lørdag 31. januar 2009

Dumt köp?

Har ju ingen liten fyraåring här hemma - men dessa små pyjamasbyxor kunde jag inte låta blir. Kan ju alltid sättas i glas och ram, vacker tavla! (och så när Emma är 4 år, så kan de plockas fram)

När stunder av tunghet kommer över mig, så måste jag bara låta huvudet vila genom att göra eller tänka på något annat en stund.

Resa och hopp om vår

Det blev en lång tur, och väntan i Oslo var väl nästan värst. Då när man nästan är hemma så blir 1,5 timmar lång väntan vid bussbyte. Här hemma har vi så mycket snö, och i Skåne är det nästan lite vår (kall vår) - jag såg att krokusbladen började komma upp - härligt med ett tecken på den kommande våren och att det kommer något nytt. Det ger hopp och glädje.

Mange lever som frø,
med vi er født til å blomstre.
Sørg for at du slår ut i full blomst.
Nøy deg ikke med å luke i hagen

ordtak


Ängeln är köpt under min väntan i Oslo.

fredag 30. januar 2009

Idag blev i morgon

Skulle egentligen ha åkt hem idag, men bestämde mig för att stanna en dag till. Det blir tidig buss i morgon, upp klockan 05.00 (tur att man är en a-typisk A-människa) Har både böcker och nya numret av Lantliv att läsa. Ska låta de vackra bilderna ge mig inspiration och lite glädje på turen. Så kanske turen inte blir så lång, och tankarna inte så tunga.









Den runda goa ängeln sitter hemma på mitt hörnskåp och väntar -med utsträckta händer. Knyt inte din hand - öppna för att ge och ta emot.

Trött

Även om jag prövar att vara stark, så känner jag mig så svag. Vad gör man när det trycker i bröstet? Någon frågar: "Hur är det?" - Kan inte svara, Vad vet du? - Vad ska jag säga?

torsdag 29. januar 2009

Dagens vardagsglädje

Solen skiner ute och en solstråle letade sig in i rummet. Lite hoppfullt, och värmande. Jag och mamma pratade nyss om det här med strapatser - och vad som imponerar. I somras gick vi en tur tillsammans, 9 timmar lång, genom skog och bäckar. Trötta och väldigt nöjda, imponerad av oss själva. Men idag så är jag ännu mer imponerad av min mamma - hennes styrka. Detta slår alla som bestiger höga berg eller simmar över djupa sjöar.

Något nytt och något gammalt

I källaren kan man hitta många saker, bara man letar. Hittade denna vackra svarta ramen, nu ska bara rätt kort eller bild letas fram.
Det lilla zink-hjärtat och den ovala trådkorgen köpte jag här i Landskrona på Paulander Design.

God morgon!

av Paulo Coelho

onsdag 28. januar 2009

Vardagsglädje x 4

Även om det ibland kan vara svårt att fokusera och se efter glädjeämnen varje dag, så finns de där. Här kommer fyra:
  1. Att jag får vara frisk, och på så sätt kan vara inne hos mamma trots hennes isolering

  2. Ett barn vinkade från ett fönster och sa: "Hej, Hej!"

  3. En man på tåget sa "Du måste kasta av dig din täckmantel när du ska närma dig andra människor" (kloka ord från en man som säkert hade fått ett eller flera glas innanför västen)

  4. Banalt med kul: 70% rea hos Noa Noa - se vilken blus (lite skrynklig)

Känslor som far upp och ned

Idag när jag kom besök till mamma fick jag höra att hon ramlat i natt, och varit tvungen att sy några stygn i huvudet. Känslan: rädd och ledsen, men så kom den i uttryck i ilska. Varför var det ingen som passade på henne? Allt gick bra, men man blir så förtvivlad och vill helst bara vara där hela hela tiden. Så nu sitter är jag här och håller min mamma i handen. Det är det jag kan göra. Allt kommer att bli bra - allt kommer att bli bra. (och personalen är så bra, och det är inte allt man kan styra och kontrollera hela tiden - de forstår min oro)

Låt mamma vila i dina armar......ge henne ro och kraft.

