søndag 30. november 2008

Till min bror

En speciell hälsning till min bror Grattis på namnsdagen!

Första advent

Så fick man tända det första ljuset. Ute ligger det fortfarande snö, och inne är det varmt och gott från elden i kaminen. Det är skönt med sådana dagar. Har idag packat in julklappar, men några rim har det ännu inte blivit. Är inte så bra på det - kommer ihåg ett rim min bror (tror det var han) skrev i unga dagar "det sprakar i dess mitt, går ej att bruka som fönsterkitt" - ja ni, kan ni gissa vad det var? (tror det kan gå under kategorin nödrim) Rätt svar kommer. Ute brinner ljuslyktor, och jag har placerat några grankvistar i en kruka. Mitt försök på lite förjulsstämning för de som tänker knacka på vår dörr - och som ni vet finns det nybakade pepparkakor. (extra fina i år, har använt riktigt smör - ingen som behöver tänka på vikten här...)



















Tar alla mina bilder med mobilkameran, därav den inte helt perfekta kvaliteten.

lørdag 29. november 2008

Vilken lördag

Nu doftar det pepparkakor i hela huset, och utanför fönstret så snöar det stora vita flingor. Under pepparkaksbaket blev det premiär för julmusik, Ainbusk Singers julskiva. (perfekt att baka till) Vi har också lilla Emma här, som förgyller dagen med sitt leende.

fredag 28. november 2008

Sista fredagen i november

Vissa fredagar är mer fredagar än andra. Och idag är en sådan fredag, vilken vecka. Hemma har jag fått upp ljusstakarna i fönstret, men det tänds inte i kväll. Adventsljusstake på köksbordet, och första ljuset ska tändas på söndag. På bordet i vardagsrummet står en skål fylld med mandariner, och idag har jag faktiskt fått köpt några julklappar, och det var på tiden. Ser annars ut att bli lite stress i desember, och det är ju inte bra. Men aktiviteten i kväll blev inte som planerat, tror jag väntar med pepparkakor till i morgon.

onsdag 26. november 2008

Måste bara visa

Nu tror jag nästan att jag blivit lite bortskämd. På några dagar har jag nu fått 3 blommar.

Avsked och Advent

Idag har det varit en dag för avsked, blommor och goa ord. Nu är allt packat, och i morgon kommer flyttbilen. Det är märkligt att lämna huset, men inte minst de människor som haft grannkontoret. Det blev många kramar idag, och så god kaka. På vägen hem fick jag köpt present till adventskalendern på jobbet, en tradition som blir med oss in bland nya kollegor och i nytt hus.

Har också letat fram adventsljusstakarna, och min söta broderade adventstavla (och den är inte broderad av mig men av min mamma). I morgon ska det göras pepparkaksdeg, om jag inte gör den ikväll. Pepparkaksbakandet är något som jag ser fram till, lite julmusik på och så den goda doften i köket, eller nästan i hela huset. (och så smaka lite på degen förstås)

tirsdag 25. november 2008

Julkalender 1970-1979

Måste säga att dessa här känns väldigt mycket 70-tal. Säkert politiskt korrekt?

Gjennom eld og vatten

Om inte vårt daglig kaos nu i flytteprocessen hade varit tillräckligt - idag hade vi både vatten läckage och en mindre brand. Men allt är under kontroll, så i morgon är det bara det vanliga kaoset. Det börjar bli tomt i hyllor och på vägger, allt ska ned i kartonger. De som ska vara kvar på huset, tycker nog att det känns lite konstigt. Tror de kommer att märka en tystnad, eftersom att vi som flyttar nog till tider kan vara ganska livliga.

Idag fick jag en till uppmärksamhet av en kollega, en blomma och ett vackert personligt kort. Så jag tolkar det som om jag gör något bra.



















Hemma fick vi besök av lilla gullhjärtat, som fann en träslev smakfull och attraktiv.

mandag 24. november 2008

Nedräkning

Det märks att det är lite av en uppbrottsstämning på jobbet. Det är mycket som ska på plats, och många ting som ska stämma. Har idag börjat packa ned i kartonger, och prövar att kasta så mycket som möjligt. Det märks att jag jobbat i över 10 år i samma hus, och man samlar på sig många pärmar. Efter jobbet fick jag också lite tid över till lite adventsbestyr.

