fredag 31. oktober 2008

Dagens nyhet

Nu har vi installerat trådlöst nätverk här i huset, så nu kan jag sitta nede i vardagsrummet med bärbar pc. Det verkar fungera bra. Inne har vi nu tänt upp i kaminen, och det är varmt och skönt. Ute är det kallt, många minusgrader och det blir kallt både lördag och söndag.... Idag blir det en härlig hemmakväll, det finns två alternativ om man önskar en tv-kväll. På norsk TV kan du "Ska vi dansa" eller så kan du på svensk TV se på "Idol". För min del lutar det mot Idol, men man kan ju alltid "zappa". Undrar om några barn vågar sig ut i kväll - annars får vi mycket choklad till oss själva.

Här går det framåt

Har nu varit hemifrån några dagar, och här har det skedd saker. Det nya ingångspartiet börjar ta form, och jag tror detta blir så bra. Här kommer morgonsolen på sommarhalvåret, och då kan jag tänka mig att sitta där på förstukvisten med en kopp kaffe. Men just nu ser det ju litt smått vintrigt ut. Jag tror också att vårt hus kommer att bli ett av de mer orginella husen, här är det så många alternativa lösningar, men ett väldigt "koselig" hus.

Väntar

Nu ska vi snart börja för dagen, men vi slutar redan klockan 13.00, så jag är hemma tidigt idag. I går kväll unnade jag mig lite ansiktsmassage, skönt och avslappande. Hotellet har varit ok, men kanske inte så väldigt imponerad av maten. (eller har jag börjat bli kräsen!!!) Snön ligger kvar, och idag är det också strålande sol. Hoppas också det blir sådant väder i morgon, då kan det bli riktigt skönt med en lång tur ut.

torsdag 30. oktober 2008

Vaken!

Vaknar upp på hotell idag, och snart blir det god och riklig hotellfrukost. Hotellrummet är bra, men tyvärr inget badkar, men skön säng. Utanför fönstret är det massor snö, och jag har hört plogbilen nu på morgonen.

Snö i oktober

Igår kom snön, och som alltid så blev en stor del av befolkningen väldigt förvånade. Kan det snöa i oktober, och just idag......det hade jag ingen aaaaaning om...!!! Men jag var väl rustad, bytte ju till vinterdäck i söndags och det var jag väldig glad för. På väg till jobb i går gick det långsamt, och den vägen jag körde trafikerades av väldigt skötsamma bilister, så här tog vi det lugnt. Men trots att det är vacker med snö, så tycker jag väl att det är lite tidigt, samtidigt som vi vet att det kan vara snö långt in i april månad. (eller skräck och gru - i maj månad)

mandag 27. oktober 2008

Måndagskväll

.....det är måndagskväll och jag har en väska som måste packas. I morgon kommer jag hem sent, och på onsdag åker jag bort på seminar i 2 dagar, så jag tror jag måste packa i kväll. Detta är alltid lika svårt, vad ska man lägga ned och så får det inte blir för mycket. Och så måste jag väl egentligen stryka lite också....märker ni också ibland att det allra minsta kan kännas helt omöjligt att orka/fixa...Men att göra små saker till stora saker är väl ganska typiskt för oss, som har liv som i det stora hela är ganska bekväma. (ni vet: vatten som kommer ur kranen, mat i kylskåpet, kläder som värmer dig, jobb att gå till....)

Och hit ska jag på onsdag..(och jag vet att det finns mjukglassmaskin på hotellet...mums) Bilden kommer härifrån

søndag 26. oktober 2008

Och så kom den mörka tiden

Oj vad det är tydligt att vintertiden har kommit. Eftermiddagen blir så kort och kvällen kommer så plötsligt. Så nu kanske det blir svårt att ta min vanliga tur i skogen efter jobbet, blir inte så lätt att se vart man går. Funderer därför på att återuppta min aktivitet från förra vintern, simma. Så nu gäller det bara att komma igång, och det har jag ibland lite svårt för.... Men har jag väl fått en ny rutin, så brukar det gå bra.