Ett källarfynd

Häromdagen var jag nede mina föräldrars källare.
Jag skulle leta efter min barndoms - ungdomsböcker.
Böckerna hittade jag inte,
men i stället fann jag denna lilla tavlan
-krackelerad men vacker.

tirsdag 27. januar 2009

Öppna en dörr

Öppna din dörr och släpp in den som är ensam.
Öppna ditt hjärta och lyssna till den som behöver dig.
För att upptäcka livets under: öppna dörren
och gå ut, men också öppna dörren och släpp in.
Du kan inte sitta och vänta, livet kräver handling.
Handling i stort och smått.

En vandring

Häromdagen gjorde jag en stadsvandring i Lund. Häromkvällen gjorde jag en "bloggvandring". Även om min bror ironiskt sa att jag bara surfa -men det kan inte vara sant - det har jag aldrig kunnat men vandra kan jag. Det började med en blogg med det härliga namnet, duften av erteblomster och så genom klick efter klick så vandrar du vidare. Du vet aldrig var du hamnar, varje klick öppnar dörren till en ny människa och det hon/han önskar att dela med sig av. Kan rekommendera den vandringen -men börja först med en tur ut i det härliga vädret. (och det kan vara regn, snö, sol,dis - men hursomhelst "Ett härligt väder")

Måste bara få säga

Stort tack till all härlig personal på avdelingen där mamma är.
Där finns omsorg, kunskap, humor och glädje.
Helt fantastisk! Tack!

En bil åt E!

Under söndagspromenaden i Lund gick jag förbi en söt affär med ett kul namn "Bubbel och Bus".



Visst blir man glad! Här i fönstret fann jag drömbilen för en liten flicka som jag tycker om. Är den inte härlig? Men det blev bara lite fönstershopping - en bil som denna är lite besvärlig att ta med sig hem på en bussresa. (och tror inte den kan köra alla milen själv.)

mandag 26. januar 2009

Hur kör du?

När du fick ditt körkort och körde för första gången.
Så spännande, och så glad du var - allt hade gått bra.
Åren går, och det med körkort och bil blir vanligt.
Något du gör för att ta dig till jobbet etc.
En dag när du kör - så upptäcker du.
"Hur hamnade jag här?"
Du körde av gammal vana
Ryggmärgen var chauffören.
Inte bra.
Men är det också så i livet?
När allt är nytt -
Spännande. Du är nyfiken.
Så går åren - saker sker i livet.
Vardagen gör sitt stora intåg.
Men låt dig inte bli en dålig chaufför.
Som glömmer att se sig runt.
Var medveten om vart du är på väg.

søndag 25. januar 2009

Hopp

Ute är det mörkt men inne lyser hoppet
Låt molnen skingras och hjärtat skratta
Du är aldrig ensam

Vandring genom stan en gråvädersdag




Här kan du fylla luft på din cykel, praktiskt. Denna fann jag inte långt från Domkyrkan.



Domkyrkan är stålig. Tycker att den påminner lite om Notre Dame i Paris. Domkyrkan här i Lund hade behövt en liten tvätt. Mycket svart idag - men vacker.



Passerade utanför Kulturen - men det hade precis stängt. Tänk om dessa ljuslyktor hade varit tända.



1.a maj - då är det Lundastudenterna som sjunger in våren här på trappen. Det är lite avlägset just nu, men nu fanns det gott om bra platser, för den som önskar att vara ute i god tid.











Det märks att Skåne ligger nära Danmark och Tyskland. Den här typen av byggningar ser vi inte där jag bor.

Att glädja andra

Nu har mamma gjort många människor glada. Vi gick oss en liten tur här på avdelingen, och mamma möttes av så många leende, de var så glada att se henne uppe och gå. Också jag blev glad. Och så tror jag mammas kropp blev glad för en liten tur. Något annat som gör mig glad är den härliga korallfärgen på mammas jacka - vårens stora färg.

