tirsdag 10. november 2009

Dags för nya tankar

Visst bli man ibland vansinnigt irriterad över sig själv. Om jag ska plocka fram en egenskap hos mig som jag skulle vilja byta bort, så är det min egenskap "jag oroar mig för att inte få det till, och tänk om det inte blir bra, tänk om de andra inte förstår, tänk om...." Så där sitter jag och använder så mycket tid på att oroa mig....Tid som jag så innerligt hade önskat att använda till något annat. Så var det denna gången också...Skulle ha ett inlägg på 20 minuter...och egentligen under ett tema som jag kan och också är väldigt engagerad i...men ändå oro, nervositet...Och så står jag där, och de lyssnar och jag får så mycket positiv respons. Varför oroar jag mig??? Nej, Marie sluta med detta nu! Med en gång, använd din tid till något annat.

...och så till något annat. Idag fick jag en ny komplimang.. "Marie, du är så lugn!" Första gången i mitt liv..lugn jag? Undrar vad de andra ser, trodde aldrig jag utstrålade ett lugn. (se det jag skrev här ovanför) Men man lär sig alltid något nytt om sig själv i mötet med andra.

Har nu varit på en konferanse i 2 dagar, en jubileumskonferans. (min fagforening/mitt fackförbund firade 50 år) Många goda talare, och väldigt trevligt. Den som gjorde störst intryck på mig var Visanthie Sewpaul från Syd Afrika som talade under temat "Global Poverty: How does it concern us? Global poverty affects all countries." Hon sa bland annat att det är viktigare med "fair trade" än "free trade".

Och de vackra blommorna jag fick med mig hem, var just "fair trade" blommor. Otroligt vackra.

13 kommentarer:

Anne Britt sa...

Nydelig bukett! Og du, nervøsitet hører med. De som gruer seg litt, greier å yte mere og bedre. Det betyr bare at man tar oppgaven sin alvorlig. Bare les om skuespillerne våre: De fleste av dem er til og med livredde når de entrer scenen. Helt normalt og ikke noe å irritere seg over, eller være lei seg for. Og ta vare på de gode tilbakemeldingene!

Ulrika Gabriel sa...

Nu är du inne på rätt spår. Tänk NYA tankar, för då får inte de gamal plats. Ju oftare vi tänker en tanke, desto större växer den sig. Det är alltså rätt viktigt att vi bestämmer oss för att den tanken ska vara positiv och stärkande för oss.
Otroligt vacker blomma!
Ha det gott och kram

Vita hjärtan sa...

Åh, vilken härlig bukett!!! Så skönt att du fick en komplimang att du var lugn =)))) Du har ju gett det intrycket och det är jättebra! Att oroa sig inför något man ska göra är nog något vi alla gör....och en liten smula nervositet ska vara positivt har jag hört.

Ha en fortsatt bra vecka!
Kraaaam Annemari

"oroshjärta" sa...

Tack för din fina ord! De värmde ska du veta! KRAM!

AkH sa...

Tack för din kommentar på min blogg! Vilken tankvärd och fin blogg du har, vacker! Ja, ibland oroar man sig i onödan- alltför ofta. Tar tid att jobba med! För mig har det i alla fall blivit bättre ju äldra jag blivit. Må gott! Anna-Karin
hemochting

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Härlig bukett. Intressant det du säger om att balansera...jobb har en förmåga att ta över.
Ha det så jättebra,
Lydia

synne sa...

Hej.
Nyfiken som man är av naturen måste jag ju kila in och se vem som besökt mig.
Det är alltid lika skoj med nya namn på besökslistan.
Kul du tittade in.

Har läst lite hos dig nu.
Det där med att hålla tal och föredrag är inte min starka sida heller. Blir så nervös. Men man upptäcker att man klarar mer än man tror plötsligt.

Ska fortsätta läsa vidare.
Jag återkommer.
Kramen Synne.

Malys krok sa...

Du, jeg har hørt at det er flere "store" talere som har slike tanker... Nydelige blomster i en novembergrå dag. Takk for din hilsen! Klem fra Margit.

Gry sa...

Gratulerer med nydelige blomster og vel gjennomført foredag Marie! Det er rart det du sier om nervøsitet.. at man inni seg kan føle at det stormer, mens man utad ser svært så cool ut. Men det er nok som man sier at det er ok å være litt nervøs fordi man da tar oppgaven mer seriøst. Kos deg med de gode tilbakemeldingene, det har du fortjent! Ekstra gøy når du legger så mye engasjement i det;-) Klem Gry

Afrodite sa...

Jadu...vissa av oss har bara fått det på sin lott (jag med) att oroa sig lite extra, vara lite nervös inför nya situationer, trots att man vet att man behärskar den, känna sig lite osäker...=/
Men nu måste DU ta till dig den positiva kritiken du fick och inse att du kan och inte behöva lägga så mycket energi på att oroa dig! =) Njut av komplimangerna! Jag är säker på att du förtjänar dem! =)
Kram på dig!

Jessica sa...

Vilken härlig bukett med blommor!

Det där med att oroa sig lite extra finns inom mig oxå, jag tror inte jag visar det så mycket utåt men ibland kan jag älta sönder mig själv och det är en egenskap jag kan bli lite trött på ibland ;)
Får dock höra att jag verkar så lugn...brukar skratta för mig själv då och tänka att tur att ingen ser mitt inre *ler stort*

Jag tror att så länge man är medveten om det och försöker att tänka positivt och att det ordnar sig-för det gör det ju i slutänden-så brukar det mesta bli bra liksom :-)
Vissa dagar är dock svårare än andra att tänka de där positiva tankarna :))

Var rädd om dig Marie, din blogg är stark och tänkvärd och jag tycker om att läsa härinne.

Kram!
//Jessica

Sjabbig men chic sa...

Det roliga Marie är att trots att jag aldrig har träffat dig eller talat med dig så föreställer jag mig dig som lugn. Jag vet att du har skrivit förut att du oroar dig. Men jag upplever dig ändå som trygg och lugn och snäll och god. En fin människa helt enkelt. En lugn människa med mycket energi. Nu menar jag inte att man måste vara lugn för att vara en fin människa men jag tillskriver dig en massa andra egenskaper också. En tröstande person. En som man gärna skulle vilja ha omkring sig när livet känns risigt. Såklart annars också.,)

Kram Lisa
Och du, lite oro det tycker jag visar att man är en tänkande människa och det är alldeles kanon. Man får liksom ta det onda med det väldigt goda.

Marie//Tekla Maräng sa...

Härlig bukett du fick med dig hem.
Precis den egenskapen av mig vill jag också få bort.
Man får väl försöka att affirmera jag kan det här jag behöver inte oroa mig osv.
Kramar Marie:)