En riktig skön söndagkväll önskar jag nu alla, och nu får jag användning för alla ljusen som jag köpte på IKEA. (sent i går kväll var det specielt viktigt, då strömmen gick och det var mörkt i hela bygden) Och så kan man drömma om de ljusa sommarnätterna.

Vad gör jag på en söndag

Idag har man liksom fått en timma extra, och hur använder man den. Jag har gått en lång tur (blir du förvånad nu?) Se vilka långa ben man får. Idag har det varit helt underbart väder, till skillnad från Landskrona, där det tydligen regnade idag.





















Och så har jag tvättat bilen, och vinterdäcken är också på plats. Eftersom jag redan under mitt första år i Norge (1998) blev klar över hur plötsligt vintern kommer.

lørdag 25. oktober 2008

Inte så impulsiv

Tog en liten shoppingtur, hade tänkt mig en ny klänning till årets julbord. Provade en verkligen läcker sak, men så kom jag att tänka på att jag kanske först skulle leta i min garderob. Jag har en misstanke om att det finns både en och två klänningar där som inte kommit ut så ofta och som gärna går på både ett eller två julbord. Väl hemma har jag stekt pannkakor, och gjort en helt fantastisk cappuccino. Så livet är ganska bra helt enkelt.

Titta in hos min vän

Min vän i Sverige har en tävling på sin blogg, du kan vinna vackra vita hjärtan. Tänk om jag kunde vara lika duktigt på att pyssla, men mitt tålamod är inte alltid så stort. Håller ju på med ett broderi, men det går mycket långsamt. Ska på "symöte" på tisdag, så då får jag ta med mig broderiet och hoppas att jag gör några framsteg.

Godmorgon alla lördagsvänner

Tidigt uppe som vanligt, har varit vaken sedan klockan halv sju. Tänker att min kropp har en fast rytm, som den följer oavsett om det är vardag eller helg. Men tänk så mycket man hinner med innan klockan är 10.00. Damsugit hela huset, bytt till nya lakan i sängarna, satt på en tvätt och så plockat. (ja ni kvinnor vet vad jag menar med att plocka...du går genom ett rum och så automatiskt så plockar du undan, lägger till rätta...) Men nu sitter jag stilla med en kopp kaffe, och ska snart en tur ut. Måste också visa en bild på den fina välkomststenen utanför vår dörr.

torsdag 23. oktober 2008

Den första

Idag blev den första för denna säsongen uppäten. Kanske lite sur, det är väl inte riktigt helt högsäsong ännu, men här ligger det mycket goda upplevelser framför mig och er andra. Åt min första clementin idag eller var det mandarin - har lite svårt att hålla isär de. Men en sak är säker, jag kan äta många - och så doften då, härlig. Och visst är de gula och fina.

Detta är väl egentligen helt fel

Med tanke på att jag just klagade på att jag hade så dåligt med plats, så var väl det jag gjorde igår inte riktigt så smart. Men jag kan ju alltid komma med goda bortförklaringar - nästan allt i garderoben är grått och svart, och jag behöver lite färg nu i den mörka årstiden. Visst är den fin, kommer i posten om några dagar. Vän av ordningen skulle nu säkert komma med några motargument, och jag är väl inte helt säker på att jag skulle vinna den argumentationen. (bild från H&M)

Jag imponerar

Häromdagen imponerade jag två av mina kollegor (unga män). Jag hade total kontroll på fotbollsresulataten och kunde gratulera bägge två, då bägges "lag" (Manchester U och Arsenal) hade vunnit sina matcher. Så även en "gammal" tjej kan lite...

Och idag har jag blivit imponerad av mig själv, tycker att jag hanterar det nya dataprogrammet riktigt bra, och har tid att svara på frågor. Men jag måste säga att jag är imponerad av alla på kontoret, här är det inte några klagomål och alla bara jobbar på. Tänker att vi alla är värda uppmärksamhet och varför inte en tårta. Och det mest fantastiska är att alla tar sig tid till ett leende mitt i det lilla kaoset som är där. Så ett stort HURRA för mina kollegor.