Nya för mig

Jag har väl mest läst svenska bloggar (vad kan det bero på??) Men igår upptäckte jag en helt ny norsk bloggvärld - kul. Men precis som med de svenska bloggarna - jag är så imponerad. Så många kreativa människor det finns, och så vackert de gör runt sig. Men det som glädjer mig allra mest - är att så många poängterar vikten av att finna lycka och glädjen i vardagen - i de små ögonblicken. Detta ger lika stor inspiration som vackra bilder.

Idag ska jag på besök till min älskade mamma - och det är lycka för mig. Så ska hon och jag upptäcka några vardagsglädjer tillsammans. När livet känns lite extra tungt - så är detta ännu viktigare. Men vi kan alla i vår vardag börja se och spara på dessa ögonblick - det blir som en bank. I dåliga tider kan du ta ut ögonblicken för att berika dig själv och andra, när du eller någon behöver det som mest. En god investering.

För ett ensamt hjärta
är vänliga ord
som ett vårregn

lørdag 24. januar 2009

Så var jag i Landskrona

Lång bussresa, men trevligt sällskap. (böcker och radioprogram) Sitter man så länge på en buss, så är det många tankar som passerar. Både genom det du hör och det du ser.

Såg ut genom bussfönstret, när vintern blev till vår/vinter. Snön försvann i trakterna några mil söder om Strömstad.

I Halmstad såg jag skylten som gjorde reklam för Öresundståget - Att resa: Mötas, tänka, leva, dela....Precis så ska en resa vara.

Såg skylt ute på åkern - "Den goda jorden". Tänk vilken fantastisk plats vi lever på, ta vara på det.

Hörde också på radion - lycka smittar. Är du ledsen leta efter glada personer som kan smitta dig med sin glädje - Är du glad sök upp någon som är sorgsen och dela med dig av din glädje

Dagens vardagsglädje: Det goda samtalet med min pappa. Ett samtal som idag handlade mycket om böcker. Dagens boktips: "Alexander McCall Smiths böcker om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå i Botswana.

Lurad

Blev lite lurad nu på morgonen - en hel timma. Trodde helt klart att klockan var halv sju, och jag in i duschen - men upptäckte sedan att jag hade gått upp halv sex. Så nu har jag gott om tid, bussen går kvart över åtta. Lång resa väntar- men böcker är med och I-poden är laddad med 7 program av Lantz i P4 och P1 + 6 program av Spanarna - så ska jag nog kunna fördriva tiden.

men morgonstund har guld i mun....eller varför inte en kopp espresso.


fredag 23. januar 2009

Dagens vardagsglädje


Här under ligger dagens vardagsglädje. Undrar vad det kan vara?













Jo - här ligger en supersöt liten gumma. Trots att hon är liten kan hon sprida massor av glädje

Känna sig som ny















Nu på vintern mister hyn lite av sin glöd. Det är torrt inne och kallt ute. Så idag unnade jag mig en "restoring mask". Inte vet jag om det hjälper, men det känns skönt.

Kom då att tänka på ordet restoring = to bring back to an original condition"(återinsätta). Tänker då på min mamma - där allt ska bli som det var. Men med en ny kraft och glädje över livet. Tänker på dig mamma.

Planer för fredagen

Idag ska jag till frisören - har världens sötaste frisör. Sista gången jag var där i början av december så fick jag ett presentkort, som jag tänkte använda mig av idag. Hårkur, med massage. Tror väl inte att jag vågar mig på några stora förändringar med mitt hår, har liksom blivit van vid det ljusa, även om håret i sin naturliga form definitivt nu har blivit mörkare med åren. (med mitt sinne är ljust - och det är bra) Men kanske jag ska låta min frisör få fria händer och pröva något nytt!

Det är inte farligt med förändring, det riktigt farliga är att bara gå på i de gamla spåren. - Nu pratar jag väl egentligen inte bara om frisyrer, men om livet. Det gäller att lyfta blicken, våga se utanför sin lilla trygga värld. Utmana dig själv - våga lite mer.