Nu hade det kanske smakat gott med ett glas glögg, tycker att det är tillåtet nu, det är ju 1.a advent om bara några dagar.

søndag 23. november 2008

Barndop

Idag har det varit barndop, och lilla Emma var helt otrolig söt. Bestemor och Bestefar var stolta.

lørdag 22. november 2008

Tänk på detta

Vi spør og vi spør
Og tallene svarer
Men ikke om fiolinene
Eller om lykke mellom to armer.
Da hoster det på skjermen;
- uklart spørsmål.
Spør igjen
av Rolf Jakobsen

Vilken svensk dag

Jag säger bara Hellner och Kalla. Kul att vara svensk i skidNorge idag.

Så här såg jag ut

Oj vad tiden går fort

Igår var det julbord, och även om jag aldrig helt kan acceptera den norska julmaten, så var det en fantastisk god ribbe i går. Den bästa på de snart 11 jular jag bott i Norge. Hemma ordnade min man med mølje - och det är något jag tycker om. Så nu finns det så det räcker till många serveringar. Annars börjar jag nu märka att tiden går fort, och nästa söndag är det 1.a advent. Helt plötsligt känns det som om det är så mycket jag inte hinner med. Jag vill baka pepparkakor, och så måste julkappsköpen starta på riktigt. Och så vill jag en tur till Sverige för att handla lite svensk julmat, jag vill ha glöggfest, jag vill besöka alla vänner, jag vill en tur till Oslo, jag vill på julkonsert, jag vill - men får jag tiden till att räcka till? Men idag glädjer jag mig till kvällen, för igår kom den efterlängtade DVDn i posten - Mamma Mia.

torsdag 20. november 2008

Bygget går framåt


Kurs idag igen

Det är otroligt vad många kurs man ska på, och nya fag/datasystem. Och så alla dessa passord, inte lätt att komma ihåg. Idag har jag varit i Drammen, och det blir Drammen i morgon igen. Hade jag nu inte varit tvungen att vara på kurs hade jag varit här i stället. Men det får bli en annan gång.

Se här hur vackert det var över Drammens elva i morse.

onsdag 19. november 2008

Förberedelser

Lite flärd, och inte bara naturligt vacker. Eftersom spåren efter solens strålar snart definitivt är borta, så måste kroppen få lite hjälp. Förr om åren så var det solarium som gällde, men med åren har kanske förståndet kommit (??) så nu är det andra medel som gäller. Så för att kunna ha bara armar, som inte lyser vita, så tar jag i bruk solbrunfärg på flaska. Ett riktigt gott resultat får jag säga, men jag hade hellre varit en tur till Madeira som en av mina vänner precis har varit. Men i brist på turer till solen, så är detta är gott alternativ.

På väg hem från jobb

Efter jobbet idag fick jag en god stund med kaffe och prat hos min bästa vän. Det var några dagar sedan sist, och det där att sitta vid köksbordet och låta tankar/funderingar vandra fram och tillbaka mellan oss, är något jag alltid uppskattar och vill ha mer av. Att ha en vän, där du bara kan vara dig själv, med bra och dåliga sidor, är något av det finaste i livet.

På jobbet är det en uppbrottsstämning, vi kastar och packar. Nästa onsdag och torsdag går flyttlasset in i nya lokaler och med många nya kollegor. Det är spännande, men samtidig lite vemodigt. Det är något tryggt med det vi har idag, där vi är en grupp som har en otrolig glädje av varandra, och där det är utrymme för både tårar och skratt. Detta behöver vi, då vi i jobbet möter människor i många svåra livssituationer. Men vi ska ta detta med oss in på vår nya arbetsplats, och vi har tro och hopp om att detta kommer att gå bra.

tirsdag 18. november 2008

Tisdag

Kom hem sent, men ändå precis i rätt ögonblick. Fick hälsa en kort stund på lilla söta Emma. Det är barndop till helgen, och efteråt är det kaffe på Eiker Gårdsysteri. Har du inte varit där, ta dig en tur. Finns mycket god ost att köpa, och möjlighet för en kopp kaffe, samtidigt som du kan se rakt ned till korna.

mandag 17. november 2008

Ännu en lång dag

Det är så mycket som ska ske nu de närmaste veckorna. Tur att man har en kalender, annars hade det varit nästan omöjligt att ha kontroll. Det ska vara 8 intervjuer på jobbet, vi ska packa och flytta vår arbetsplats, det ska vara 2-3 dagar kurs, julbord, styremöte, julavslutning och barndop innan nästa lördag. Oj oj, tur att humöret är på topp.

