lørdag 5. desember 2009

Tidig morgontimma...fortfarande mörkt. Dagen är helt oanvänd och väntar där på dig. Har alltid gillat de här timmarna, när det är mörkt och det är tyst i huset. Det är rogivande, samtidigt som jag ofta kan vara väldigt effektiv. Ni vet allt det där man gör, utan att egentligen tänka på att man göra något. Lägger i en tvätt, plockar ur diskmaskinen, viker tvätt och lägger in i skåp. Tar ut soporna. Vattnar blommorna. Nästan lite osynliga handlingar,men om de inte blir utförda så blir det väldigt synliga. Planerna för idag är inte många, men sitter och funderar på om det blir en liten ommöblering. Vi har ett rum, som är kaos. Ett rum där dörren är stängd, och kanske jag idag skulle ta itu med det stängda rummet. Städa undan, och inte längre bara stänga och glömma. Precis som att vi ibland måste öppna dörren till våra inre stängda rum, när vi inte längre bara kan glömma. Det blir ju inte borta, och vi måste lära oss att hantera det.
Så idag kan vara en dag,
för att öppna dörrar
och vädra ut allt gammalt,
som inte ska vara där.

Som ni ser på bilden har vi riktig vinter här....hoppas inte mildvädret kommer smygande idag och förstör allt det vackra. Just nu vill jag ha 30?! grader kallt och tomtar överallt, en skog av gröna granar....jag vill ha snötyngda hus....ja ni känner kanske igen sången...mer jul, ge mig mer jul.

4 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Åh, vad härligt med snö. Här regnar det och är grått och trist. Jag ska koka lite knäck idag, (åt min syster) passar bra i inomhusvädret.

Ha en skön lördag!

Anne Britt sa...

Hyggelig og titte innom deg på morgenen. Fikk noen tanker - åpne dører var et fint tema for dagen. Kos deg og bruk dagen til å gjøre alt som faller deg inn. Ikke planlegg, det gjør du nok av i hverdagen...tenker jeg.

Fånga dagen sa...

Vad vackert med så mycket snö. Och du det här med att göra saker i ensamhet när det är tyst omkring och lite mörkt ute är ögonblick av guld tycker jag också. Det finns ett talesätt som säger att man inte ska skjuta upp till morgondagen det man kan göra idag, kan det gälla ditt rum tror du?
Ha en helmysig helg och hoppas snön får ligga kvar.
Kram Lena

Gry sa...

Så herlig med slike dager hvor ingen planer er lagt, ta ting som de kommer... Kanskje åpne noen dører.. Synes det var et godt begrep. Snøen ja.. Vi har det jo så vakkert nå! Litt bekymret for mildværet, men krysser fingrene for at det blir kaldt igjen. Ha en deilig lørdag! Klem