Vill du se en underbar bild - se Mayas blogg. Så glad man blir

Dagens citat


Jag ser det goda i allt som sker

I allt som händer har vi alltid ett val - och det är hur vi själva skal reagera på det. Vi kan välja att låsa oss, bli negativa eller destruktiva. Men vi kan också välja att se det storartade, ljusa och goda som finns i händelsen - hur själva händelsen än ser ut. För i varje skeende finns alltid ett ljus, Innerst inne. Låt dagen idag bli den dag då du uppmärksammar detta ljus!

Hämtat från denna sidan


torsdag 22. januar 2009

Nu blir det tjejkväll

Ibland kan en röd tröja och lite rött på läpparna göra en skillnad. Nu ska jag till S för en trevlig kväll. S och T är två av mina bästa vänner, som alltid är där, med uppmuntrande ord och omsorg.

Dagens vardagsglädje







Idag får de hemlagade våfflorna symbolisera vardagsglädjen.

2 veckor

Idag är det två veckor sedan jag fick ett specielt telefonsamtal, som vände upp och ned på livet. Men när allt är tufft och jobbigt, så ger det oss också möjlighet att se livets mer fantastiska sidor. Det finns så mycket värme och omtanke hos de människor jag möter. Återigen - de flesta människor som vi träffar under en dag vill dig bara väl. Men ibland kan jag inte låta bli att undra över alla som klagar - klagar på allt. Okej, allt blir kanske inte alltid som du vill eller hade tänkt - men du lever här och nu. Var så snäll och ta vara på dagen. Jag kan inte säga det nog många gånger. (och detta är också riktat till mig själv)

Nu ska jag ut och ta vara på dagen - en promenad i det lite disiga vintervädret. Så får vi se vad som händer. Ikväll blir det besök hos min goda kollega S och då träffar jag också härliga T. En tjej/vänkväll - definitivt något att glädja sig åt.





Du må prege ditt liv
mens du har makt over det,
slik at det ikke lukker seg
uten spor når du går ut av det
av Karen Blixen







Bild från dagens tur. Det går att gläjda sig åt de små regndropparna som faller på min kind.

Varför skriver jag?

Min tid som bloggar har inte varit så väldigt lång, i april blir det ett år. Men jag har verkligen fastnat. Det var min bror som hjälpte mig igång, och jag vet inte om han trodde att jag skulle bli så intensiv i mitt bloggande. Men som med så mycket annat i mitt liv, här är det "on" eller "off". Varifrån kom tanken om en egen blogg? För cirka 2 år sedan började jag läsa den här bloggen, intresserade av kläder som jag är och alltid har varit. Men efter en tid blev den här typen av bloggar mer interessant, kul att se hur fint en del kan göra det runt sig med enkla eller mer avancerade medler. Nu kanske det är mest de lite mer personliga bloggarna som jag fastnar för, de realistiska med en optimiskt grundton, precis som den här, eller varför inte en kombination av den personliga och den med vackra inredningsbilder som denna.

Själv skriver jag väl mest för min egen del, det ger mig möjlighet att reflektera över vardagen och allt som händer. Livet består mest av vardagar, och då är det viktigt att finna glädjen och lusten i just en vanlig torsdag som den idag.

Men vem är du som läser?

onsdag 21. januar 2009

Vinterpromenad eller vårpromenad

Gick ut en tur idag, och i-poden fick följa med - det var länge sen sist. Men programmet blev som vanligt Lantz i P4. Kul idag med, och temat var bland annat mikrobloggar. Det betyder korta små inlägg, som inte kan/ska vara längre än ett sms. Då får man välja sina ord med omsorg. Ute var det vinter, men med en doft och glimt av våren .

Dagens vardagsglädje

Ibland behöver man inte mycket för att bli lite glad. När jag såg ut genom fönstret såg jag en ekorre i grannens trädgård. Det är så sällan man ser dessa små söta djur, så det gjorde att jag fick ett litet leende på mina läppar. Det är inte mer som ska till.









Bild från wikipedia.

Göra något annat

Det är så skönt att det alltid finns något praktiskt man kan göra, så man inte surrar in sig i sina tankar. Tvättade igår, men allt ligger i en hög och väntar på att få komma in i garderoben (om jag nu hittar något plats - garderobsrensning nästa...)

