...men när är det realistiskt att tro att jag har den kapasiteten. Till hösten eller nästa vår....

Att ha något att fokusera på, som inte handlar om jobb, kanske kan hjälpa mig att slappna av och få mig att finna gläjde och energi.

5 kommentarer:

Ninnie sa...

Å, vad härligt att du börja springa igen!
Jag har inte heller sprungit alls sen i november när vintern kom, men å vad jag saknat mina löprundor! Snart ska jag sätta igång igen, hade tänkt springa idag för solen sken så skönt, men det var så himla kallt så det blev inget av. Men snart så! Anmälde mig till ett 10-km lopp i går, så jag måste ju börja träna snart...(Fast loppet är inte förrn i september, så jag har nog tid på mig..!) Jaa, anmäl dig till ett lopp! Det blir som en morot att sträva efter, och dessutom är det en härlig känsla att springa ett lopp med massa andra löpare!

Hemmafruns hörna sa...

Halvmaraton fixar du i år! Det finns många bra "färdigsydda" träningsprogram att följa. Själv har jag planer på att kanske springa tjejmilen, men jag har aldrig joggat mer än 1 km i sträck! Gillar att träna men att jogga har liksom aldrig varit min grej... Men det är det där med att spränga egna gränser som är kul! Lycka till!

Gry sa...

Så bra!! En fin måte å få ut stress og "tankesmuss" på og det gir en så deilig følelse etterpå ;) Jeg var også i god driv med det en stund og har som mål å komme i gang med løpingen igjen nå i vår. Stå på Marie! Klem

Skaparglädje sa...

Härligt att ge sig ut i motionsspåret igen. Bra att ha ett mål framför sig. Lycka Till!
Kram!

Anne Britt sa...

Mål er bra,
men husk at små steg er best.
Fokuser på det du ser på turen din, for du kommer fram tidsnok...Bare et lite innspill fra en som har lært å skynde seg langsomt.