tirsdag 14. april 2009

Kvinnor på vandring

Efter att påsken varit fylld av choklad och marsipan kände jag ett stort behov för en lång gåtur i kväll. Jag var inte ensam......vi var många kvinnor på vandring i kväll. Betyder det att det var vi som åt mest godis, eller är det bara vi som tänker tanken...."nu får det vara nog av sötsaker" Såg inte en endaste man, men kvinnor i alla åldrar. Men trots att turen egentligen kändes nödvändig, så var det inte nödvändigt ont, men härligt härligt. Gick förbi traktens stora växthus, och här gjorde man vårfint. Det betyder, en traktor som skyfflar bort den sista snön, och snart ska växterna ut. Precis så där som man gjorde som barn, man hjälper våren...I fönstret har jag nu placerat två rosa pelargoner, även om min kära vän poängterade att detta var "pensionärsblommor" ..... Tänker att nostaligblommor är ett mer riktigt ord.

12 kommentarer:

Jessica sa...

Jag tycker det är jätte fint med pelargoner,det är sommar tycker jag :-)

Stor kram till dig!

Jessica75 sa...

Ja visst är det konstigt att det för det mesta bara e tjejer/kvinnor som är ute och vandrar. Jag tror killar/män springer mer kanske. Jag vet inte men visst e det konstigt. Hoppas din påsk har varit fylld med mycket vila och framförallt god mat. Sköt om dig, kram

Sjabbig men chic sa...

Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nån hjälper till...
Pelargonier är absolut inga pensionärsblommor. De är för hotta tjejer och tanter och killar och män ja, för alla hotta typer helt enkelt!

Kram Lisa

Malys krok sa...

Det er ikke sant at pelargonium er "pesjonisblomter". Min datter,33 år, elsker dem og vil nesten ha bare dem i vinduet. Enig i å heller kalle dem nogtalgiblomter. Så fin hestehov du fant på "dameturen". Ha en god dag! Hilsen Margit.

Afrodite sa...

Kanske var det så att alla kvinnor fick lite mersmak av att vara ute...efter sina kvastturer till Blåkulla...?! =)

Nastasia sa...

Pelargonier hade jag haft fullt av om jag bara hade haft mig en glasveranda! För det är sååå himla fiiiint tycker jag!...och så känns det lite "sommar-som-barn-hos-mormor". :o)

Kram på Dig

Lallis - liv och leverne sa...

Och jag som har så många pellisar:P
Ha en fin dag, vännen.
Kram Lallis

Vita hjärtan sa...

Jag älskar också pelargoner, men maken tycker dom luktar otäckt...??? Hm,sommar tycker jag.

Skönt med en promenad. Jag äter inte godis i år, så jag har inget dåligt samvete efter påsken ;-) men jag tillbringade flera timmar med att skura trädgårdsmöblerna rena i eftermiddag, det var riktigt slitgöra, men åh så härligt när vi kunde äta ute på altanen ikväll!

Kram Annemari

Trollmaya sa...

Kanske är det så att det är vi kvinnor som är för nitiska mot oss själva och många gånger tvingar oss ut för att vi ätit si och så..:) Det bästa är ju när det är som för dig, att det är en härlig upplevelse istället..:) Pelgrgoner är fina, har dock ingen ännu men kan absolut tänka mig några rosa och fina.

Vardagslycka sa...

Jag har också varit ute och gått en extrapromenad med dottern och hon håller så högt tempo så dagen efter (igår) hade jag ont överallt! Bara att ta nya tag idag!
Pelargoner är så himla fint och dina hade en riktigt fin färg!
Ha det så gott.
Kram, Carina

Marie//Tekla Maräng sa...

Pelargoner det är sommar det och nostalgi.
Kramar Marie:)

Vi på 18 sa...

Hej Marie, kul reflektion över kvinnorna, och vid närmare eftertanke är det så i min by också....mest kvinnor jag möter på mina promenader...

Jag älskaaaaaaaaaar pelargoner, de vita är mina favoriter....men det var först förra sommaren jag hade egna, tidigare kände jag mig för ung...."fåniga jag"

KRAMAR Ann-Sofie