Saknad

Att sakna något jag aldrig kan bli -
någon jag aldrig har haft
Att sakna en liten hand min
Glada barnskratt runt köksbordet
Leriga gummistövlar i hallen
Det är ett rum i mitt hjärta
där aldrig någon har flyttat in
Det står där tomt
och det gör så ont

tirsdag 20. januar 2009

Så var resan bokad

Att ta buss från Oslo till Helsingborg kostar 203 svenska kronor. Billigt tycker jag. Resan tar strax under 7 timmar. Att ta buss från Åmot till Oslo kostar 150 norska kronor. Dyrt tycker jag. Resan tar cirka 1, 5 timma. Konstigt det här med priser.

Det blir en lång resdag på lördag, åker hemifrån klockan kvart över åtta på morgonen och är i Helsingborg strax före klockan 18.00. Men med en fullmatad ip-pod och lite böcker så går resan som en dans. Resan på lördag känns extra viktig och riktig, då målet med resan är att få besöka mamma igen. (telefoner i all ära, men ibland måste det till en ordentlig kram)

Är glad i att resa, och det gäller alla typer av resor. (min man har sagt något om att börja planera en resa, och jag ska få förmånen att välja ut resmålet - kan det tänkas bli Grekland på nytt....) Som jag sagt tidigare, det är något specielt med en tågstation eller en flygplats, där ligger en förväntan och längtan i luften. Så nu ska jag bara börja leta/drömma/planera och så till slut beställa - eller ska vi ta en sista-minuten-resa. Här finns alla möjligheter.

En del av resan är drömmarna i förväg. Tänk att gå där barfota i sanden och låta den ljumma vinden smeka din kind. Se ut över havet, och bli uppslukad av dofter och ljud. Smaka och känn. Mmmmm.













Bilden kommer härifrån

Nya inköp

Idag har vi sett på golv till det nya vardagsrummet, tror att jag vill ha ett ganska mörkt golv. Väggarna är väldigt ljusa, så jag tror att det gör sig bra med lite kontraster. Men idag blev det först inköp av golv till hallen, mörkt grått blir det här.

















Innan vi var hemma blev det också ett kort stopp på Bohus, och en ny burk för kaffet. Lite förnyelse så här efter julen.

Dagens vardagsglädje


















Det blev en lång tur ut i vintervädret, men under promenaden blev det som kom från himlen mer likt regn än snö. Kändes gott i hela kroppen, trots att vi blev otroligt våta. Slutmålet blev ett cafébesök. Vi var blöta och håret hängde, inga typiska urbana trendiga cafébesökare precis. Men tror vi såg väldigt friska ut och gott var det.

Inte likt mig

Idag vaknaden jag klockan halv nio, och det var för att telefonen ringde. Det var min man, som känner mig, och trodde att jag hade varit uppe länge. Men förmodligen så tar min kropp tillfället i akt och väljer att vila. Idag snöar det ute, och då skulle man möta dagen som en femåring - en som bara glädjer sig åt allt kul man kan göra i snön. Inte som en vuxen som tänker: "Blir svårt att köra", "Nu måste jag skotta när jag kommer hem", "Det här smälter snart och då blir det bara slask" eller "Varför kan det inte alltid vara sommar". Men var som ett barn, och lev idag.

Själv har jag gjort i ordning en härlig frukost - fruktsallad och en dubbelespresso med två
överblivna julpepparkakor.

mandag 19. januar 2009

Vardagsglädjer

Många samlar på olika saker, allt från små porslinsfigurer till stora amerikanska bilar. Kanske jag också skulle börja samla på något - väljer då att samla på vardagsglädjer. Redan idag har jag fått två stycken i min samling.

1. Dottern till en av mina kollegor kommer springande mot mig och ropar "kos" och så sträcker den lilla flickan upp sina armar mot mig och ger mig en härlig kram.