Ute snickras det för fullt, och nu är det snart dags att börja inomhus. Men helt färdigt blir det inte till jul, går ju inte bara att jobba, måste vara lite kos också.

søndag 16. november 2008

Klar för kalas

Nu blir det 10 års kalas. Hoppas presenten passar, alltid svårt att veta det här med storlek och smak. Men kanske vi flickor i alla åldrar, egentligen har ganska lik smak. Så då tror jag detta blir bra.

Jag har varit ute

Det vackra vintervädret vi hade för en tid sedan är nu borta, och nu ser allt så grått och trist ut. Ser du på min "heading" och så på bilden i detta inlägget, svårt att tänka sig att det är samma träd. Man kan nu på ett sätt var glad för att dagarna är korta, och att mörkret kommer tidigt, som inbjuder till att tända ljus inne och mysa.

Söndagmorgon

Idag hände något som i princip aldrig sker, jag sov till klockan 09.00. Tänker att det var en konsekvens av den intensiva veckan, och lite ovanligt sena kvällar/nätter. Idag har jag bestämt mig för att komma ut i den friska luften, för veckan som gått har varit en väldig "innevecka". Ikväll blir det födelsedagsfirande för söta Elise.

Et skrivebord er en farlig utsiktsplass
for den som vil danne seg et bilde
av det som skjer i verden.
av John le Carré

Så låt oss alla gå ut för att upptäcka, leva och erfara.

lørdag 15. november 2008

Lördag hemma

Det har varit en intensiv vecka, och nu är det såå skönt att ha lördagen hemma. Skulle väl egentligen skriva något till nästa vecka, men tror jag väntar till i morgon. I går var det Höstrevy i Drammen, kul. Trevligt sällskap hade jag också. När jag kom hem så väntade några små överraskningar till mig. Min man har varit på tur i Köpenhamn. Små söta saker hade han med sig tillbaka till mig. Det uppskattas alltid.

torsdag 13. november 2008

Hemma

Så var det bara att ta sin väska och åka hem.

















Så var jag hemma igen. Det har varit två bra dagar, intensivt men nyttigt. Trevliga och inspirerande människor har jag mött. I går kväll var det middag, kombinerat med avslutning för E som går i pension. Middagen innehåll många tal och väldigt god mat. Vi fick också besök av författare, Fred G Bergersen, som skrivet boken "har noen sett pin-koden min?" Han läste ett stycke ur sin bok, som fick oss alla att skratta högt. Så vi höll ut till klockan 00.30.

onsdag 12. november 2008

Och så var det dags igen

Så ska väskan packas ännu en gång. Borde ha rutin på detta nu, tror jag. Men även om man bara ska vara borta en natt, så är det otroligt vad mycket som ska med. Eller ska och ska är kanske fel att säga, men det är ju alltid så många "detta kan vara bra att ha med". Men tror jag klarade det bra idag, och allt fick plats i väskan. När man ser på min necessär, så kan man ju börja undra -ska allt det här vara nödvändigt? Vad med att vara naturligt vacker!!??

tirsdag 11. november 2008



I stillheten spirer liv.
I stillheten er du aldri alene.

av Ferdinand Finne



Konferans i morgon

Onsdag och torsdag ska jag på en avdelingskonferans. Det tror jag blir bra, och så får jag bo på ett flott hotell, Sundvolden Hotel. Jag vet att finns en spa avdeling på hotellet, men eftersom jag redan har beställt tid för aromaterapi på fredag så jag tror att jag måste avstå ett spa-besök denna gången.













Bilderna kommer från hotellets hemsida

Dagens bild från vårt hus

Medans min man jobbar och snickrar, så går jag inte och pysslar. Pysslar, nej mer riktigt, jag flyttar runt på saker. Kanske det kan stå här, eller är det bättre där. Här ser du vår lilla hall, och jag längtar till vi får färdigt utbygget, så vi får lite större plats.

