søndag 7. juni 2009

och så går dagarna

Men som jag någon gång tidigare sagt - tiden går inte, den kommer. Det låter så mycket mer positivt....Igår var det svensk nationdaldag, så här hängdes den svenska flaggan upp och det blev servert kaffe och tårta. För att nu verkligen ta vara på det lilla svenska, så var min bror här med familj. Så för en gångs skull var svenskarna inte helt i minoritet, och spelet som spelades på kvällen var svensk geni, så min bror och jag fick får plats i centrum av kunskap. Min kära brorsdotter, läste alla frågorna med bravur, duktig tjej det där.


Idag bär det iväg till Sverige, dags för två dagar på Saltö utanför Strömstad. Hoppas vädret blir bra, eftersom det ska var båttur på kvällen i morgon. Om jag nu ska förklara vad samlingen går ut på så byter jag språk en stund - för när jag ska prata om mitt jobb, så passar det norska språket bättre. "Dette er en nettverkssamling for veileder fra ulike kommuner i Buskerud, som arbeider med et tiltak som heter "Kvalifiseringsprogrammet". Håper at alle for et stort utbytte av dagene, og at de kan knytte nye kontakter i tillegg til den faglige delen."

Och i går fick jag också en lite snabbkurs av min brorsdotter, hur man kan redigera bilder i telefonen - tänk så mycket de yngre kan lära oss äldre.Och så en liten sommarvisa...så vacker..du känner vinden, solen och värmen. Klick dig in.

7 kommentarer:

Helena sa...

Ha en det så skönt i Sverige och hoppas vädret är med dig! Kram Helena

Anna-Lena sa...

Hoppas ni får fint väder nu då! :) Va är det du jobbar med om man får fråga? :D Ha en skön söndag!

Marie sa...

Mitt jobb är på NAV kontor, och innan dess jobbade jag på ett socialkontor, både i Sverige och Norge. Ibland är jag lite tyst om min arbetsplats, eftersom det alltid leder till så många diskutioner..alla har en åsikt. Men jag hoppas att de jag möter i mitt jobb är nöjd med det jag gör, och till trots för att jag alltid har haft oroligt mycket att göra, så trivs jag.

Trollmaya sa...

Ha det gott på Saltö och hoppas att vädret är fint dessa dagar!

Vi på 18 sa...

Hej Marie...hoppas du haft sköna dagar på Saltö och hoppas vädret varit med er!!! Och att ni fick uppnå vad som väntades :)

Ååååå, älskar Håkan, dessa visa gör han såååå bra!
Ha en skön vecka!
KRAM från Ann-Sofie

Malys krok sa...

Gratulerer med nasjonaldagen! sikkert koselig msd besøk fra sverige på denne dagen.
Takk for kommentaren.
Vi har vært på hytte og marketur i helga så jeg har ikke vært ved dataen i det hele tatt. Finvær her, og vi skal ut og jobbe i hagen. Ha det godt. Klem fra Margit.

Jessica sa...

Kikar in för att säga hej och att jag hoppas att allt är bra med dig :)
Hoppas att du har haft fina dagar på Saltö!

Många kramar!
//Jessica