søndag 25. oktober 2009

En gåva

Nystädat "skafferi"
Drömmen är ett skafferi man kan gå in i
Nytt skåp i vardagsrummet...
oj så många glas man har
Kaffe eller te?
Idag fick man en gåva, vi som ofta pratar om att vi har så ont om tid, idag fick vi en extra timma i gåva. Hur använder man nu denna gåvan, den extra timmen. Någon eller kanske många har nog använt den till lite extra sömn, en lång frukost, en stund med boken tidigt på morgonen, en promenad i ett höstregn....Men jag använde den till att möblera om, flytta och städa. Låter kanske i lite jobbigt och tråkigt för någon, men för mig var det en ren gläjde. Ja inte vanlig städning, men när du samtidigt flyttar runt och gör om, då blir städningen något helt annat. Idag har vi flyttat in ett nytt skåp i matsalen, skåpet var tidigare i garaget. I köket flyttade jag ut ett skåp in i garaget, och det gav oss mycket mer plats i köket, så då kunde jag flytta på vårt lilla skåp för torrvaror, så jag fick lite mer plats runt själva bänken. Snacka om logistik. Men kul var det, passade också på att städa i skåpet där mjöl, ris, kaffe och kex ska samsas på en ganska liten ytan. Så innan klockan slog tolv idag, så var allt detta gjort. Jag är så nöjd.

6 kommentarer:

Babsan sa...

Jag tog den timmen till en långpromenad!

Kom hem och klockan var inte mycket alls...

Jag skulle precis som du vilja ha ett skafferi som fanns förr, att kliva in i och som rymmer hur mycket som helst. Men det finns inte den ytan i nyare hus...

Ett ögonblick av mitt liv sa...

Jag hade fullständigt glömt bort att det var dags att dra tillbaka klockan så jag satt vid datorn redan klockan 03.30 ;)

Oj vad du har varit effektiv och flitig :) Så skönt det är när man får lite gjort hemmavid. Precis som du så är drömmen för mig också ett stort härligt lantligt skafferi att gå in i :)

Ha en fortsatt mysig söndag.
Kram Åsa

Sjabbig men chic sa...

Nej, jag tycker att det låter kul jag. Men jag är ju speciell kanske på det viset. Jag älskar ju att städa och greja hemma. Inte det där du vet varje dag. Dammsuga och plocka och skuta toaletter. Men resten.;)

kramis Lisa

sinneskatten sa...

Det viktiga är att ta tillvara timmen.
Du verkar ha utnyttjat tiden otroligt bra.
Vilken trevlig blogg hit kommer jag gärna åter.

Vita hjärtan sa...

Det är verkligen skönt när man tar sig tid att städa och greja i skåp och hyllor. Att sedan möblera om lite gör att det känns som nytt hemma igen =)))

Ha en skön söndagskväll!
Kraaaaaaam Annemari

Vi på 18 sa...

Hej, va fint du fick det, och så skönt när man ställt allt i ordning!
Denna dag bara försvann för oss idag, och timmen använde vi till sömn :/ Får bli nya tag imorrn :)

KRAM