søndag 3. mai 2009

Söndagskväll...och jag vill inte ha måndag

Brukar väl egentligen inte ha någon stor måndagsångest, men just nu så lockar inte måndagen specielt. Minns förra jobbveckan med en stort SUCK - är inne i en period med många tankar och uppgifter - och jag har svårt att få huvudet att hinna med. Min relation till jobbet kan beskrivas som en hat/kärleksrelation. Några dagar förstår jag inte varför jag överhuvudtaget önskar vara kvar, och andra dagar så hittar jag inte ett bättre jobb. Men hur som helst, jag har ett jobb som framkallar många känslor - det är aldrig så där lagom. Det är så många roller som ska in i en och samma person (mig) och ibland blir jag helt snurrig. Någon (eller flera) menar kanske att jag tar på mig för mycket, tar ansvar för saker som jag egentligen inte behöver ta ansvar för. Men när jag ser att något måste göras eller planeras, då är det helt naturligt för mig att bara göra det - att ordna upp, att organisera - men så sitter jag där sedan och undrar "vad var det som hände?"

Uff då, men nu är det fortfarande söndagskväll och vårt kaffebesök har tackat för sig. Gräddade många, många"sveler", så det finns en stor hög kvar. Kan gärna värmas på nytt, och lite glass till smakar fint. Eftersom jag är en "effektiv person", så passade jag på att städa ett skåp samtidig som jag gräddade "svelerna". Eller är det kanske bara ett tecken på att jag aldrig bara kan göra en sak.....Har något att lära här - eller i alla fall börja lyssna till mina egna kloka ord - som att ta vara på stunden - inte stressa.

Nu har jag och min man gått oss en liten tur , så skönt att ta vara på de ljusa vårkvällarna. Och inte minst ta vara på varandra.

2 kommentarer:

Trollmaya sa...

Jag är lite som du, ser jag nåt som behöver ordnas med så är det väldigt svårt att låta bli att försöka fixa det...
Slever, pannkakor antagligen. Låter och ser smarrigt ut!
Ha en bra arbetsvecka!

Vita hjärtan sa...

Dom såg smarriga ut....ungefär som våfflor?

Jag kan också ha lite måndagsångest ibland, men när jag väl är på plats på jobbet brukar det kännas bra igen. Hoppas det är likadant för dig imorgon!

Varm kram Annemari