søndag 6. april 2008

En god paj

Min svägerska ville gärna ha receptet på en god köttfärspaj, och det kanske ni andra också vill.
4 personer: (från PAJER för alla tillfällen - en Allerbok från Illustris)
Pajdeg: pajform 27 cm i diameter.
3 dl vetemjöl
125g margarin
2-3 tsk vatten
Fyllning
500 g nötfärs
1 stor finhackad gul lök
1 burk konserverade skivade champinjoner (200g)
smör till stekning
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk dragon (har jag aldrig använt)
1 ms kinesisk soja
2 hackade fasta tomater
100g mjuk vitlöksost
Sufflétak
1 burk crème fraiche (2 dl)
2 msk svensk senap
3 äggvitor
Gör så här
Förgrädda pajdegen i 200 grader i 10 minuter.
Bryn köttfärs, lök och blanda in resten av ingredienserna. Bred ut färsröran i pajskalet.
Blanda créme fraiche och senap.Vispa äggvitorna hårda och blanda ned
i créme fraicheblandningen. Bred sufflésmeten över fyllningen. Grädda i ugn
200 grader i ca 30 min.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så bra! Takk for oppskriften!! Gøy å se deg med rett hår.

/Irene