onsdag 9. april 2008

Det goda livet - drömmar


Vad är det goda livet? Har noterat att svaret på en stressad vardag är att köpa sig ett hus med tillhörande vingård. Huset ska gärna ligga i Toscana eller Provence. Här ska du bo i någon form av storfamilj, lunchen ska serveras utomhus under ett stort träd. På bordet ska det finnas nybakat bröd, solvarma tomater och då naturligtvis också egenhändig producerat vin.

Kanske inte du tycker att detta är svaret, men jag har upptäckt att många amerikanska filmskapare tror detta. Filmer som bland annat "Under the Tuscan Sun" med Diane Lane, "French Kiss" med Meg Ryan och Kevin Kline eller filmen "A good year" med Russel Crowe. Alla finner till slut sin ro i det stora huset i den vackra omgivelsen.

Eller om du inte vill flytta till Toscana eller Provence varför inte göra som i boken "Min engelska vingård" av Gay Biddlecombe. Läs den, väldigt bra.

Min dröm är det lilla vita huset i den grekiska ö-världen. Ett hus med en liten trädgård, och gärna lite tomater (för att inte tala om feta-ost, oliver, tzatziki etc) Men också förmiddagar på ett café i hamnen med en is-kaffe eller varför inte ett glas Retsina. Sitta där i lugn och ro, stilla och bara njuta. Ta dagen som den kommer............inte stressa...............

Jag tror att drömmar är viktiga och alla drömmar ska inte uppfyllas. Några drömmar, passar precis bäst som just en dröm.

Eller varför inte en dans. Kasta av dig jackan och skorna, känn hur det spritter i kroppen av glädje.

Ingen kommentarer: