søndag 18. oktober 2009

Söndagsmys

En kopp te tidigt en söndagsmorgon, lugn och ro. Söndagar är sköna kravlösa dagar, dagar då livet bara kan sakta gå framåt, i sin egen takt. Precis som jag skrev häromdagen...så skönt att ha dagar då kalendern inte styr, dagar då man kan känna efter "Vad vill jag idag?" Jag har en liten plan, men det är en lustfylld plan. Min goa väninna och jag ska ut i skogen, med säck på ryggen som innehåller en termos kaffe och något att bita i. Upp i höjden ska vi, där ska vi gå och gå, känna luften strömma igenom oss .... och så ska tankar flyta fritt, orden komma när de önskar eller bara vara stilla stilla. Att vara stilla kan ibland vara krävande eftersom det är så ovant... runt oss är det så många ljud och intryck...så till tider glömmer man att lyssna till sig själv där i stillhet. Vad är det jag vill säga till mig själv idag?

Önskar alla en skön söndag! Ta vara på stunden och ögonblicken...

3 kommentarer:

Ett ögonblick av mitt liv sa...

Hej Marie!

Så roligt att du tittade in hos mig och att du tog dig tid att skriva några rader :) Det uppskattar jag, det aär alltid trevligt och få veta vem som kikar in.

Tyvärr blev det ingen snarkfri natt, sambon snarkade på som aldrig förr så det där plåstrena var inte nämnvärt effektiva ;)

Vilken fin och härlig blogg du har :) Låter som en helt perfekt söndag i mina öron, jag hoppas att du och din väninna får en riktigt mysig dag :)

Ha det så jättebra.
Kram Åsa

promenader på landet sa...

Tack för titten hos mig! Vad skönt det låter att ta det lugnt och ta dagen som den kommer! Må så gott! Kram Maria

Marie//Tekla Maräng sa...

Låter som en härlig idé med att bara ge sig ut på promenad med termosen i högsta hugg.
Det är så skönt med vänner som man kan vara tyst tillsammans med.
Kramar:)