"Vennskap består i å glemme hva man gir og huske hva man får"
av Alexandre Dumas

tirsdag 21. oktober 2008

Kvällens citat


"Jeg tenker ikke på all elendigheten, men på all den skjønnhet som ennå er igjen"

fra Anne Franks dagbok

Tänk om vi alla kunde hålla våra tankar riktade på detta sättet, se dig runt omkring och upptäck allt det vackra i naturen och hos de personer du möter. Det är en unik möjlighet du har, att se det vackra som är där, när kriser och hopplöshet står i kö.

Ljus och mörker - alltid dessa kontraster

Nu blir det mörkt så tidigt på kvällen, men om man tänker riktigt positivt, så är det bara två månader till det vänder igen och vi går mot ljusare tider.

Idag har jag hela eftermiddagen suttit framför datorn, på jobbet har vi fått nytt dataprogram och det är mycket som ska kontrolleras. Alla gamla uppgifter skulle överföras till det nya programmet, men det ser ut som om allt gått bra. I morgon får det sin verkliga test. (och hoppas att det inte skapar massor av frustration....hjälp jag får det inte till)

För att ta vara på dagen, bestämmer jag mig nu för att gå ut. Som så många gånger förr, en promenad för att berika sig själv och sina tankar. De sista dagarna tycker jag att jag varit lite bitter, och det känns inte bra. Hittar felen, istället för möjligheterna, men nu måste det bli en ändring. Mina kära vän, kom med ett visdomsord till mig idag - "Marie, vila lite nu..." (och det kan ju bli en utmaning - men jag ska ta den)

mandag 20. oktober 2008

Smarta lagringstips -mottas med tacksamhet

Det är helt otroligt vad många saker man samlar på sig. Till slut blir det bara en röra av alltihop, och man vet inte var man har gjort av sakerna. Jag prövar hela tiden att hitta smarta lösningar, du vet en plats för vykort, ljus, glödlampor, presentpapper, bra-att-ha-saker, saker du inte använder men ändå inte vill kasta, blivande presenter, smycken, etc etc. Men det är alltid som om det finns lite för lite plats. Kanske dessa hade hjälpt mig lite på traven, eller blir det bara som en droppe i havet. Lösningen är förmodligen en liten "loppis" (bilden är från Skeidar.)

Driving home for christmas

Skönt att vara ute i god tid.

Nej, det blir "flying home for christmas" Har precis varit inne och bokat flygbiljetter till den 23 december. Flyger från Gardemoen till Kastrup, skönt att slippa köra 55 mil dagen före julafton. Tåget till Gardemoen, och så koppla av med lite sista minuten shopping i tax freen och så en kort flygresa på lite drygt en timma. Perfekt. Ska sedan ha ledigt i många dagar, och tillbaka på jobbet den 2 januari. Längtar redan.

Julvarning på denne videon - men kunde inte låta bli (och så är låten så bra)

Får man vara kritisk

Idag har vi haft en "kursdag" - ja kanske inte kurs, men någon form av uppläring skulle det vara. Men men - Tanken med någon form av uppläring är att man ska lära sig något nytt eller reflektera över det man gör/kan - men idag blev det lite platt fall. Trots att det är viktigt att bidra själv, så måste man ha rätt att förvänta mer än vad dagen idag gav. Tema var "möte med bruker" - och med tanke på att jag har 16 års erfarenhet från detta, så hade jag hoppats på något mer, något som hade krävd mer reflektion och att olika etiska problem blev diskutert. Jag arbetar i en sektor där du måste ha ett brukerperspektiv, samtidig som du ska representera en offentlig myndighet med allt vad det innebär. Det finns alltså många olika teman här, som kan ge stort utrymme till reflektion och så blev det ingenting.

søndag 19. oktober 2008

Söndag - hur blev den

En lång tur i vackert höstväder, med bra radioprogram. Ett vällyckat bak, så nu finns det tunnbröd i frysen. Halvt misslyckad middag, varför blev fisken aldrig färdig. Stark och god kaffe, är så glad för min espressomaskin. Ogifta par - urbra film.

