tirsdag 29. september 2009

Tisdagslycka

Efter gårdagens ilska, som nu lagt sig lite, men jag känner att det "murrar" lite fortfarande...så känner jag att stort behov av att fokusera på glädjeämnena - Otroligt vackert ute, människor som verkligen bryr sig om, spontan middag hos en kär vän, en spännande bok som väntar på mig, söt sms från min man.....ja ni, jag behövde inte leta länge. Det gällde bara att vända min blick åt ett annat håll, se lite utanför ramarna, se bakom det som verkar lite grått...tror nog att du också kommer att hitta en liten guldklimp när du ser efter...och jag menar att det är mer än guld som glimmar. Ha en glimrande kväll!

Underbart funderande
Här och nu
Längtan
Som en förväntan
Men just nu
Närvaro
I dig själv
Glöm aldrig
Lev och upplev
Nu Nu nu

mandag 28. september 2009

Är det möjligt?

Det är sällan jag blir riktigt riktigt arg, men idag....uj uj uj. Blev så arg så jag nästan inte visste var jag skulle ta vägen...och nu måste jag hitta ett sätt att få det ut. Tror att det bara handlar om att säga det rätt ut till den det berör... Samtidigt som jag blev arg, så blev jag så besviken... förstår inte helt enkelt. Men kanske det finns en förklaring...måste ju försöka att tro det. Och jag ska inte låta det här få förstöra min kväll...

søndag 27. september 2009

Att njuta av stunden

Har haft några dagar på hytta, och med oss var min bror och mina två söta brorsbarn. Barn gör att man verkligen måste leva här och nu. Upptäcka dagen, inte gårdagen eller morgondagen, men just idag. Att ta fram barnasinnet i sig själv - att leka lite. Våga släppa på måsten, och inte vara så mycket vuxen. Leka kurragömma ute, och upptäcka att det är roligt att ligga bak en buske och inte bli hittad. Att bygga hus av kottar och pinnar. Att känna blåsten högt uppe på berget. Att leva.

torsdag 24. september 2009

Se och lyssna

Har i de sista dagarna tänk på detta med positioner och makt. Hur ofta möter vi inte människor som kräver uppmärksamhet - "se mig" och "hör mig". Men hur viktigt är det inte att se och lyssna på de vi har runt oss - inte bara förvänta att själva vara i centrum. När makten blir en för stark lockelse, och nästan ett eget mål, då blir jag rädd. När makten används för att skapa positioner i gruppen eller samhället - och du glömmer vilket uppgift du egentligen har -då blir jag rädd. Vad sker när makten koncentreras till några få....

Men som alltid, så kan jag ju försöka att börja med mig själv - hur bra är jag på att lyssna, och då menar jag att verkligen lyssna, höra vad de runt mig säger...och inte avbryta. Inte hela tiden vänta på att få markera mig själv..Jag har så mycket att lära av de jag möter, dags att släppa lite på sina fördomar, sina måsten, sina aldrig och alltid. Lyssna och inte låta maktbegäret ta överhand. Och när du har makt, använd denna med ödmjukhet.

mandag 21. september 2009

Måndag måndag

Idag har måndagen varit en väldigt typisk måndag...ettbrått uppvaknande efter en skön helg. Så mycket som händer, och så mycket som sätter igång tankar...kan ju inte låta bli. Svårt att inte bli engagerad. Måndag borde vara den dagen då man verkligen gjorde något festligt....varför har vi för vana att servera godaste maten på helgen, eller ta en tur ut, eller bjuda hem vänner ..... tycker att måndagarna förtjänar mer uppmärksamhet, det är ju verkligen då vi behöver det. Så ge oss måndagar med lite mer glamour...inte något stort och märkvärdigt, men lite stjärnglans.

