fredag 30. oktober 2009

Att balansera

Har varit på kurs i två dag i storstaden Oslo. En övning under kursdag nummer två gav mig något att tänka på. Vi gjorde alla var sitt tidshjul... hur använder du din tid och din energi. Jag började då tänka på mitt arbete, som tar 35% av mitt dygns timmar - låter inte så farligt. Jag har ju då 65% till allt annat. Men om jag tänker på hur mycket energi mitt arbete tar på ett dygn, då blir siffran en helt annan...här lutar det mer mot 70%. Det ger mig något att tänka på, ska jobbet som tar 35% av min tid, få ta 70% av min energi. Vad blir då över? Här måste jag ta mig en liten funderare, hur ska jag klara av att få en mer jämn fördelning av min energi. Samtidig så måste jag också tänka på vad som ger mig energi, och jag måste ju säga att mitt arbete också många många gånger är det som ger mig energi, lust att fortsätta, inspiration. Så allt detta visar ju att det är en balansgång, och att balansera kan vara svårt. Ska man bli bra på att balansera, då måste man hålla blicken riktad framåt, inte bakåt eller nedåt. Så upp med blicken, så kanske jag kan klara av att balansera riktigt och hitta en riktig bra balans i mitt liv.

4 kommentarer:

promenader på landet sa...

Hej! Vad klokt du skriver om balans och om var man lägger sin rid och energi! Det är jätteviktigt att stanna upp och tänka efter ibland! Ha en skön helg kram Maria

LisaMatilda sa...

Borde också börja fundera på detta. Känns ibland som om tid och energi bara försvinner, men till vad?

Hoppas du får en fin helg!

Tro hopp och vitt sa...

Hej Marie.
Jag tog en paus ifrån mitt jobb i torsdags. Eller rättare sagt min kropp sa ifrån helt enkelt! Jag har inte varit sjuk på 7 månader & jag skulle aldrig stanna hemma med en "fejkad sjukdom" Men nu så hade jag inget val & det är sant det du skriver, hur mycket energi ska mitt arbete få ta ifrån mig?
Jag har i alla fall fått vila upp mig 2 dgr extra & på måndag så ska jag ändra strategi på mitt arbete!!! ( hitta kvalitets tid )

Kramar från Jenny fd: Familjen lantliv ;)

Ett ögonblick av mitt liv sa...

Vilken otroligt bra kurs det verkar ha varit. Jag fick mig en tankeställare av det du skrev.

Kika in hos mig så har du något att hämta :)
Kram Åsa