2. Ett varm örtbad. "To balance and brighten your mood". Tillsammans med en spännande deckare.

Blir hemma ett tag

Just nu måste jag vila lite, samla mina tankar och mig själv. På en och en halv vecka känns det som om livet har blivit vänt upp och ned. Och jag hinner inte med. Blir nu hemma i två veckor, för att samla mig själv och samla energi. Just nu är jag inte kapabel att ta de beslut som mitt jobb kräver. Svårt att vara den entusiastiske teamledaren, när hjärtat gråter. Så hemma några dagar, och så buss ned till Landskrona igen. Och så efter två veckor hoppas jag att jag har klarat att samla ihop mig själv. (har också en fantastisk arbetsplats, som förstår)

Till något mer praktiskt. Här har det snöat, mycket. Så lite snöskottning är bra, för hela mig.

søndag 18. januar 2009

Middagen idag

När jag var liten var det helt omöjligt för mig att ta upp potatisskal från diskhon utan att ha papper i handen, helt otroligt att de vuxna kunde det. Men nu är jag vuxen, och klarar det helt fint utan papper. Det blir potatismos idag, men lite kålrot i, bredvid placerar vi några korvar.










Till förrätt väljer jag lite fruktsallad, fylld av vitaminer och allt annat nyttigt.

Filmcitat

"...det er ikke det hinder du ikke kan overkomme,
den utfordring du ikke kan møte,
den frykt du ikke kan overvinne,
uansett hvor umulig det noen ganger kan se ut"

sagt av Erin Borckovich fra "Take it from me"

Hemma igen

Så var jag hemma igen med mitt bagage. Konstigt att man alltid har med sig lite mer hem än man hade när man åkte. Hemresan gick fint, men det var otroligt mycket folk på tåget mellan Landskrona och Göteborg, men sedan satt jag själv och kunde krypa upp i två stolar för att sova lite.










Innan jag åkte igår gick jag och min pappa en liten promenad ned till Citadellet i Landskrona. Jag vill se något som "stickmaffian" hade gjort. Och där på den ganska runda Venus såg jag det stickade resulatet. Tänker att det var någon som tyckte att hon kanske frös, och som visste att det var viktigt att värma handlederna när man fryser.

lørdag 17. januar 2009

Tågeresa

Idag ska jag ta tåget hem igen. Det blir en 7 timmars resa med byte i Göteborg. Har alltid tyckt om tågresor för det ligger en förväntan i själva resan, längtan mot målet. Men just den här resan känns lite jobbig, för det är svårt att åka härifrån. Men jag får vara glad för alla tekniska finesser som nu finns, telefon, e-post och "bloggar" - det betyder ju att man "träffas" ändå.

Igår, på väg till sjukhuset, gick jag förbi en helt otroligt söt liten affär. Ett tips för dig som vill hitta något gulligt till dig själv eller till någon du är glad i. Den heter Lavender Fields och ligger i Lund.

fredag 16. januar 2009

Att inte vara som strutsen

Även om det ibland känns som om jag bara vill blunda eller sticka huvudet i sanden, så kan jag inte göra det. Det gäller att hålla humöret uppe och då kan inte man gömma sig. Läste idag också i City-tidningen följande "Var inte någon som de glömmer" "Du kan inte styra allt, men du har alltid ett val" (citat från Joy Johansson Sanchez) Så trots att jag kan känna mig liten och rädd som Skorpan i "Bröderna Lejonhjärta", så vill jag inte vara en liten lort. Men naturligtvis betyder inte det att man ska förtrycka sina känslor, och precis som lilla söta C sa, ibland måste man bara få gråta färdigt.

Lite nöje

Nu har jag och min mamma roat oss en stund framför youtube, otroligt vad som finns där. Vi började med Wenche Myhre "når jeg blir 66", med tanke på min pappa som fyller 66 år nu i vår. Så blev det lite Siw Malmqvist och det hela avslutades med team Lotta i Körslaget förra året. Den gemensamma nämnaren blev nog i allafall glädje.

Vilket ljud!

Det finns ett ljud som jag tyckte om, redan långt innan jag tyckte om resultatet. Det är ett lite puttrande ljud, som smyger sig in genom också stängda dörrar. Som efter en stund följs åt av en alldeles underbar doft. Ja vad kan det vara - jo nu är kaffet klart.

torsdag 15. januar 2009

Both and....