Undrar nu hur tisdagen blir? Hur ska jag kunna göra morgondagen till en "helt underbar tisdag"

søndag 20. september 2009

..kraschlandade muffins

Ibland känner man sig precis så, som om formen inte räcker till och man glider ut åt alla håll. Det blir svårt att hålla fast, och det känns som om man mister kontrollen. Då ska man stanna upp, kanske man inte ska ta på sig mer saker, oavsett om de är roliga, spännande ting...men om inte formen/kroppen håller så blir det bara en kraschlandning.. Så just nu har jag haft några dagar då jag försökt att lyssna på kroppen och få kropp och vilja att stämma ihop.

Och när lugnet har återkommit, då bakar jag gärna. I gott tecken på att jag hunnit ifatt. Även om några muffins kraschade, så är smaken densamma..utseende spelar ju ingen roll eller hur??

tirsdag 15. september 2009

...ska jag sluta..

Är det inte lika kul längre...eller är det så mycket annat som händer. Jag har alltid beskrivit mig som en "on eller off" människa, allt eller inget. När jag började skriva denna bloggen, så var det något varje dag, eller flera gånger om dagen. Alltid lika kul, alltid någon tanke eller idé som önskade komma ut...men nu känns det lite tomt. Det känns som om jag blir en dålig repris av mig själv...och ni vet väl hur det är med gamla repriser..Gärna se de igen, men helst inte varje dag. Så kanske det skulle vara ett litet sändningsuppehåll...låta regissören få vila lite..Vi får väl se. Men hur som helst....kul har det varit.

Jag har en otrolig hektisk höst framför mig, blir många korta resor med jobbet. Räknade ut att jag blir borta totalt 20 dagar fram till jul på diverse kortare jobbturer, och då blir tiden hemma väldigt värdefull.

søndag 13. september 2009

Då och nu

Minnen i huvudet och kroppen som påverkat livet, och så plötsligt så måste minnena tänkas om. Även det som ligger bakom oss kan förändras, i takt med att vi själva ser och upplever livet från ett annat håll. Något som jag trodde var, är inte längre. Och helt plötsligt blir också dagens tankar annorlunda. Livet är inte statiskt - allt är i förändring. Sitt inte fast, lyssna.

lørdag 12. september 2009

Turkiet i bilder

Kan aldrig skryta av att vara en proffsfotograf, men hoppas väl ändå att bilderna kan förmedla något. Vi bodde i Alanya, på ett hotell som heter Sidar Apartment. Ett litet hotell, med väldigt trevlig personal. Ett leende mötte oss hela tiden. Vi hade en tvårumslägenhet så frukosten ordnade vi själva, men sista dagen åt vi Turkisk frukost på hotellet - så gott. Det var melon, tomat, gurka, oliver, ost, ägg, korv, honung, bröd och kaffe. Och så vackert upplagt.Hotellet låg inte långt från stranden, men på grund av lite blåsigt väder var vågorna till tider allt för stora, så det var faktiskt inte möjligt att bada. (och jag som ändå älskar vågor) På hotellet fanns det en liten bassäng, med mycket svalt och avsvalkande vatten. Matställen fanns det överallt, och affärer. Om jag skulle gjort allt alla sa, så hade min semester sett ut så här: Ta taxi, köp en t-shirt, ät mat, ta en taxi, köp t-shirt, ät mat etc etc. Men vi begränsade oss, och benen fungerade alldeles utmärkt så någon taxiresa blev det inte, men jag erkänner att det blev en och annan t-shirt och så förstås utmärkt mat. Vi hade vår fasta restaurang, trevlig personal och helt fantastisk god mat - kan rekommenderas, men hör på namnet "Summer Love". Så nu håller jag på att övertala min man att vi ska resa dit igen nästa år.

fredag 11. september 2009

Hemma igen

Det har varit en helt fantastisk vecka...perfekt väder, god mat, lite shopping, bad, trevligt sällskap. Ja egentligen allt man kan begära av en semester. Det mest fantastiska var i alla fall de gästfria människorna, och hur lätt det vara att komma igång med ett samtal. Pratade politik med den unga tjejen som jobbade på frisörsalongen, religion med den mannen i klädaffären, affärstankar med killen som serverade på restauranten och arbetsfördelning mellan män och kvinnor diskuterades med mannen som drev den lilla kiosken. Tänk så mycket du kan få uppleva och så många möten, bara du tar dig tid och bjuder lite på dig själv.