Humorhörnan


Vissa dagar får man inte vara inne.

Efter en stor god hemmagjord cappuccino, längtar jag ut. Solen skiner och färgerna är otroligt färgstarka. Men man anar att vintern ligger där bak och lurar. Det var vitt av frost på marken den här morgonen, och någon minusgrad. Hade också tänkt att baka bröd, men jag måste köpa fil eller kefir först. Kanske det finns på bensinstationen - här i Norge är ju inte mataffären öppen på söndagen, en stor skillnad från Sverige där allt är öppet nästan hela tiden. Så i Norge får också köpmännen en ledig dag - bra för dem. Min man jobbar ute - så han får ingen ledig dag - men tror att den här jobben också ger han avkoppling.

lørdag 18. oktober 2008

Tur till IKEA

Det blev inget bord, tror det är för stort. Men bilen hem var ändå inte tom, konstigt. Det blev ljus, (är det inte alltid så) lite kuddar, en ny kastrull och så 4 gröna espresso koppar.
















Såg också på några garderobslösningar, och tänk när dessa kommer på plats - kanske jag då äntligen kan få lite ordning på saker och ting. Det blir inte riktigt som på bilden, en dörr mindre. Och så tänk alla praktiska inredningar som finns. Såg något väldigt smart till förvaring av skor. (har en del/många...) Men det är ännu en stund till det är dags att inreda utbygget, mycket grovjobb är kvar, men man kan ju alltid drömma och planera. (bilden är från IKEA)

fredag 17. oktober 2008

...fredag... vilken härlig dag

Så var det fredag igen, och vardagarna slut för den här veckan. Helgen ligger framför, och vad ska den nu innehålla. Lite ute och lite inne.Det blir nyttig mat idag, sallad med fetaost (mums - och väcker längtan till Grekland)





















Hade ju egentligen planer på en tur till IKEA, men vi får se vad som sker, bordet finns väl kvar även om jag väntar någon eller några veckor. Annars känner jag egentligen för att klä upp mig litegrann, kanske ut och äta mat eller något annat trevligt. Lite feststämning hade varit fint just nu. (men det går ju att göra det lite festligt hemma, måste ju inte bara gå i myskläder... eller hur, men ack vad skönt)

torsdag 16. oktober 2008

Vacker kvinna??!!

Bra eller dåligt? Hur mycket kan jag om filmen "Pretty woman". Jag svarade på 14 frågor och fick 100% rätt. Ska jag bli orolig här? (men jag vet om andra som också sett filmen många många gånger)

Igår var jag hos frisören. Hon är så duktig och trevlig. Lite kortare i nacken, och så använde frisören sig av nyförvärvade kunskaper från kurs i New York (det ni) Blev väldigt nöjd. Men eftersom jag inte kan acceptera att jag börjar bli mörkare, så blir håret lite slitet av alla ljusa slingor, så jag måste säkert göra lite inpackningar och så...

tirsdag 14. oktober 2008

Dagens nyheter

Nyhet nummer 1. När jag satte mig framför datorn nu på eftermiddagen, hände något märkligt. Helt plötsligt, utan att jag gjort något (det var i allafall så det kändes), så var allt på skärmen upp och ned. Mycket märkligt, och svårt att orientera sig. Det jag fick göra vara att vända på mig själv och söka datakunskap från min bror. Och se - så var allt ordnat. Så har jag lärt mig något nytt idag.