Positiv respons

Det är alltid kul att få komplimanger, och idag fick jag höra följande: "jag vet inte om någon annan som alltid är så genomtänkt klädd varje dag som du". Kul att höra, och jag hoppas att det inte tolkas sån att jag är för upptagen av hur jag ser ut eller vad jag har på mig, men kläder har alltid varit kul. Minns när jag var 12-13 år. Jag gjorde långa lister på kläder när postorderkatalogen för säsongen kom, lister på vad jag skulle köpa med min begränsade budget. Har också ett otroligt minne för kläder, kommer ihåg vad jag hade på mig på nästan varje skolavslutning. Så här kommer dagens kläder i bild, så kan ni själva bedömma. (det som inte syns är att benen nästan har samma färg som armarna)

mandag 10. november 2008

Och så var vi en till

Idag hade vi en liten överraskningsmiddag för vår sista 40 åring på kontoret det här året. Det blev god mat och trevligt sällskap. Sällskapet är alltid härligt. Min arbetsplats har ett fantastiskt arbetsmiljö och man blir glad av att se sina kollegor. Vi åt mat på ett mysigt ställe som heter "Vest for elven".

søndag 9. november 2008

Ljus i mörkret

Det är något specielt när man tänder ljus runt i hela huset, det blir så där extra mysigt. Dagen idag har varit mycket skön, trots några jobbtimmar. I morgon är det kurs, ännu ett dataprogram som ska läras. Hoppas det inte bjuder på lika många problem som det vi just har fått installerat på jobbet.

För att inte gro sig fast

Ibland snurrar tankarna bara runt, och man har svårt att sortera. Tror inte att jag blir klokare bara för att jag tänker längre, tror att det är tvärtom. Det är som man till slut har blivit ett trassligt garnnystan, och det är nästan omöjligt att hitta tillbaka til början. Hur ska jag nu hantera det hela, mitt litt smått trassliga nystan av tankar. Kanske man bara ska ta fram saxen, några raska klipp och så börja om. Ja, jag tror att det är bäst. Fick höra några kloka ord idag, och även om det kloka inte alltid är lätt att ta åt sig, så ska jag det. Det är aldrig för sent att lära något nytt, och specielt inte om sig själv.
Genom samtal med sina kära,
kan man få se en annan bild av sig själv,
hjälp till reflektion,
och en chans att se situationen i ett annat ljus .

Novembersöndag

Vilket regnväder, det som var så vitt och fint för några dagar sedan. Får passa på att gratulera min far och svigerfar, och alla andra pappor. Er dag idag. Hoppas ni fick kaffe på sängen. Här hemma blev det en kopp kaffe och present i form av nya Indiana Jones filmen. (present för en man eller?) Har också varit en kort tur på jobb, det är ju en del att göra just nu (nej, förresten, det är alltid något att göra, inte bara just nu) På väg hem ble det en tur til Plantagen, och köp av en julkalander. (för oss som inte pysslar själva - men tror att den här inte hade varit svår att göra själv)



















Efter middagen smakar det nu gott med en liten kopp kaffe, och det blir nog ingen utomhus aktivitet idag. Började på en bok igår av Karin Fossum , "Den som elsker noe annet", så jag tror gostolen och boken lockar idag.

lørdag 8. november 2008

Vi är barnvakt

Ikväll har vi besök av en söt liten flicka.

Snart 26 november

Extra upplysningar - Mamma Mia kommer ut på DVD den 26 november, och jag hoppas den kommer hem i posten.

Lördagsbilder

En liten tur ut, och se vilken liten underbar glasklocka jag hittade. (ett fynd) Det är ju så att när jag läser alla dessa fantastiska bloggar, om alla urpyssliga kvinnor runt om i Sverige och Norge så blir man ju lätt lite inspirerad, men jag har långt kvar till deras nivå. Det är ju så mycket annat som intresserar också.



















Nu har jag de sista lördagarna, bakat: apelsin och chokladkaka, äppelkaka, annanaspaj och nu en lingonkaka. (recept hittar du här.) Måste säga att jag är ganska nöjd själv.

Gåva

Gick med i en bokklubb häromdagen, jag gör det med jämna mellanrum (som säkert många andra). Du får då 3 böcker gratis, om du lovar att vara medlem i ett år. Men det märkliga är den där extra presenten som du ibland får, som absolut inte har någon koppling till böcker. Den här gången fick jag ett halsband, varför? Men så upptäckte jag, att på en av berlockerna som var formad som en bok stod det "Hva er livet uten bøker" - så jag antar att det var kopplingen. Halsbandet var fint, så det blir säker använt. Men det viktigaste var böckerna, har just haft en lite dålig läsperiod, så nu ligger det många olästa böcker här hemma och dagen idag tror jag inbjuder till läsning och kos (väldig bra norskt ord)

Idag är dagen

Hur ofta talar vi om för de som står oss nära, hur glada vi är i dem och hur mycket de betyder. Hur ofta ger vi komplimenter, eller uppmuntrande ord. Idag är dagen, använd dagen riktigt, vänta inte till en annan dag. Du vet aldrig när det är försent, och jag tror aldrig att det är för tidigt. En kram, en liten överraskning, ett telefonsamtal eller varför inte skriva ett kort.

