tirsdag 3. november 2009

Glad flera gånger

En dag med många glada ögonblick.
Ögonblicken var kanske just ögonblick.
Konsten är att se de små framstegen.
Det gör att man har så mycket att glädjas över.
Möten med människor varje dag,
människor som är på väg mot sitt mål.
Vägen är inte alltid så lätt
många backar och svängar....
Men att vara på väg.
Är så glad i jobben min...(även om några stunder kan vara tunga, men då är det mest min frustration över byråkrati och system som gör dagen tung)

Kom att tänka på sången av Björn Eidsvåg, lyssna. Att få gå bredvid, att vara där för någon. Det handlar inte om att ta över men om att vara med.

Utanför nu så regnar det, och jag tror inte att jag sett så mycket sol idag...men det har som sagt ändå varit en solrik dag. Tro nu inte att jag är en sådana när överentusiastisk människa som är som Pollyanna i de gamla böckerna som leker "vara glad leken"...nej då, här leker jag inte. Men att se de små ögonblicken gör att livet känns mer, och som gör att man också har en liten buffert när de tunga stunderna kommer. För klarar jag inte av att se det lilla, så blir jag så fattig..

7 kommentarer:

LisaMatilda sa...

Kloka tankar - som alltid!
Kram från LisaMatilda

Tro hopp och vitt sa...

Det är skönt att komma hit & få några tankeväckare samt kloka ord att ta med sig i livet.

Kram Jenny

Sjabbig men chic sa...

Alldeles riktigt Marie! man måste se glädje även i det lilla. Livet är ju liksom fyllt av det lilla. Typiskt att nu funkade det inte så jag kunde lyssna på sången. Det kan jag väl inte direkt se någon glädje i då.;) Fast lite kul var det att precis när jag tänkte mmmm, vad glad jag blir och mmmm, vad rätt och mmmm. vad jag är en insiktsfull människa så blev det. men nu jäklar! Va!!! Skitdator!!!
Det är liksom snabba svängningar.;)

Kramis Lisa

Ett ögonblick av mitt liv sa...

Du skriver så många kloka meningar och du väcker så många tankar hos mig, för mig är det en glädje att titta in här hos dig :)

Kram Åsa

Trollmaya sa...

Det är så lätt att missa de där små fina ögonblicken men jag ska verkligen försöka vara lite mer som du där och se dem, att uppskatta dem..:) Ha en kanonbra dag idag!

Britt sa...

Hej Marie! Tack för titten och kommentaren hos mej.
Det gäller att hitta glädjen i vardagen små som stora. Brukar själv ta vara på alla tillfällen och inte skjuta upp saker man vill göra eftersom man inte vet vad som händer i framtiden.
Nu skall jag läsa vidare i din blogg.
Ha en fortsatt trevlig dag
Kramiz Britt

Evatina-beth sa...

Ja, det är viktigt att inte tappa bort sig i saker som kanske är "stora", men egentligen inte så viktiga i det långa loppet. Kram från mamma