onsdag 16. mars 2011

Dagens nyhet

...Idag klockan 09.00 blev det klart. Vi har köpt nytt hus...eller huset är inte nytt (från 1931) men nytt för oss. Vi flytter någon gång i sommar/sensommar, och så måste vårt nuvarande hus säljas. Huset som vi flyttar till ligger i samma kommun som min arbetsplats och jag längtar redan efter möjligheten att gå till jobbet. Huset som vi har köpt kommer att kräva lite arbete...men det gäller att inte ha bråttom, utan ta allt eftersom. Lite färg, nytt golv i några rum, tapeter...och på sikt ett nytt badrum.

Detta blir spännande...men också lite konstigt. Flytta från vårt hus som vi nu har jobbat så mycket med. Samtidigt har jag aldrig riktigt känt mig helt hemma där vi nu bor, huset älskar jag, men allt för långt bort från vänner, familj och jobb. Jag har verklig saknat det att kunna gå en kvällspromenad hem till någon av mina vänner, eller ta cykeltur en söndagseftermiddag för en kaffestund. Fördelarna med flytten är att vi också sparar tid och pengar när det gäller resväg till jobbet...och så behöver vi bara en bil. Riktigt miljövänligt också då.

Nu ska jag också använda den kommande flytten som en god anledning till att rensa ut här hemma...Kasta det som inte längre kan användas och skänka bort det som någon annan kan behöva. Redan idag rensade jag bland mina dukar...tar jag lite varje dag så blir det inte så mycket. Min största fundering gäller alla mina skolböcker...böcker från 1989-1993..."psykologi", "socialt arbete", "kommunal förvaltning"....kommer jag någonsin att läsa de igen (tror inte det) och det har kommit många nya böcker efter det....Men att kasta böcker...nej det är inte riktigt min grej, så jag kanske packar ned de och så om 5o år så kan någon annan kasta de....

Idag har jag njutit av kaffe i solsken....solen värmer gott. Till helgen blir det en tur till vår stuga på fjället och jag hoppas på mer sol. Just nu jobbar jag på att ladda mina batterier...efter en urhektisk och stressig vinter, som nog har tagit mer av mina krafter än jag trodde.

Det blev ett långt inlägg och kanske mest för mig själv och specielt intresserade.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Grattis till er nya hus. Vad skönt det måste vara att komma närmare arbetet, familj och vänner.
Men det verkar vara en del att göra på huset samtidigt är det ju roligt att få bestämma själv hur man vill ha det, kulör, tapeter osv.
Kram!

Pia sa...

Vad spännande Marie! Tänka att få sätta sin egen prägel på ett gammalt hus och skapa det som Du vill ha det. Det kan ju bli hur mysigt som helst, och vad härligt att kunna promenera till jobbet! :)

Varm kram!

"oroshjärta" sa...

Åh vad roligt!! Grattis till det! =) Kram & kärlek!

Gry sa...

Gratulerer og lykke til Marie! Klem