Det bästa sättet både för att tänka eller inte tänka, kan vara att städa. Det ger dig tid till att tänka, men samtidigt kan det ge tid till att slippa tänka en stund. Det är bara att välja, men hursomhelst, så finns det en positiv bieffekt, det blir rent.

Vad är det vi ser?

Vad är det vi ser och lägger märke till under en dag? Vilka intryck sitter vi igen med efter en vanlig dag. Tänker vi på den personen som klagade på busschauffören eller hon som var så sur i affären. Eller barnen som bråkade. Jag tror, att ibland är det så, att vi lägger märke till det som händer som inte är bra, samtidig som vi hela tiden matas med negativ och deprimerande information genom media. Jag tror inte att det händer mest negativa saker under en dag, nej tvärtom - du möter mest människor med goda avsikter. Men vi behöver en liten ändring, det goda måste blir mer synligt, både i det du gör och i det du ser .





Så idag, är dagen för att se och göra det goda.

onsdag 14. januar 2009

Morgonkaffe

Är inte morgonkaffet det bästa? Sitta i köket, se ut genom fönstret och se att världen vaknar. (tror den svarta grannkatten var vaken först - som tog sin morgonpromenad på garagetaket)

"Dagene lenges, skritt for skritt og tiden den tikker og går, man ser det begynner å lysne litt og man tenker at det stunder mot vår "

Vad jag önskar

Om jag fick bestämma - så skulle jag vilja hålla min mamma i handen hela tiden genom det som ligger framför till hon blir helt frisk. Att vara långt borta känns så förfärligt, och man känner sig så liten. Men just nu är jag här, och jag vet ju att jag kan ta mig hit med både buss, tåg, bil och flyg på några timmar. Men om jag fick bestämma - då skulle jag sitta där, bredvid, med hennes hand i min.

Så glöm nu inte heller att ge varandra en kram idag.

tirsdag 13. januar 2009

Middagsplaner

Här har min far startat middagsplanerna för i kväll. (Vet att vi är morgontidiga i den här familjen) Det blir laxgryta, något som jag vet är otroligt gott. Som alla mästerkockar behöver han en assistent. Min uppgift har varit att skära grönsaker - men det gjorde jag med bravur.

Din dag

Så har vi fått vakna upp till en ny dag, tänk vad fantastiskt. Den ligger där framför dig, helt oanvänd. Men nu är det upp till dig att bestämma vad den ska innehålla, vad är det som ska styra din dag idag. Vi har ett ansvar för att fylla dagen med mening och omtanke. Så ta vara på denne gåvan. Och så stort tack till alla som tänker på min älskade mamma.

Mamma, mitt hjärta klappar inte - det sjunger
av Ardina Strüwer 3 år

mandag 12. januar 2009

God morgon!

Det finns ett uttryck som heter "ensam är stark" , men så fel det känns. Att vara tillsammans, är det som ger styrka. Gemenskap. Det betyder naturligtvis att du måste välja vem du delar din tid med, och vilken tid ni delar. Låt inte någon annan trycka ned dig, eller skrämma dig. Visa varandra omsorg. Var med varandra i tårar och skratt. Att gråta är inte farligt, att le och skratta är bra. Det är livet.

"Ett liv utan tårar är som en öken utan regn"
spanskt ordspråk

søndag 11. januar 2009

Dagen idag

På tåget till Lund idag läste jag, i den tidskriften som finns på Öresundståget, lite om svenska och danska ord som kan förvirra. Ordet gullig till exempel. Gullig betyder ju på svenska söt, men på danska betyder det gulaktig. Idag har jag varit båda delarna - mamma tyckte jag var gullig på svenska, men samtidig var jag definitivt också gullig på danska, med tanke på de kläder jag har varit tvungen att använda idag. Här läser jag själv, men annars har jag och mamma fått lyssna till högläsning. Kan varmt rekommendera boken "Malins kung Gurra" av Peter Pohl. En bok för både barn och vuxna.