Nyhet nummer 2. Vi har fått ytterdörr i utbygget, så fint det blir.

mandag 13. oktober 2008

Jag vill ha nytt köksbord

Tror inte riktig min man är helt överens med mig här, vi har ju ett. Men jag vill ha ett vitt runt bord, lite mindre, men som kan bli större. Fyra stolar. Har sett ett på IKEA, undrar om jag kan få till en tur på lördag - man kan ju alltid titta.... (Bordet heter Liatorp och bilden är hämtad från Ikea)

En resa

Jag har idag gjort en resa, på olika sätt. Det har på något sätt varit en kontrastresa - passerade en bil i Drammen som transporterade massor av färsk kyckling i bakluckan och så någon timma senare gick jag i Oslo, där skylfönstren lockade med alle rätta designermärken. Det var också en kändisresa - reste från min lilla ganska okända ort in til huvudstaden - och redan efter en promenad på cirka 10 minuter hade jag passerat två så kallade kändisar. Jag har också gjort en resa från ett land till ett annat - bara genom att gå inom genom svenska ambassadens dörr, hade jag på ett nästan omärkligt sätt kommit till Sverige - alla var svenskar och alla pratade svenska.

Men nu är jag hemma igen - och är det inte så, borta bra men hemma bäst. Men det är otroligt vad mycket man kan se och uppleva, bara genom att gå ut genom dörren och bara se sig omkring.

søndag 12. oktober 2008

Ledig i morgon

Har ledigt i morgon, för jag har något jag måste göra. Mitt pass har gått ut, så jag måste in til den svenska ambassaden i Oslo. Hoppas nu allt går bra, och att jag får ordnat det hela. Om jag har förstått det riktigt måste jag också möta upp personligen för att hämta det, så då måste jag ta fri igen, men då kanske det håller med att ta fri på förmiddagen. Tar bussen in till Oslo, för det med att köra bil på morgonen tillsammans med alla andra bilister, lockar inte, kö kö kö. Nu blir det bok och avkoppling istället. (och säkerhetesbältet på) Och kakan var god....och den är nästan slut...

Här är äppelkakan

Får hoppas att den smakar gott. Av den mandelmassan som blev över, blev det lite småkakor.

10 veckor kvar

Redan för någon vecka sedan så såg jag de första tecknen, och tänk nu är det "bara" 10 veckor kvar - hur skall man hinna. Jag hoppas nu att du förstår min ironi, och jag kan inte för mitt liv förstå varför det finns julmarsipan i affären nu i oktober. Ett annat tecken som jag såg idag på min tur - nu gäller det att boka sin gran till jul. Går förbi ett julgransfält på min vanliga tur och idag kunde jag notera att många granar hade fått ett blått band runt sig, tror att det betyder att just den granen är bortlovad till jul. (tvyärr kan du inte se de blå banden på bilden, så du får tror mig på mitt ord) Så känner du nu stressen komma smygande...... Nej jag hoppas verkligen inte det - njut nu av hösten, nyplockade äpplen, tända ljus och av att du fortfarande inte behöver ha mössa på dig. (om du inte naturligtvis gärna vill det, eller om du är ett väldigt litet barn, eller om du har ont i öronen...)

Innan

Innan solen går i moln och innan middagsgästerna kommer, så hinner jag med en tur ut. Tror att det är det bästa botemedlet mot min sinnesstämning. Tänker ibland att jag måste vara en helt klar besvärlig person att ha runt sig vissa dagar. Men så kan jag också vara precis tvärtom, och då är det härligt att ha mig där, eller? Det var det där med att inte bygga ett pansar runt sig, men då får man tåla de hårda tiderna, för att också få glädjestunderna.

Nyttig mat?

Har precis satt in en äppelkaka med mandelmassa i ugnen, men jag är lite tveksam på resultatet. När jag väl hade satt igång, upptäckte jag att vetemjölet var slut, så nu är det rågmjöl istället, undrar hur det blir. Kanske jag då kan hävda att detta är en nyttig kaka, eller vad tror du?

