lørdag 7. november 2009

Konstraster

Vackert och vitt. Dagen har börjat bra, fick först äntligen skrivit färdigt mitt inlägg till ett seminar på tisdag...har väntat lite för länge med det, lär mig aldrig. Hade redan mycket klart sedan mitt förra inlägg i slutet av augusti, men var tvungen att kontrollera och göra några småjusteringar. När detta var färdigt packade jag väskan, för en spinning timme. Det med att träna i grupp, gör att jag klarar lite mer än vad jag annars hade gjort. Gemenskap ger kraft, man blir extra peppad. På vägen hem köpte jag en fin lykta med texten "Home sweet home". Önskar att alla skulle få känna det så, men jag vet att det är många många i detta rika land som inte har det. Kanske är det också just så att när rikdom och överflöd finns överallt, så märks utanförskap och fattigdom så mycket mer. Vi lever i en absurd värld, där rikedomen hos några är så ofantlig, och där fattigdomen är lika ofantlig fast tvärtom. Jag har ju bara haft en sådan tur att jag blivit född just här...och därför tillhör jag de som har istället för de som inte har. Vilket ansvar ger det mig? Och en ännu viktigare fråga, tar jag det ansvaret. Ju mer jag tänker på det och samtidigt ser mig runt i mitt hem, desto mindre stolt blir jag. Här sitter jag mitt i mitt överflöd....


Måste bara visa något av det vi också har, ren och vit snö. Inte just utanför vårt fönster, men i Veggli, där vi har vår hytta. Fick denna bilden tidigt på morgonen...."Se det snöar, se det snöar...det var väl roligt hurra, nu blir det vinter, nu blir det vinter......"

5 kommentarer:

promenader på landet sa...

Vilken vacker lykta Home sweet Home. Må så gott! Kram Maria

Evatina-beth sa...

Fantastiskt med så mycket snö. Det är så vackert, men jag är ändå glad om det dröjer ett tag tills vintern kommer hit.

Ulrika Gabriel sa...

VACKERT!
Du har en award att hämta hos mig :-D!

Anne Britt sa...

Så vakkert innlegg du skrev. Svensk er et så poetisk språk, syns jeg. Og det er nødvendig å stoppe opp av og til å kjenne på takknemligheten over hvor godt en har det. Snøen på Veggli var hvit og vakker, her hos meg er den ikke hvit og vakker lenger, for snøen som kom, er alt dratt sin vei. (Egentlig er jeg glad for det, men jeg tør ikke si det).

stort och smått sa...

Tänkvärt!

Härliga bilder också! Lite inredningsinspiration en grå och mulen novembersöndag...

Ha en bra dag!