onsdag 25. februar 2009

Vara glad

Tänk om vi alla varje gång innan vi klagade -
tänkte oss om.........
och var tvungen att komma på något positivt
innan klagomålen kom ut ur vår mun.
Kanske det får oss att inte klaga i onödan,
och kanske blir klagan lite mindre klagande,
Börja med något kul, trevligt, positivt eller uppmuntrande.
Har ni läst böckerna om Pollyanna - ni vet hon som lekte "vara glad leken". Men jag menar inte att vi ska leka, det ska vara på riktigt. Inte att vi alltid måste vara glada, men att vi ska få rätt perspektiv på livet och inte förstora de ganska små problemen.
Så en liten Pollyanna i oss alla är inte så fel..........men det ska vara äkta.

2 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Fast jag tycker att jag ästan alltid är glad. Men det där med att klaga över småsaker.
När mamma och pappa var sjuka så fick det en ny innebörd för mig. Förmodligen lite annorlunda än för de flesta andra men det får jag leva med. Jag känner så här: det är så härligt, så härligt med vardagsklag, du vet typ förkylningar och fan vad kallt för det känns så lyxigt och då känner jag i hela kroppen att den som klagar har det jättebra egentligen.
Konstigt att det blev så va?! Men precis så blev det! Det är lyxigt och lite fnissigt med vardagsklag. Sen finns det däremot negativa tokstollar som klagar över allt och samma saker år ut och år in. Och i det fallet känner jag precis tvärtom: Den där människan har inget liv!

Kram, kram Lisa
Fasen vad det tar lång tid för vetekudden att bli varm i micron!;)

Marie sa...

Kanske du har rätt - att vi som kan klaga på småsaker - vet att vi har det väldigt bra - annars hade vi aldrig klagat på småsaker. Men bara vi vet...