Och så lite gladinformation till oss som tycker om popcorn. Popcorn är visst fullt av fullkorn, nyttigt. Läs mer här.

lørdag 11. oktober 2008

Lördagsaktiviteter

Idag blev det en härlig tur ut i soligt höstväder, men först lite våfflor hos min goda vän. Turen var en ren berg och dalbana, och då menar jag inte att det var många uppförbackar och nedförbackar, men det var mitt humör som gick upp och så ned och så upp igen. Tycker synd om min promenadvän, hon hade kanske inte tänkt sig en tur i berg och dalbanan just idag. Måste också erkänna att det blev lite shopping, bland annat en vacker ljuslykta och så en härlig sjal. (det var väl egentligen inte det jag behövde, men fint var det)

God morgon

Då är det väl bara att ta nya tag, samla ihop sig själv. Ute skiner solen, nu gäller det bara att få den att skina inom mig också. Ibland kan det vara den största utmaningen. Jag vet inte riktigt vilket väder den inre metrologen har spådd. Kanske man kan göra som i Kina, skicka iväg något som förhindrar att regnet rasar ned. Är det kanske det som uttrycket "du kan inte förhinda att tankarna cirklar runt ditt huvud, men du kan förhindra att de bygger bo" betyder. Här gäller det för mig att stoppa de negativa tankarna och inte låta de få en fast plats hos mig.

Så på nytt en god morgon!

fredag 10. oktober 2008

Ibland är de inte bra

Känner mig så otroligt bortvald idag, och ledsen. Tycker att man ger, ger och ger, så är det alltid något mer de vill ha. Sådan tur då, att jag har flotta kollegor som kommer med massor av uppmuntrande ord.

torsdag 9. oktober 2008

Nu ska jag njuta av de sista solstrålarna

Har varit inne hela dagen, och sett ut genom fönstret. Det måste bli en tur ut, och i-poden är fullastad med bra radioprogram - så vad kan vara fel. Livet är härligt.
















"Feilen ved å iføre seg panser, er at det ikke bare tar av for smerter, men også for gleder" av Celeste Holm

Så lev fullt och helt.

onsdag 8. oktober 2008

Nu blir det kaffe

Var idag och hämtade kaffe till espressomaskinen. Det ska nu räcka till 250 koppar, så jag tror det håller en stund. Det som er lite märkligt, är att just den här kaffen kan du bara köpa i en web-butik, men det var snabb leverans.

Ute eller inne?

Ute går det framåt, eller kanske jag ska säga inne. Nu är det tak på utbygget, så då går det att jobba även om det regnar. Låt er nu inte luras, det är inte jag som jobbar med detta. Byggarbetet överlåter jag till min man. Idag var mina planer en tur ut efter jobb, men regnvädret satt en stopp för mig idag - lite pysete kanske du skulle säga - men ibland har man väl lov att ta några bekväma val.

tirsdag 7. oktober 2008

En enkel tisdag

Detta är en sådan där vanlig oktobertisdag, och visst kan de vara väldigt speciella. Och det viktigaste med en sådan dag, är att finna det speciella. För mitt bland vardagens sysslor, så finns det där ögonblicket, som du bara inte får missa. Så finn just ditt ögonblick, och passa gott på det, och så dela med dig.

mandag 6. oktober 2008

Höstpromenad

Att sparka med fötterna i massor av röd/gula löv. När man var liten var det en stor glädje att hitta stora högar med ihopkrattade löv, och så sparka vilt omkring sig. Då tänkte jag ju inte alls på de som precis hade krattat ihop allt, men jag tror det är en rättighet barn har, att sparka i löv. Idag blev det bara lite försiktigt sparkande i de löven som låg på stigen under min tur. Men en rättighet och kanske även skyldighet man har som vuxen, det är att njuta av eftermiddagens sista solstrålar samtidigt som du inandas den friska luften och längtar efter en liten smakrik espresso. Precis så har jag njutit idag.

søndag 5. oktober 2008

Ingen "krøllfri" dag

Är det något jag är riktigt nöjd med, så är det mitt hår. Mitt besök hos frisören i fredags var också väldigt bra, tycker faktiskt att håret har blivit ännu lockigare. (på norsk krøller)

Middagen idag

Jag har idag gjort det, precis det som man inte ska göra. Prövar ett nytt recept för första gången, samtidig som vi ska ha gäster. Men jag har tro på att det blir bra. Det är kycklingfiléer med färskost och bacon, som ligger på en bädd av potatis och lök. Till detta blir det morotstzatsiki, låter inte det bra?

