onsdag 16. desember 2009

En resa till våren


Vi är fyra kvinnor (eller är vi tjejer, damer, tanter...???) Men i alla fall, vi fyra har gjort några resor tillsammans och nu väntar den tredje resan. Vår första var julmarknad i Budapest i december 2007. Resa nummer två gick till Antwerpen nu i våras och nu är nästa resa beställd. Den ska gå till Stockholm, min favoritstad. Mina härliga goa medresenärer har inte mycket erfarenhet av Stockholm, så jag ska vara guide (född i Stockholm, men familjen flyttade därifrån när jag var 3 år...något jag till tider har varit lite irriterad över...men Laxå var också bra). Vårt gäng åker 27 maj, och vi ska bo 3 nätter på hotell mitt i centrum. Vi hoppas naturligtvis på ett alldeles strålande vårväder och att Stockholm visar sig från sin mest fantastiska sida. Det ska bli båttur ut i skärgården, gåtur i gamla stan och på söder och kanske också en cykeltur på Djurgården.

Visst är det härligt,
att ha en resa att se fram till.
En resa börjar redan i tanken..
förväntningar och planering.
Sedan när resan är avslutad,
så har man alla minnen,
som man kan dela med varandra.
Det betyder att en resa,
blir mycket längre än själva resan.
En upplevelse både i förväg och efteråt.


Bilden är hämtad från scandichotels.no

9 kommentarer:

"oroshjärta" sa...

HEJ FINA DU! ANG MINA KORT SÅ MAILA MIG DIN ADRESS SÅ SKICKAR JAG KRAM!

Skaparglädje sa...

Alla andra planerar inför julen men du planerar inför våren. Vad härligt! Hoppas dina reskompisar gillar Stockholm.
Jag tycker också det var fint att bo i Laxå!!!

Trollmaya sa...

Härligt med en resa att se fram emot.

Angående mina kakor: Det är katrinplommonpuré i dem, jag bara älskar dem! Man kan ha sylt av olika slag i också men det skulle jag inte vilja, speciellt inte på julen..:)

"oroshjärta" sa...

ja skickar dem imorgon! kärlek fina du!

Ninnie sa...

Så roligt att ha en resa att se fram emot! Och så kul att åka "på tjejresa"! Underbart att ha något att se fram emot.

Vita hjärtan sa...

Åhhh, så härligt det låter.....! Stockholm är en underbar stad och att sedan få visa den för sina vänner....kan det bli bättre??

Stor kram!
Annemari

Gry sa...

Åh, det ser herlig ut! Stockholm er en by jeg har lyst til å besøke, har dessverre ikke vært der. Deilig å ha en reise å se frem til!
Takk for kommentar om julepapiret, det fikk jeg hos en interiørbutikk i Drammen. Eieren av butikken sa at jeg var heldig da jeg fikk siste rest av akkurat det papiret, da det var slutt på det. Så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med hvor du kan få tak i mer av det;( Ha en fin førjulsdag Marie;-)Klem

Sjabbig men chic sa...

Ja, det är jättekul att ha något att se fram emot. Och en resa... och till Stockholm... Ja, det är jättebra!

Kramis Lisa

Fånga dagen sa...

Vad kul. Du har helt rätt att vänta är i sig en resa som är skön och spännande. Det låter underbart att göra tjejsaker, det blir liksom en helt annan grej än att åka med sambo eller familjen. Något speciellt att komma ihåg senare i sommar. Kul för Er
Kramar i massor till en go tjej.

Lena