lørdag 12. desember 2009

..vilka dagar

Nu har det varit mycket som hänt...och jag har inte varit som Obama och sagt nej. Har ju allt för lätt för att säga ja. Men bra har det varit. I början av veckan blev det mycket jobb, långa dagar. På torsdagen och fredagen var det kurs i Oslo. Otroligt märkligt när jag kom in till Oslo, avspärrningar överallt och poliser nästan var 10.e meter i centrum. Måste erkänna att jag är väldigt glad för att jag inte bor i ett land då detta är vardagsmat. 2 dagarskurs, de siste av totalt 9 dagar. Har varit ovanligt bra...och på torsdagen blev det avslutningsmiddag på Oslo Plaza på våning 33, med en fantastisk utsikt över ett upplyst Oslo. Utanför hotellet stod det ett gäng autografjägare, och jag blev nästan lite förvånad...visst inte att jag var så känd!!! Men upptäckte snart att det var någon helt annan de väntade på, hörde rykten om både Will Smith och Alexander Ryback, men såg ingen....Tillbaka på fredagen, och där var det julbord på jobbet från klockan 16.00, så direkt från tåget och in i julbordsklänningen. Vi var så många som kom, och det var en fantastisk stämning. Jultapas blev det serverat...mycket mycket smakfullt......

Så efter en skön natt är jag nu klar för den här dagen....som ska bli den stora julklappsköpardagen...och jag misstänker att det tvyärr är många med mig som har tänkt samma tanke....så vi får se hur mycket jag orkar....

Så när kvällen kommer, blir det skönt med en hemmakväll...i morgon bär det av in till Oslo igen, då ska vi på julkonsert med Carola.

...och så en vecka jobb, så ska jag ha ledigt i över en vecka...och då ska jag öva mig på att säga nej, och jag tror att jag också måste säga nej till trevliga saker.

och till dagar som denna längtar jag

Då vintern lyser med sin glöd
Gnistrande snö
Stillheten i naturen är det enda jag hör
Långt bort från allt som hindrar
Livets storhet blir tydlig
Närhet och öppenhet

6 kommentarer:

Vita hjärtan sa...

Hej Marie!

Mycket trevligt du varit på den här veckan, och mycket trevligt du har framför dig! Är riktigt avundsjuk på julkonserten med Carola....det är en dröm jag har att gå på den något år...men det blir inte i år. Ska bli roligt att höra vad du tycker om den.

Hoppas julshoppingen går bra idag!
Stor kram Annemari

Jessica sa...

Ville bara kika in och säga hej och hoppas att du mår bra trots mycket omkring dig!

Jag såg Carolas julkonsert här i Växjö för ett antal år sen och det var både magiskt och speciellt, hon har en otrolig röst!

Hoppas du får en jätte fin helg!

Kram!
//Jessica

"oroshjärta" sa...

härligar bilder! vinter på riktigt! kram!

Skaparglädje sa...

Bor du långt ifrån Oslo? Min bästa vän har flyttat till Norge nyligen. Hon bor i Feda i Kvinesdal kommun. Är det långt ifrån där du bor?
Kram. (Njut av konserten med Carola)

"oroshjärta" sa...

kram right back!

Fånga dagen sa...

Låter som att du haft en trevlig helg, hoppas du fick tag i julklappar. Som vanligt skriver du så fint också. En sådan vinterbild längtar man efter men här är det i alla fall kallt idag så det kanske kommer lite snö i morgon.
Kramar på dig och ta det lugnt nu när du ska vara ledig.

Lena