onsdag 25. februar 2009

Framåt

Väntar och väntar på att våren ska komma och att utbygget ska bli färdigt. Blir lätt lite otålmodig nu, men måste behärska mig. Så i väntan på ett färdigt rum, så har vi nu köpt ett matbord med 6 stolar. Inte helt nytt - men fint, vitt och stort.

Så nu väntar jag...........på många människor runt bordet och massor av god mat. Skratt och värme. Bordet kan med två extra bordsskivor bli 2,80 meter - så här finns det plats till många vänner, nya och gamla. Men just nu står alla stolarna runt omkring i vardagsrummet, som ska bli matsal, när det nya vardagsrummet är färdigt - här är det planer.

Och innan den första planen har torkat - så kommer de nya tankar som önskar att ta plats och komma ut. MEN det visar väl på en dynamik - inget står stilla allt rör sig, inte alltid framåt ibland kanske lite mer i en cirkel.

Min man säger ofta att han längtar till den dagen allt är färdigt i huset, och det bara gäller att hålla efter. MEN MEN ......jag tror jag känner min man bättre än han känner sig själv.....han kommer alltid ha något på gång, en idé som önskar att förverkligas....så vårt hus kommer aldrig bli färdigt - precis som vi människor så kommer huset alltid att utvecklas, finna nya rum och möjligheter. Så detta är ett levande hus. (och ibland låter det också ......)

6 kommentarer:

Trollmaya sa...

Nej, färdig blir man aldrig när man har hus.. vi köpte ett hus som var "färdigt" men ständigt har jag nya projekt på G här..:) Det är ju så roligt att göra om också!

Vi på 18 sa...

det låter som här...rummen väntar på en hantverkare...men mysigt är det och det färdiga resultatet sån glädje! Härligt med mycket plats för vänner o kära!
Kramar från Ann-Sofie

Sjabbig men chic sa...

Det är roligt att alltid ha något på gång tycker jag. En del blir förstås superstressade av det och det kan jag också förstå. Det blir säkert hur fint som helst när det är klart!

Kram kram Lisa

Rune Lundblad sa...

Han är förståndig din man. Man ska ha planer. Men jag tror också han är bra på att ta det lugnt emellenåt.

Vita hjärtan sa...

Vad roligt det låter med lite nya möbler och en massa drömmar om hur det ska bli. Jag har också en massa drömmar.....men ibland är det så jobbigt att börja, för man vet att det kommer vara kaos hemma tills man är klar.....o en massa målande varenda ledig stund....penslar och målarburkar här och var.... Nåja, det är bara att ta tag i det! Men....först ska vi fira en 15-åring hos oss, om en månad! Sedan.....

Kram Annemari

Vi på 18 sa...

Hej Marie, det värmer att du ser min och min dotters relation! Hon är mitt allt och har nog blivit så eftersom hon och jag har levt ensamma med varandra i 6.5 år...
Ha en skön fredag!
Kramar Ann-Sofie