Lite fakta om du behöver bevis.

Kramen kan också vara ett sätt att ge tröst och trygghet åt en annan varelse. Denna användning har stöd i vetenskapliga undersökningar om samband mellan lugn och beröring. wikipedia.

fredag 7. november 2008

Friday

Visst känns det otrolig skönt att det är fredag. Den här veckan har varit intensiv. Igår var jag duktig och sa nej, men idag har jag sagt ja. Det krävde lite fundering, men jag tror egentligen att jag inte kunde säga nej. Så nu har jag två intensiva månader framför mig, och då får jag visa vad jag kan. Men det blir spännande.... Nu är det skön kväll, ett glas gott rödvin och så lite dans och idol. Skönt att vila huvudet.

torsdag 6. november 2008

Om du gillar sudoku

Kanske du är en av de som har blivit biten av Sudoko. Och i vår lite stressade vardag kanske du har svårt att finna tid och rum för ditt interesse. Se här vilken lösning:










finns att köpa coolstuff.se

Så många val

Hela tiden står man inför så många olika val - och då gäller det att välja rätt. Idag har jag tagit ett val, som betyder att jag säger nej till något. Och då är det faktiskt så att jag säger nej till något som jag egentligen tycker om och som ger mig något. Men som jag tidigare sagt, man måste ibland också säga nej till saker som man vill göra. Det har ofta varit väldigt svårt för mig, har väl egentligen svårt för att säga nej till det mesta. Just nu är det mycket som snurrar runt, och då kan det vara bra att försöka göra det mesta så enkelt som möjligt, och då tror jag det blir lättare att se de olika alternativen -de olika valen.

Och så ett litet erkännande - idag har jag fyllt luft i ett bildäck för första gången, med hjälp av min man på telefon. Lite pinsamt kanske eller?

onsdag 5. november 2008

Jag vill känna

Leva upp till förväntningar

Nu har USA valt ny president, och snacka om ett förväntningspress. Tänk att ha en hel nation och hela världens blick riktad mot dig, med en förvänta om ändring och framsteg. När jag då tänker efter...så är det inte mycket press och krav i livet mitt.

En blomma kan betyda så mycket

Idag strålar jag inte, är väl mer som ett mörkt hotfullt åskmoln... Det är som om jag kämpar en kamp, som jag redan förlorat, och kanske det då är bäst att bara lägga av och vända blicken åt ett annat håll.

Och när jag tyckte att jag allra minst hade förtjänat det, så fick jag idag en vacker blomma av Stine. Tack, och tack för orden. Beundringsvärt att du och ni andra har ett sådant tålamod, och vilket stöd. Men i morgon är en ny dag, och det är bara att ta nya tag.

tirsdag 4. november 2008

Jag övar

Jag prövade mig på i ett fotoprogram som jag hittade på min datamaskin. Detta var med effekten "glow". Strålar jag?

Vem är jag?

Jag är tydligen en dagboksbloggare och det är jag faktiskt ganska enig i. Den här bloggen är för mig och mina små och stora tankar om viktiga saker och om mindre viktiga saker. Det mesta kan intressera, banalt eller seriöst. Det som är viktigt är att inte bli en stereotyp, en som prövar att vara någon/något man inte är. Det kan ju då också betyda att min blogg inte blir specielt spännande för de som inte känner mig. Varför skulle någon helt främmande vilja läsa om mitt liv, en 40 årig svensk kvinna i Norge? Ja säg det! Men måste också medge att det är hyggligt när andra läser, och så tycker jag själv att det är otroligt kul att skriva och få det hela till att se fint ut. Men som ni kanske förstod av mitt förra inlägg så är jag ingen dataexpert, men jag lär mig. Det är nästan som gammalt hederligt pyssel och knåp - klipp och klistra. Så kanske detta är en pysselblogg?