Idag har jag varit så där lagom trött, flyget landade klockan 03.45 och jag sov bara 2 timmar innan jag kom till jobbet klockan 09.00 idag, så nu har jag krypit upp i soffhörnet och ska vila lite.

Och på jobbet var allt som vanligt - alltså alltid en ändring, hela tiden något som sker.

onsdag 2. september 2009

Mitt i veckan

Blir inte alltid som man tänkt sig, för det blir något annat. Jag hade ju stora planer efter jobb idag - det skulle bli Line Dance - men mitt jobb hade andra planer...otroligt vad svårt det ska vara att gå när man ska. Det är liksom alltid något mer...Men nu är jag hemma, och jag ska ju ha semester. Line Dance får det bli en annan gång, och kanske var det lika bra att jag inte kom iväg, eftersom jag upptäckte att jag var upptagen onsdagarna 3 veckor fram i tiden.

Hittade ett boktips hos Tekla Maräng för några dagar sedan, och jag tror att den boken ska köpas på flygplatsen i morgon - "Maskarna på Carmine Street" av Håkan Nesser - tror det kan blir bra läsning på solsängen. Och på tal om nämnda blogg, så hade jag en sådan tur att jag vann en bok hos henne, men den hinner ju inte fram till jag åker - så den har jag kvar. Böcker är som jag tidigare sagt: Aldrig fel.

När jag sedan kommer hem brun och utvilad (och helt frisk - tror inte någon influensa biter på mig, men kanske det finns några mygg som biter..) så kan jag ta nya krafter - både när det gäller jobbet och eventuell dans. Det är så fantastisk att kroppen kan återhämta sig raskt. Men för att hjälpa kroppen lite på traven så kanske jag också ska besöka ett turkiskt hamam - bli ordentlig skrubbad - har prövat det en gång förut, så skönt och väldigt avslappnande.

..alla förberedelser är gjorda inför resan - jag är klar - eller kanske litt rött nagellack på tårna hade varit pricken över i.. Fåfängd är jag, i alla falla ibland. Men hemma blir det myskläder - skönast så. Att sparka av sig skorna efter en lång dag, på med sköna kläder och krypa upp i soffhörnet. Idag har jag gått i höga klackar i hela dagen - röda. Fick höra av en manlig kollega att kvinnor med röda skor de menar allvar - så då vet ni det.

Detta var ett inlägg utan någon direkt mening eller mål - men vad gör väl det??

tirsdag 1. september 2009

Sånt är livet....

Vakna
Duscha
Frukost
Ut i bilen, köra
Jobba, skriva, prata, skriva, prata
Jobbet slut
Köra hem
Handla
In med tvätten
På med ugnen
Plocka, plocka undan
Duka - maten färdig
Äta och prata
In i diskmaskinen
Vattna blommor
Hänga upp tvätten
Damm i alla hörn
Dammsuga
Plocka plocka undan
Packa packa
.........
På torsdag reser jag.....
Vila, Sola, läsa, prata, bada, upptäcka, äta, sova, sola, läsa, mysa,
bada, vila, äta, prata, sova, sola, bada, mysa,
läsa, vila, äta, sova.......
Så hem igen.......och så börjar vi om

Fast som ni alla vet, så är jag väldigt glad i vardagen, alla små gyllne ögonblick som finns där mitt bland vardagens alla bestyr - bara se dig omkring så ser du, känner och upplever.

Vardag
Var dag
Livet är där
Smakar sött och lite salt
Var dag
Stunder att minnas
Tid att leva
Glädje mitt i sorgen
Skratt och tårar
Var dag
Vardagen