søndag 17. mai 2009

Hipp hipp hurra!

Är det en saga eller......Fairytale. Grattis Norge, både till seger i Euorvision Song Contest och till en strålande 17. maj. Har haft en sagolik dag. Vaknade av sol, och i fjärran hördes barnaskratt och musik. Kaffe på trappan. Därefter kaffebesök hos vänner, innan det blev en motorcykeltur ut i ett sagolikt vackert landskap. Turen gick genom Telemark, där det var grönt och vackert, samtidig som du såg snöklädda fjäll i horisonten. En tur på kanske en 15 mil totalt genom höjder och dalar. Blommar överallt, och överallt vajade den norska flaggan. Barn och vuxna i högtidskläder, glada rop och en stämning som gick att ta på. En sagolik dag. För er som aldrig varit i Norge på en 17. maj - så säger jag bara- Välkomna hit! Ni kommer att förundras av all glädje och förväntan. Barnen här längtar nästan lika mycket till 17. maj som till julaftonen. Och som vuxen utan barn, så kan jag bara njuta av alla färgprakt och bunader i alla dess former. Vill du se många vackra bunader så gå inn på Norskflid.no. Här kommer ett urval på några vackra bunader, dessa är från Trønderlag, Telemark och Buskerud. Bilderna är hämtade från www.norskflid.no.

5 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Ja, grattis till Norge! Och grattis till att ni har 17:e maj!


Kram Lisa

Vi på 18 sa...

Gratulerer med dagen :) Måste verkligen komma över en 17 Maj, och kul att ni vann ESC!
Härlig tårta och tur ni verkar ha varit på!

KRAM

Malys krok sa...

Takk for kommentaren. ser at du har hatt en trivelig tur på motorsykkel i dag. Har en svigersønn som også kjører og liker det, Selv syns jeg det ser litt skummelt ut.
Ser ut til at store deler av landet har hatt godt vær på nasjonaldagen og det er flott. Ha en fin kveld og en god morgendag. KLem fra Margit.

Trollmaya sa...

Grattis Norge till både 17 maj och till ESC! Helt klart var det rätt låt som vann! En fairytale verkligen!
Det är så synd att sverige inte firar sin nationaldag på samma vis som Norge. Man borde ju ta alla tillfällen som finns att fira..:)

Sommertid sa...

Takk for gratulasjonene, både 17 mai og grand prix som vi sier her i Norge. Vi har hatt en vidunderlig helg...med sol,god mat, barnetog..bunader,Grillparty og idag er det en liten nedtur..for her er det ingen sol..faktisk så har det regnet en del...nå er det opphold og kaldt.
Ha en fin dag videre Marie :)