torsdag 1. oktober 2009

Jobbar varje dag

Menar nu inte mitt vanligt jobb, det där som från 08.00-15.30 (eller jag kommer väl aldrig iväg hem till 15.30, trots goda intentioner varje dag) Nej jag menar jobben med mig själv. Det är verkligen en heltidsjobb - alltid något att passa på. Måste hela tiden se till:
  • att jag inte faller i de olika stressgroparna,
  • att jag inte säger ja till allting/alltid
  • att jag tänker lite gott om mig själv
  • att jag slappnar av när jag ska
  • att jag njuter av stunderna
  • att jag inte oroar mig...
Jag för min del är detta lite av en jobb, men med åren finns saker som jag blivit bättre på .... jag njuter mer, men tvyärr så har jag fortfarande ett litet problem med oron....som bottnar i en märklig tro på att jag måste ha total kontroll. Från början en helt omöjlig uppgift - ett riktigt sisyfosarbete (total kontroll, ha ha) ..... varför i hela friden vill jag ha total kontroll?

Nu är i alla fall huset under kontroll...torsdagsstädning, känns faktisk bra........och nu ska jag njuta, och släppa på kontrollen.

6 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

mhm Jo det är ett heltids jobb i sig att hålla koll på sig.
Jag har alldeles för lätt att säga Ja vilket jag jobbar med varje dag.
Brukar börja och sluta dagen med att hitta ca 5 bra saker som hänt underdagen.
Njuter mycket mer nu förtiden av små saker som tex vackra blad som faller eller en solglimt som pressar sig fram mellan moln.
Kramar Marie:)

Babsan sa...

Jag tror att det du skriver om är ett typiskt kvinnligt problem.
Å jag undrar också hur det har kommit sig så att just vi kvinnor har ett sånt stort kontrollbehov.

Ligger det i generna och vår mammaroll...?

Hoppas att du får en fin helg och kan vila lite från krav och sysslor!

KRAMAR ♥

Hemmafruns hörna sa...

Ja, det är inte lätt - att ha kontroll - helt omöjligt faktiskt. Bra att Gud har allt i sin hand. vi måste bara träna på att kasta oss utför - som paragliding, fallskärmshopping, rapellering - ganska kul och pirrigt - varje dag!

Rune Lundblad sa...

Jag kommer ihåg vad sköna fredagkvällarna var, när huset var städat och alla lektioner för måndagen förberedda och gräsmattan klippt.

Vita hjärtan sa...

Bästa helgen till dig min vän!!!!

Kraaaam Annemari

Sjabbig men chic sa...

Det ska jag säga dig min kära Marie, att är det något jag också verkligen jobbar på så är det min oro.
Det är bra att man är medveten och det är bra att man försöker jobba med sig själv. Det ska gudarna veta att jag med gör som sagt. Men det får heller inte gå till överdrift för då blir det ju något konstigt krav på att man ska må totalt jättebra jämt och då är det ett nytt krav man måste hålla stången. Kontroll över det också...
Ibland försöker jag att unna mig att njuta lite över att jag är precis den jag är. Med kontrollbehov och andra brister.;)

Kramis Lisa