Om jag behövde en ny klänning

Jag har ju redan bestämt mig för att jag inte behöver en ny klänning till julbordet, men om det fanns en möjlighet för att ombestämma sig, (och det finns det väl alltid?) så hade den här klänningen varit helt perfekt. Problemet är att den finns i en web.butik som inte ligger i Norge, och då tror jag det blir så mycket "tull" med tull och avgifter och så. (finns på forever21) och så är jag ju inte 21 längre, närmare bestämt nästan 21x2. Men tror ni inte att den här hade varit fin: svart, klassisk och så något som spetsar till det.

Vi talar olika språk

Märks tydligt att en socionom och en dataexpert har två olika språk, blir en spännande kommunikation, och jag tror alla lär sig något. Hoppas och tror att det går framåt på jobb, och jag är igen så imponerad av alla på kontoret, vilket tålamod! Även om jag tror att tålamodet nu är dragit så långt som det är möjlighet. Men forfarande finns det rum för lite skratt. Vilken arbetsplats, jag hoppas alla förstår och tar vara på detta.

Dagens citat
Vi kvinner prater mye, men ikke desto mindre
sier vi bare halvparten av det vi vet.
av Nancy Astor

mandag 3. november 2008

Trött

Kom precis hem från jobb, lång dag. Jag vill bara säga, det är tur att vi inte tror att vi lever i ett papperslöst samhälle. Dataprogram kan man inte alltid lita på och definitivt inte just nu, bra att det finns papperskopior. Hoppas det blir bättre i morgon......upp och klar på jobb klockan 08.00.

Du behöver lägga märke till vad andra gör,
applådera deras ansträngningar,
erkänna deras framgång,
och uppmuntra dem i deras strävan.
När vi alla hjälper varandra, vinner alla.

av Jim Stovall


søndag 2. november 2008

Och så ett steg till

Nu börjar väggpanelen komma på plats, men den vita färgen får nog vänta till våren.

Vad hörde jag idag

Som vanligt under min promenad blev det lite radiolyssning. (visst är det viktigt med traditioner!) Idag handlade det bland annat om choklad, och inte vilken choklad som helst. Nej, det var sådan choklad som du måste använda vita handskar för att ta i. Minns min första chokladupplevelse av det slaget, det var i Bryssel. En vacker affär med massor av choklad. Damen bakom disken, plockade med vita handskbeklädda händer ned de mest ljuvliga små belgiska chokladpraliner i en lite ask. Vilken smakupplevelse, men också vilken upplevelse för ögat. Detta var inte någon vanlig mjölkchoklad inte. Det var en kompromisslöschoklad - skojigt ord.

Se på dessa chokladskor... Vilken härlig kombination.
bild från gayleschocolates

Min vinterpromenad

Så vackert! Kallt, lagom mycket snö, klarblå himmel och solen som sken över mig och naturen.

Vad sker i November

Det ser ut till att bli en intensiv månad. Det blir møte i Oslo, konferanse på Sundvollen, Høstrevy i Drammen, ett julbord, ett barndop, en julavslutning, 4 uppläringsdagar, flytt till nya arbetslokaler och 100% arbete. Så detta kan bli lite mycket, och när november är slut så börjar december, med allt vad det betyder av julförberedelser. Men jag har redan ett litet lager av julklappar, och så är det med köp av julklappar inte att beteckna som ett arbete. På min egen önskelista står en personlig almanacka

lørdag 1. november 2008

Utemys

Ljuslyktor utanför dörren. Så nu ser det riktigt inbjudande ut, välkommen!

Här ska det bli fint

Har idag sett på golv och väggar till den nya hallen och vardagsrummet. Det blir nog ljusa väggar, och så mörka golv. Just nu är det lite svårt att se det framför sig.....

Lördagen

Fick mig en liten tur ut, vackert. Det kändes i kinderna att det var lite kallt. Hemma har jag gjort en annanaspaj, och den ska serveras varm med lite vaniljglass. Detta är en gammal klassiker, som det var väldigt länge sedan jag har gjort.

Nu fryser vi

Minus 9,4 grader klockan halv nio på morgonen, så nu får jag klä på mig varma kläder. Första dagen i november, och jag undrar om november är en höst eller vintermånad, jag menar att det är höst. Vi har ett stort lager med ved, så här kan vi elda så det blir gott och varmt inne. Nu ska vi först ta några nödvändiga ärenden, bland annat skal vår HD få ett överdrag, så den håller sig ren och fin hela vintern, i påväntan av att våren kommer. Fram på dagen ska jag ut en tur, få passa på i det helt otroligt vackra vädret.