mandag 15. juni 2009

Tankar och känslor på en måndag

Var hos tandläkaren idag, och jag upplevde nästa besöket som en avkoppling, om jag jämför med hur dagarna på jobbet ser ut eller känns. Nästan som ett ekorrhjul - det snurra runt fort och fort, och desto mer du prövar att jobba undan, ju snabbare snurrar hjulet. Det är som om jag aldrig kan komma i fatt, för varje avslutad uppgift föder en ny, och så ännu. Då undrar jag ibland - finns det ett mål, eller är det bara runt och runt. Tänk om man skulle hoppa av.... Stanna min värld en stund....

Tycker jag gör allt så riktigt, börjar dagen med träning på Spenst 06.30, samlar energi och tankar. Går en promenad i den vackra naturen på kvällen, för att samla ihop mig själv - summera dagen. Och ändå...... Och så är det nästa 6 veckor till semester - men det blir en lillsemester nu till helgen, motorcykeltur till Geiranger och jag hoppas så innerligt att väderleksrapporten inte alls stämmer....för jag vill ha sol.

9 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

För det första så vill jag säga grattis till utmärkelsen och för det andra så vill jag säga tack så väldigt mycket du rara. Och för det tredje: vet du Marie, om man upplever ett tandläkarbesök som avkopplande då har man antingen nerver av stål eller så är man i akut behov av semester, så vilken tur att du ska få en liten kort en. jag håller tummarna för finväder.

Kram Lisa

Trollmaya sa...

Ja tänk om man kunde stanna till allting en stund... det hade varit fantastiskt att bara få njuta av nuet. Men vi måste bli bättre på att göra det ändå, på nåt vis borde vi försöka hinna med det.
Nu tycker jag vi ska rösta för mer SOL!

Rune Lundblad sa...

Vi får be att vädret blir bra till helgen. Du behöver sol och värme. Var rädda om er, du och Svenn. Vad sa tandläkaren?

Helena sa...

Oj, tandläkarbesök som uppfattas avkopplande har jag aldrig hört talas om....! ;) Hoppas solen skiner på dig på din minisemester! Ha en fin dag! Kram helena

Malys krok sa...

Håper du får det været du ønsker deg. Sol og varme er mye bedre enn regn og kulde. Det har vi hatt evig nok av nå. Ha det godt, Marie. Klem fra Margit.

Anonym sa...

you.tube - snurra min jord Jan MALMSJÖ

Lallis - liv och leverne sa...

Så skönt med en minisemester, vännen:) Och du; så FIN du är.

Anonym sa...

fr.a summera inte dagen
på promenaden
nej ställ dig vid ett träd
och stirra in i barken
kryp på marken
och känn doften av natur
bli ett djur
låt jobbet va´i fred
för sen på natten när du sover sött
summeras dagen av sig själv
och det som gjort dig trött
är nu en älv
så mäktig o så stark
likt trädet o dess bark

tänk inte för mycket
"jag tänker alltså finns jag" skriver du
men glöm inte
"jag drömmer alltså blir jag"
kram

Vi på 18 sa...

Hej Marie...hoppas verkligen solen lyser på er under eran tur, så du hittar enrgi som räcker till semestern!

KRAMAR