Så sant


Pröva aldrig att få någon annan att bli lik dig.
Både du och Vår Herre vet
att ett exemplar av dig kan vara tillräckligt.
av Ralph Waldo Emerson

lørdag 4. oktober 2008

Vad blev det?

Det blev en kaka, med smak av både apelsin och choklad. Efter det blev det en härlig lång tur i höstlandskapet. Till slut kom det en färgklick in på köksbordet.

Vilken härlig dag! eller vad säger du?

Ok, det är regn i luften, men vad gör väl det. Det är mest synd om min man som måste vara ute och bygga. Vårt utbygg har nu väggar och takstolarna är på plats. Idag skal takplattor på, och så börjar man se hur det ska bli. Det ska bli ett helt nytt ingångsparti, och många garderober. Hurra.
















Idag har vi en sådan traditionell fördelning här i hemmet, jag städar, lagar mat och tvättar kläder. Kanske jag också skulle baka, men det är kanske att överdriva husligheten....☻Det blir också en tur ut i naturen tillsammans med min härliga väninna. Måste bara klä mig lite förnuftigt. En tur till blomsteraffären hade heller inte varit fel, nu när allt vissnar där ute, hade det gjort sig med en stor färgglad bukett inne.

fredag 3. oktober 2008

Fredag, hurra

Precis så känns det, äntligen fredag. Planerna för ikväll är enkla: ett glas rödvin, massor av goda ostar och lite vitlöksmarinerade oliver, tillsammans med Idol på tv. (den svenska versionen) Och hela fredagsstämningen började klockan 16.oo med ett besök hos frisören, hårkur och massage - så nu är jag härligt avslappnad.

En av deltagarna - ung kille med en hes röst.

torsdag 2. oktober 2008

Gott kaffe

Idag har jag köpt en ny espressomaskin, enkel att använda. Har redan druckit min första espresso, och är helt klart nöjd med mitt köp. ♥

onsdag 1. oktober 2008

Så härligt

Efter att förra veckan var lite jobbig minst sagt, så känner jag en helt annan energi den här veckan. Det sprudlar lite grann igen, och jag skrattar och ler. Och just för att det ibland känns lite tungt, så är det så otroligt skönt när det bubblar av glädje helt från insidan. Fick mig också en härlig tur ut den första oktoberdagen, lite regn men vad gör väl det. I´m singing in the rain......

Svenska språket

I går skulle jag förklara ordet kuggfråga för mina kära norska väninnor, och det blev lite svårt, men här kommer en förklaring.

"Kuggfråga
är en förrädisk fråga som lurar en att svara fel. Ofta är det till synes uppenbara svaret inte rätt, utan lösningen är mer intrikat, eller alternativt så enkel att man förbiser den. En annan vanlig sorts kuggfråga är typen då man lätt missuppfattar frågeställningen för en annan, eftersom frågan är designad så man måste "klyva hårstrån" för att förstå den rätt. Vanlig orsak till att man kuggar på tentor och prov." Förklaring är hämtad härifrån

Att lära

Det har varit datauppläring idag och igår. Vi ska få nytt fagprogram till jobbet. Att lära sig något nytt tar alltid lite tid, och så har man svårt att förstå det nya och vad som var fel med det gamla. Men på dag 2 blev det lite bättre, och jag började se logiken i det hela. Vi har varit cirka 10 personer som haft uppläring samtidigt, och vi har haft väldigt kul, det går ju nästa att se det humoristiska i vad som helst. Kursledaren blev kanske lite trött till slut, för vi är ett otåligt gäng, som ställer frågor hela tiden. Tänk om jag hade varit sådan när jag gick på skolan, var i skolan mycket stilla och försiktig, och ställde absolut inga frågor. Svarade naturligtvis, men tog inga egna initiativ. Så jag har verkligen förändrat mig, nu har jag mängder av frågor som kräver ett svar. Det finns ju så mycket som man funderera på, eller hur? Och som kan diskuteras. Och när jag sökte på frågor på Google.se fick jag 24 600 000 träffar, så visst finns det många frågor här i världen.