søndag 4. oktober 2009

Vilodag

Vad är det? Är det faktiskt helt individuellt, helt beroende på vad som ger vila? Automatiskt så tänker man kanske på vila från kroppsarbete, men kanske kroppsarbete just kan vara vila. När vardagarna består av allt annat en kroppsarbete, men istället massor av huvudarbete - är det då inte vila att just arbeta med kroppen. För mig är det så, så idag har söndagen så här långt varit en vilodag. Jag har bäddat nytt i sängarna(bytt till varma täcken, för igår föll den första snön, men som smälte med en gång...men det var en lite varningsklocka), jag har tvättat fönster, bakat kaka, damsugit, strukit dukar...jag har helt enkelt vilat.

Så hitta din egen form av vila, där du slappnar av och glömmer jobb, stress og oro. Vad är just din form för vila?

5 kommentarer:

Babsan sa...

Just nu är det musik och promenader i skogen.

Men det växlar.

Inredning, kaos och tistlar! sa...

Halloj!

Det var ett tag sedan vi hördes.
Jag har haft bloggvila ännu en gång... ;)
Tack för din kommentar hos mig...ja...lyckades nog förmedla en lite höstkänsla ...
Jag är ensam hemma...händer inte ofta.
Har haft i uppgift att lägga till stenar vid ett stenparti ute på tomten...livrädd att jag ska få ont i ryggen! (det visar sig, nu är det fixat).
Må så gott!
Kramar från mig.

Vi på 18 sa...

Jätteskönt att vila med fysiskt arbete kan det vara, absolut! sån skön känsla när allt är gjort sedan också! Låter inget vidare mede snö :)
KRAM

Malys krok sa...

Langt inni skogen ved sjøen den blanke, ligger min hytte i fred så fritt. Der kan jeg syrkes, hvile min tanke- dit inn jeg lenkter når jeg er slitt.
Når jeg ikke kan komme dit en søndag hviler jeg hjemme, skriver gjerne et brev og hører gudstjenesten. Takk for koselig hilsen! Klem fra Margit.

Sjabbig men chic sa...

Min vila kan vara precis som din vila. Det vill säga att få vila huvudet ett litet tag. Jag känner mig kreativ när jag städar och grejar. Men en del dagar när jag har jätteont då behöver jag både vila huvudet och kroppen men det konstiga är att just de dagarna så har jag svårt att vila något överhuvudtaget. Jag tror att det är för att det känns så tungt så jag liksom bara går på i ullstrumporna ändå. Ungefär som Hahaha! Värk du men jag vinner!

Kram Lisa