lørdag 18. april 2009

Så har vi kommit till G

Hos Petunia finner du flera ABC bilder.

Det finns ett uttryck - att vara på G. Det betyder att vara på gång - och det är jag nu. Lite sen igen, men fredagar är ibland lite hektiska.

Så var hamnade min tanke, jo på det lite förvirrande ordet "Glass" . I mitt huvud tänker jag då på vaniljglass, årets första mjukglass, glass och frukt. Men i Norge blir det då "Glass" = glas.

Här hemma är det någon som menar att vi har allt för många "Glass", men de är ju så vackra. Här kommer några av de vackra "Glass" som finns vårt hem.

Mitt första heltidsjobb var i en affär som sålde många "Glass" Ett (eller det var nog flera) av dem fick följa med hem. Tror att just denna modellen hette Chateau. Den som ser tydligt ser också att det verkligen är Maries.
Nästa "Glass" är en avskedspresent från min första praktikplats . Kommer ihåg att jag blev så glad, både för presenten men inte minst för de vackra och uppmuntrande orden. "Glasset" är från Kosta Boda om jag inte minns fel, ett av de många glasbruken i Sverige. Det sista "Glasset" är lite mer humoristiskt, ett vanligt "melkeglass" med ett underbart lite barnsligt motiv av Lasse Åberg (ni vet han med alla filmer om sällskapsresor) Men idag vill jag ha svenska glassar, helst många, för solen skiner och det känns som rätt tid för årets första glass.

14 kommentarer:

Gärdsmygen sa...

Bra val på G. Jo läser man glass som svensk så är det ju glass - den norske is- man tänker på!Glas - eller glass - är vackra ting och visst är det roligt med de där extra lite finare eller annorlunda glasen man dukar med till fest och bjudning!!

HildeS sa...

Fin tolkning av bokstaven G.. Glass er vakkert, og glass er godt...

Anonym sa...

Det var vakre glass du viser - kjempefint G-bidrag! Ha ei fin helg! Klem fra Randi**

Helle K. sa...

Smukke billeder af smukke glas - og is er godt (som det også hedder på dansk) :)

Carina sa...

Fina glas för middagar!Ha en bra helg!

heidi sa...

Glass er et fint ord og begrep både i den norske og den svenske betydningen synes jeg!
Ha det fint!

Petunia sa...

Vakre glass du viser frem:)
Som 5-6 åring hadde jeg en lite hyggelig opplevelse med hensyn til glass i Sverige.. Jeg bodde på hotell og hadde mast meg til penger til is av mine foreldre. Nede i resepsjonen spurte jeg etter is og kom opp igjen på hotellrommet med en skål med isbiter. Jeg var visst utrøstelig:)
Hehe!
Men det er jo noe jeg aldri ha glemt, så nå vet jeg at is på svensk er GLASS!!!

RuneE sa...

Slike glass skulle jeg gjerne hatt mange av - gjerne med noe i dem også!

TorAa sa...

Vakre glass som fortjener det beste.

Hurra for denne G

Malys krok sa...

Vakre glass du har. Det siste var både spessielt og artig. Jeg er veldig glad i "det svenske glass" også. God søndag til deg! Fra Margit.

Lise H sa...

Vakre glass :)!
Artig med ord som skrives likt, men har så ulik betydning.
Godt vi vet forskjellen :)!

Charlotte sa...

Kjempe fine glass. Kjemep flott innlegg dette her :)

AnnetteK sa...

Stilige glass, likte det nr 2 veldig godt :)
Is er godt :)

Anonym sa...

Jeg er også veldig glad i vakre glass og har nok alt for mange av dem. Men pytt.. vi kunne samlet på langt værre ting. ;)

Håper isen smakte godt i vårsolens varme!!