fredag 16. oktober 2009

Plan och verklighet

Först dagens stolthet..jag svängde ihop ett bröd nu efter middagen...mycket enkelt. (bikarbonat/natron..snabbt...helt i Maries stil)

Ibland eller kanske ganska ofta så blir det inte som du planerade. Varje dag så upplever jag detta. Till exempel så hade jag igår kväll faktiskt planerat vilka kläder jag skulle ha på mig idag, kläderna var strukna och låg framme. Tror ni att jag följde planen...nej nej. Först på med allt, och så kände jag efter, nej detta var inga bra kläder en regning fredagsmorgon. Så av med kläderna och in i garderoben, och så börja leta. Efter tre olika toppar så kom jag överens med mig själv, och kom mig iväg till jobbet. Och vet ni vad...detta var bra. För senare på dagen kom min goa väninna inom jobbet och hade med sig pulsvantar som hon stickat, helt ton i ton med tröjan som jag till sist hade valt för dagen...tillfällighet!!!

Dagen för övrigt blev precis som vanligt, det vill säga att inget blev som planlagt, men jag fick gjort så mycket, just för att planerna var tvungna att ändras. Brukar säga att min kalender bara är vägledande...

Men på slutet av dagen så hade jag verkligen planerat att gå hem klockan 15.30, alltså när jag slutar. Klockan blev 15.30 och jag satt fortfarande på kontoret...en telefon hem till min man "Du, jag går hem om 15 minuter..lovar!!" 45 minuter senare så stämplar jag ut....dålig planering. Men min man vet och känner mig...Varför kommer jag aldrig iväg när jag ska, jag som annars alltid är ute i god tid och alltid är noga med att passa tiden. Men hem från jobb är tydligen något helt annat....

En skön fredagskväll till er alla, här blir det idol på svensk TV4 för min del. Just nu är Tove min favorit...men det kan ju alltid ändra sig. Vi lever i en föränderlig värld, när resultat ofta blir det motsatta av det planlagda...men det gör livet mer spännande, och kräver att man hela tiden är med...vad sker bakom nästa sväng...Jag glädjer mig.

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Härligt med doften av nybakat bröd.
Trevlig Helg!
Kram Anne-Lie

Trollmaya sa...

Just det där med att dagen inte blir riktigt som man planerat gör att jag kan trivas lite mer med mitt arbete. Det blir inte enformigt och ibland kan man få en och annan överraskning..:)

Din förklaring om kläder känner jag igen så väl, inte till arbetet då jag ju har arbetskläder där men om jag ska iväg på annat... kan INTE bestämma mig fast jag trodde jag var helt klar med vad jag skulle ha på mig..:)

Malys krok sa...

Det der med å skifte klær et par gager, før en finner det "rette", tror jeg er et fenomen som rammer flere damer enn menn! Bra du gjorde det rette valg til slutt og artig med de pulsvarmerne som passet til,. Snill venninne! Brødet ditt ser godt ut! Takk for kommentaren, koselig. Klem fra Margit.