mandag 18. mai 2009

Så var jag igång

Eftersom förra veckan var så där välfylld, så fick jag inte tid för träning. Men nu är jag igång, och det var riktigt riktigt skönt. Men den här veckan är också ganska välfylld, på onsdag bär det av till Sverige, så nästa träningspass blir först på söndag igen.

På onsdag ska vi alltså till Sverige, närmare bestämt Bengtsfors. Där blir det en övernattning, och så buss till Stockholm nästa dag. Därifrån blir det en båttur ut genom Stockholms skärgård, och på fredagen vaknar vi upp i Helsingfors. Hoppas på sol, så vi verkligen kan njuta av den finska huvudstaden. Har bara varit där två gånger förut, och sista gången är nog cirka 15 år sedan. Vad ska man göra? Vad ska man se?- när man bara har några timmar till sitt förfogande.Här finner jag kanske några tips. Bilderna kommer från visithelsinki.fi. Undrar hur man klarar sig med svenska. Mina kunskaper i det finska språket är begränsade, eller jag tror vi säger obefintliga. Men jag vet att pojke=poika och pjäxa=pieksu kommer från det finska språket. Men tror kanske inte att det är just de orden som jag behöver allra mest nu på fredag.


Och så bor jag visst i världens gladaste och rikaste land. Här kan du läsa artikeln. Visst är jag glad, och visst är jag rik, fast kanske inte alltid på massor av pengar, men jag har allt jag behöver och några extra byxor..hm..hm....

8 kommentarer:

Vi på 18 sa...

Vad fint du gjort på din sida :) Önskar dig sköna dagar på din tur!

KRAM Ann-Sofie

Vit som snö sa...

Tack för titten hos mej!
Vad lustigt, jag satt just och svarade på ett mail från ett ex jag har i Norge som jag tycker mycket om o mailar med.(fast vi är lyckligt gifta på varsitt håll)
Han påpekade just att om jag bott i Norge hade jag varit lycklig miljonär nu! Undrar om det var den artikeln han läst...
Härligt med tur till Finland! Jag tror du klarar dej bra med svenska där! Håller med om att dom orden du kunde på finska kanske inte är såå användbara;-)
Ha kul och njut!
Kram Cilla

Malys krok sa...

SÅ fin overskrift du har laget. Virkelig sommerlig og vakker, Og så er det altså på tide å ønske deg god tur igjen. Håper du får det fint disse dagene. Ha det godt da.Klem fra Margit i nord.

Helena sa...

Vad skönt att komma igång med träning, det skulle jag också behöva göra! Ha en skön tripp! Kram Helena

Ninnie sa...

Så spännande att åka till Finland! Ett land jag aldrig besökt, trots att det är ett av våra grannländer.
Hoppas det blir en trevlig resa!

Lallis - liv och leverne sa...

Vad kul att åka till Finland:)
Kram Lallis

Hemmafruns hörna sa...

Jättefin "layout" på bloggen! Jag har aldrig varit i Helsinki, men skulle gärna vilja dit. Du får komma med lite tips efteråt. Njut av Bengtsfors ;0) Jag har några härliga barndomsminnen från de trakterna. Härligt att vara på resande fot - då behöver man faktiskt en del kläder!;0)

Malys krok sa...

Hei! Jeg kommer ikke inn på ditt nye innlegg. Ser bare deg og søte lille...på bildet på lista mi.