tirsdag 24. november 2009

...denna gran´ den har varit våran uti många herrans år...

Ni kan tänka er att det är tomt nu, när denna ståliga gran nu inte längre står på vår tomt. Den har varit otrolig fin, men nu var den så stor att den tog så mycket sol från mig och så mycket näring från gräsmattan...Så nu är den inte mer. På lördag ska den stå på torget och var iklädd ljus. Barnen ska gå runt julgranen och det ska delas ut godispåsar. Tror att det blir en bra avslutning för den ståliga granen, även om jag menar att den med all säkerhet också hade gjort sig väldigt bra på Trafalgar Square. Norge skänker varje år en gran till England, som placeras på Trafalgar Square..detta är ett tack från Norge med tanke på Englands hjälp till Norge och norska flyktingar under 2.a världskriget. http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/3295900.html


11 kommentarer:

LisaMatilda sa...

Förstår att det kan kännas tomt efter det stora, ståtliga trädet. Men tänk så mycket mera solljus du kommer att få till våren!
Kram

Skaparglädje sa...

Det är säkert många barn och vuxna som vill dansa runt din fina gran. Och du får glädjas över att det blir ljusare på tomten.
Kram

Ulrika Gabriel sa...

Som du säger så blir det en väldigt fin och ståtlig avslutning på "granalivet".
En sorts GRANfinale ;-). Kram

Babsan sa...

Vilken bra användning av granen!

Sen kommer du att kunna njuta mer av trädgården dessutom!
Vi satte upp en liten gran i eftermiddags ute i trädgården. I morgon får den ljus.

Malys krok sa...

Den var STOR! Ikke så koselig når den tok både sol og næring fra dere. Klem.

yesheimen sa...

Takk for at du følger meg videre.

Ja en vakker gran, men av og til blir sånne store trær litt for mye foe en liten tomt. Vi har tatt ned en del trær her, som skygget for solen.

Mange glade barn skal nok gå rundt der.
Vi skal på julegrantenning her på Jessheim på søndag.

Kos deg med resten av kvelden.

Klem Ann<3

Ett ögonblick av mitt liv sa...

Jag kan tänka mig att det kommer att kännas tomt ett tag framöver efter den vackra granen men tänk så härligt det blir med mer sol på tomten och tänk så många som kommer att få njuta av den ståtliga granen :)

Kram Åsa

Sjabbig men chic sa...

Ja, vilken jättefin gran! Me solljuset och ljuset är så viktigt, så viktigt. Vad roligt att er gran får stå på torget och ståta!

Kramis Lisa

Gry sa...

Så stor og vakker, den kommer til å bli så flott på torget vårt! Det blir spesielt for dere å kjøre forbi den hver dag, der den vil stå så fin med sine tente lys. En verdig avslutning for granen etter et langt liv ;) Tenker det blir deilig til sommeren når lyset får slippe til i hagen.
Takk for alle gode ord på min blogg Marie. Klem

Trollmaya sa...

Verkligen ståtlig gran. Det blir ett bra avslut för den på torget med barnens dansande runtikring.

Nastasia sa...

Men så SKÖNT att den får "avsluta" på ett så fint sätt!...;o)

KRAM på Dig!